-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

T.Lagūnavičius: šiuolaikinės visuomenės problema, žmonės nori keisti gerą partnerį į geresnį

Psichologas Tomas Lagūnavičius atkreipia dėmesį į šiuolaikinės visuomenės problemą, kai santykiuose žmonės nori keisti gerą partnerį į geresnį: „Populiaru galvoti, kad lengviau kurti naujus santykius su kitu žmogumi, nei bandyti sutaisyti senuosius.“ Tiems, kurie vis dar tiki amžina meile ir nori išsaugoti ryšį, psichologas yra paruošęs konkretų receptą, kurio laikantis, jūsų santykiai klestės.

„Vis daugiau žmonių dirba namuose, tai reiškia, kad poroms nebėra būdų pabėgti vieniems nuo kitų. Dažnai vonios kambarys yra vienintelė vieta, kurioje galime pabūti vieni, kol kažkas nepradės belstis. Tai ypač aktualu šeimoms, kurios gyvena su vaikais. Norėjau sužinoti, kaip tokiomis sąlygomis išsaugoti santykius“, – pasakoja populiariosios psichologijos laidos „Ką pasakytų Froidas“ autorė ir vedėja Viktorija Kuliomina.

Anot laidos eksperto, skyrybos tampa tradicija, nes žmonės nenori keistis, jie nori keisti pasaulį, savo mylimąjį, visus aplinkui, bet ne save, o nepavykus – išmesti sutuoktinį iš savo gyvenimo: „Yra liūdna žinia – niekas nepasikeis, nes šiuolaikinis žmogus gali išgyventi vienas. Jei kalbėsime apie biologinį aspektą, daug normaliau yra pabūti kelis metus poroje, susilaukti vaiko ir skirtis.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Kuliomina
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Kuliomina

Vis dėlto, tradicinių vertybių žiūrovai, kurie tiki amžina meile ir darniais santykiais su vienu partneriu, laidoje galės išgirsti praktinius patarimus, kurie palaiko ir stimuliuoja darnius santykius. „Man patiko, kad psichologas atrėmė visas provokacijas ir nurodė aiškias strategijas tiems, kurie nori išsaugoti ryšį. Kai kurie pasiūlymai skambėjo drąsiai, ypač visuomenėje, kuri yra gana šiaurietiško tipo, susikausčiusi, bet tikiu, kad motyvacija ir noras gali suteikti drąsos pabandyti elgtis pagal Tomo Lagūnavičiaus rekomendacijas“, – tikina laidos vedėja.

Kaip neišsiskirti? Kokias pagrindines klaidas daro poros izoliacijoje? Kokie bendravimo modeliai yra manipuliacijos? Visi atsakymai jau šį trečiadienį 21 val. populiariosios psichologijos laidoje „Ką pasakytų Froidas?“.

Visą laidą žiūrėkite čia:

VIDEO: Ką pasakytų Froidas? Kaip išsaugoti santykius esant krizei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius