Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip muzika gerina seksą? 10 dainų karštai nakčiai

Ne veltui nuolatos renkami garso takeliai, labiausiai tinkantys karštai nakčiai... Muzika iš tiesų veikia mūsų savijautą, todėl nieko keisto, kad dauguma intymumą ir romantiką sustiprina atitinkamomis melodijomis.
Jausminga pora
Jausminga pora / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Muzika Seksas

Belieka įsivaizduoti – pritemdytame kambaryje dega kvapnios žvakės ir laisvai liejasi muzika, idealiai tinkanti seksualiems pasimatymams… Iš tikrųjų jos sukurta nuotaika persmelkia ir mūsų fizinius pojūčius ir, žinoma, paliečia emociškai. Tačiau ar dažnai tai taikoma realybėje? Nors daugelis žmonių muzikos neatsisako savo fantazijose, tačiau tikrovėje taip to ir neišbando.

Tačiau tačiau… Ką sako mokslininkai ir psichologai? McGillo universitete atlikti tyrimai atskleidžia, jog muzikos klausymasis skatina hormono dopamino išsiskyrimą; dėl jo kurio pasijaučiame laimingi ir patenkinti (dopaminas išsiskiria ir tuomet, kai mėgaujamės maistu, miegu bei seksu).

Kitas to paties universiteto tyrimas atskleidė ir dar kelis faktus – tam tikros muzikos klausymasis gali stimuliuoti mūsų jausmus, susijaudinimą, netgi šrdies ritmą, kvėpavimo dažnį. Taigi sudėkime muziką ir seksą ir gausime dvigubai daugiau!

Štai dar daugiau argumentų, įrodančių, kad be muzikos – nė iš vietos: 2000-aisiais ir 2006-aisiais metais buvo tiriamas ryšys tarp muzikos ir sporto. Paaiškėjo, kad  tie, kurie  jos klausėsi, jautėsi ir mažiau pavargę, ir ilgiau sportavo nei tie, kurie užsiėmimų metu muzikos atsisakė.

Taigi, o kaip tai gali būti susiję su seksu? Dauguma iš mūsų žino, kad intymūs santykiai gali išsekinti taip pat, kaip ir gera treniruotė sporto klube, vadinasi, reikia tik gero garso takelio, kad turėtume daugiau jėgų.

Muzika, pasak psichologų, padės atsitraukti nuo negatyvių jausmų, minčių, streso, jausimės mažiau pavargę, labiau susitelkę į savo judesius ir patį meilės aktą. O ir truks visa tai kur kas ilgiau. Taigi, daugiau muzikos, daugiau malonumų, daugiau jausmų ir karštų emocijų!

Na, ir – epilogas. Muzikos psichologas Danielis Mullensiefenas Didžiojoje Britanijoje atliko apklausą, kurioje dalyvavo 2000 žmonių. Jų amžius svyravo nuo 18 iki 91 metų. Štai 10 dainų, kurias respondentai įvertino kaip labiausiai tinkančias karštai nakčiai. 

1.  Patrick Swayze „She’s Like The Wind“

VIDEO: Patrick Swayze „She’s Like The Wind“

2. Marvin Gaye „Sexual Healing“

VIDEO: Marvin Gaye „Sexual Healing“

3. London Symphony Orchestra „Boléro“

VIDEO: London Symphony Orchestra „Boléro“

4. Berlin „Take My Breath Away“

VIDEO: Berlin „Take My Breath Away“

5. Barry White „You See The Trouble With Me“

VIDEO: Barry White „You See The Trouble With Me“

6. Marvin Gaye „Let’s Get It On“

VIDEO: Marvin Gaye „Let’s Get It On“

7. Righteous Brothers „Unchained Melody“ 

VIDEO: Righteous Brothers „Unchained Melody“

8. Celine Dion „My Heart Will Go On“

VIDEO: Celine Dion „My Heart Will Go On“

9. Serge Gainsbourg „Je T’aime“

VIDEO: Serge Gainsbourg, Jane Birkin „Je T'Aime....Moi Non Plus“

10. Whitney Houston „I Will Always Love You“

VIDEO: Whitney Houston - I Will Always Love You

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius