Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip moterų svoris veikia jų seksualinį gyvenimą?

Nuolat laikotės dietų, ribojate kalorijas ir siekiate taip išsvajoto svorio... O ar pagalvotojote, kad tai gali turėti įtakos jūsų seksualiniam gyvenimui?..
Kūno matmenys
Kūno svoris ir seksualinis gyvenimas - susiję. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Antsvoris

Kartais tam, kad padidintumėte savo libido, nereikia specialaus maisto. Pasirodo, tam įtakos turi... suvartojamų kalorijų skaičius. Tyrime, kurį inicijavo Toronto ligoninės Psichiatrijos skyrius Kanadoje, JAV, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos universitetai, dalyvavo 242 moterys nuo 18 iki 32 metų. Paaiškėjo, kad net du trečdaliai dailiosios lyties atstovių, turėjusių mitybos sutrikimų ir ribojusių kalorijas, negalėjo pasigirti seksualiniu aktyvumu. Tyrimas tai pat atskleidė, kad mažas svoris susijęs su seksualiniu nerimu, libido praradimu ir sekso vengimu.

„Moterys, tapusios dietų vergėmis, būna, labai sulysta. Vadinasi, ateityje jos gali turėti problemų norėdamos pastoti, išsaugoti nėštumą ir išnešioti kūdikį. Be to, per mažas svoris neretai turi įtakos ir reguliariems moteriškiems ciklams, tad geriausia išlaikyti normalų kūno masės indeksą nuo 18,5 iki 24,99“, – siūlo tyrėjai.

Riebalai reikalingi lytiniams hormonams gaminti, tad specialistai pataria vengti tokių dietų, kurių laikantis negaunama jokių riebalų, ir pataria vartoti sveikųjų riebalų: alyvuogių aliejaus, avokadų, riešutų ar riebios žuvies.

Anksti džiaugtis ir ypač apkūnioms moterims... Jei kamuoja antsvoris, tai vėlgi gali paveikti intymius santykius. Pasak tyrėjų, per didelis svoris sukelia hormonų disbalansą, sutrikdo normalią kiaušidžių veiklą, o tai gali tapti kliūtimi siekiant susilaukti vaikelio.

„Kai pasiekiamas sveikas svoris, seksualiniai santykiai paprastai pakinta: jie tampa geresni, o pačios moterys – laimingesnės“, – priduria mokslininkai.

 

Taip pat skaitykite:

Nuostatos metant svorį: kurios jų klaidingios, o kurios teisingos?

Medžiagų apykaitą spartinanti dieta. Labai veiksminga!

9 didžiosios dietos klaidos

Kodėl nesinori mylėtis

10 gudrybių pilvukui padailinti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius