Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 04

Kai skyrybos ant nosies: kaip dalinamas turtas turint vaikų ir paskolų?

Kas antrom vestuvėms baigiantis skyrybomis, mandagumai neretai atidedami į šalį, nes vienu iš aktualiausių klausimų tampa užgyvento turto dalybos: sprendžiama, kam atiteks būstas, automobilis, santaupos, ir ar tikrai tam, su kuriuo liks gyventi vaikai, atiteks daugiau. Galiausiai, aktualu ne tik kaip teks dalintis turtą, bet ir kas mokės paskolą už būstą?
Lina Alksnienė ir asociatyvioji nuotr.
Lina Alksnienė ir asociatyvioji nuotr. / Natashos Kovalenko ir Shutterstock nuotr.

Apie tai kalbamės su advokate Lina Alksniene, kuri iš praktikos pastebi, jog, po santuokos nutraukimo sutuoktiniams dalinantis turtą, jiems labiausiai neramu dėl to, kad vienas kuris gaus daugiau, negu jam, kito sutuoktiniu manymu, priklauso.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Turtu gali nepasidalinti iš keršto

Lietuvoje visiems, norintiems oficialiai išsiskirti, yra privaloma mediacija. Ir tik tuo atveju, jei pora, tarpininkaujant mediatoriui, neranda kompromiso, skyrybų byla pasiekia teismą. Turto dalybos ir vaikų globa yra tos sritys, dėl kurių dažniausiai nesusitariama, ypač kai norima atkeršyti įskaudinusiam sutuoktiniui ir „suvesti sąskaitas“.

„Dalinantis turtą vieni sutuoktiniai siekia, kad būtų įgyvendintas teisingumas ir turtas būtų padalintas sąžiningai. Tačiau kiti sutuoktiniai, reikalaudami jiems priteisti didesnę turto dalį, neretai nori tokiu būdu nubausti kitą sutuoktinį dėl nenusisekusios šeiminio gyvenimo ir / ar praturtėti kito sąskaita“, – teigia advokatė, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos Informacinio komiteto pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius