Ką daryti, kai labai nesiseka? Sėkmės lydimų žmonių patarimai

Gyvenimas išties yra sunkus ir tai nėra skundas, tai – realybė. Retkarčiais viskas eina kaip per sviestą, tačiau visada ir visiems tikrai tenka patirti sunkių ar netgi labai sunkių gyvenimo laikotarpių.
Pyktis
Pyktis / „Fotolia“ nuotr.

Žmonės sako, kad jei gyventi būtų lengva, būtų tiesiog neįdomu, ir galbūt jie teisūs, tačiau keletas palengvinimų tikrai nepamaišytų...

Gyvenimas yra sunkus jau vien dėl to, kad žmogus turi bjaurų įprotį ko nors labai labai stipriai užsinorėti, o tam, kad tai gautų jis gali atiduoti visą save, visą savo sielą ir energiją, tačiau, deja, ne visada pavyksta tai gauti.

Blogiausia yra tai, kad kuo stipriau norite vieno ar kito dalyko, tuo labiau nusiviliate, jei jo gauti ar pasiekti niekaip nepavyksta. Svajojate apie tam tikrą darbovietę, tačiau niekaip, kad ir kaip iš kailio nertumėtės, jums nepavyksta joje įsidarbinti? Atrodo, darote viską, kas įmanoma, bet nuolat sulaukiate neigiamo atsakymo... Po tokios patirties daugeliui tiesiog nusvyra rankos ir dingsta noras apskritai dėl ko nors stengtis.

„Fotolia“ nuotr./Liūdesys
„Fotolia“ nuotr./Liūdesys

Gyvenimo išbandymai patikrina jūsų sugebėjimą atsitiesti ir ieškoti naujų savo gyvenimo tikslų. Žmogaus stiprybė atsiskleidžia tik patyrus ir išgyvenus įvairias likimo siunčiamas negandas, o atsitiesus nuo jų gyvenimas gali pasiūlyti išties didelių netikėtumų.

Didžiulę sėkmę pasiekę žmonės pasakoja, kad jų gyvenimas iš pradžių irgi nebuvo rožėmis klotas, tačiau dėl didžiulių savo pastangų, kantrybės ir užsispyrimo jie vis tiek pasiekė tai, ko norėjo.

Pateikiame jums sėkmę pasiekusių žmonių patarimus, ką daryti, kai stipriai nesiseka:

Atsitraukite nuo savo tikslo. Taip, supratote tikrai teisingai, kartais vertėtų tiesiog sustoti ir gerai viską apgalvoti, nes jei dėsite pernelyg daug pastangų ir energijos, liksite be nieko ir galite priimti ne pačius geriausius sprendimus.

Pergalvokite savo tikslus. Net jeigu labai norite pasiekti savo užsibrėžtus tikslus, tačiau niekaip nepavyksta to padaryti, pagalvokite, ar tikrai viską darote teisingai – galbūt derėtų pakeisti kryptį ir nustoti plaukti prieš srovę?

Nepamirškite realybės. Kuo daugiau dirbame, tuo labiau panašėjame į robotus su automatiniu mąstymu. Kai patenkate į tam tikrą darbo ritmą, išsikapstyti iš jo ir atsikvėpti kartais gali būti nelengva ir nesvarbu, ar viskas sekasi gerai, ar labai blogai.

Pasitarkite su aplinkiniais. Nesistenkite visų problemų susikrauti vien tik ant savo pačių, išklausykite kito žmogaus nuomonę, tada pasikalbėkite su dar vienu žmogumi ir t. t. Kai kurie žmonės būna sutrikę, pasimetę vien dėl savo egoistiškumo, nes nenori mintimis ar idėjomis pasidalyti su kitais ir paklausti jų patarimo.

Nepamirškite, kad jūsų gyvenimas yra geras. Geriausias būdas nepradėti nekęsti savo gyvenimo – tai nuolat sau priminti, kad gyvenimas yra geras. Kai kas nors pradeda nesisekti, tikrai nederėtų koncentruotis vien tik į tai. Nesvarbu, kad ir kas esate, gyvenime tikrai turite kuo džiaugtis. Galiausiai tiesiog būkite laimingas, kad esate gyvas!

Susiplanuokite ir pulkite! Kad pasiektumėte sėkmę, viską reikia planuoti, tas pats galioja ir norint pasiekti savo tikslus. Nusistatykite logiškas laiko ribas, viską kruopščiai apgalvokite ir bandykite, jei nepasiseks, bandykite dar kartą. Būkite atkaklus ir savo užsibrėžtus tikslus tikrai pasieksite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius