Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip nepasiklysti pažinčių portaluose?

Siūlome pasidomėti, kaip teisingai naudotis interneto pažinčių portalų paslaugomis.
Kaip nepasiklysti pažinčių portaluose?
Kaip nepasiklysti pažinčių portaluose? / Fotolia nuotr.

Interneto pažinčių portalai sulaukia didelio jaunimo dėmesio, tačiau vyresnio amžiaus žmonių ten pasitaiko kur kas mažiau. Nenuostabu, nes daug bendrauti linkusiam jaunimui tokie portalai yra pramoga, o tiems, kurie nusiteikę susirasti antrąją pusę, gali tapti tikru galvos skausmu. Tačiau užsiėmusiems ir negalintiems daugiau laiko praleisti socialiniuose susibūrimuose pažinčių portalai gali tapti puikia alternatyva gana greitai susipažinti su dideliu kiekiu žmonių ir galbūt sutikti antrąją pusę. Kad naudojimasis pažinčių portalais būtų kuo efektyvesnis, būtina žinoti keletą svarbių taisyklių, kurios padės nenusivilti jau po pirmųjų bandymų.

Tinkamai užpildyta anketa yra pagrindinis sėkmės veiksnys ieškant sau tinkamų žmonių naujoms pažintims. Tai, į ką anketoje kreipia dėmesį vyrai ir moterys, šiek tiek skiriasi.

 

Moters anketoje svarbiausia – nuotrauka

 

Vyrai, naršantys po moterų anketas, paprastai pirmiausia atkreipia dėmesį į jos nuotrauką. Jei moteris pati aktyviai kalbina vyrus pažinčių portale, nuotraukos gali ir nedėti, tačiau anketos be nuotraukų lankomos kur kas rečiau. Tinkamiausias nuotraukų derinys – viena portretinė ir viena visu ūgiu. Nuotraukų gali būti ir daugiau, tačiau bent dvi iš jų turėtų būti kaip tik tokios. Nereikia persistengti ieškant pačių gražiausių nuotraukų, kuriose atrodote kaip iš žurnalo viršelio, nes bent su keliais vyrais juk planuojate susitikti gyvai ir labai aukštai užkelta kartelė pridarys daugiau žalos nei naudos. 

 

Kaip tinkamai parašyti anketos tekstą

 

Anketos tekstas moters anketoje yra mažiau svarbus, tačiau palikti jos pustuštės taip pat nereikėtų. Vienas netinkamiausių anketos pildymo būdų – savo pomėgius, skaitomas knygas, charakterį ir t. t. aprašyti vienu žodžiu ir tai tinka tiek vyrams, tiek moterims. Vyrams itin svarbu įsidėmėti, kad moterys, žiūrinčios jų anketas, daugiausia dėmesio skiria būtent tam, kas joje parašyta. Jei norite išsiskirti iš masės tokių pačių anketų, teks pasistengti ir įdėti šiek tiek darbo.

Yra paprasta technika, kaip išplėsti anketą ir padaryti ją įdomią bei patrauklią. Kaip pavyzdį paimkime skiltį „Charakteris“. Pasirašykite porą žodžių, kuriais apibūdintumėte save: „linksmas“, „draugiškas“, „išradingas“... Kiekvienam žodžiui parašykite po trumpą sakinį: „esu linksmas vyrukas“, „visada stengiuosi būti draugiškas su visais žmonėmis“, „draugai laiko mane išradingu“. Dabar paskutinis žingsnis – pasitelkite vaizduotę ir dar labiau praplėskite sakinius, parašydami vieną kitą istoriją, kodėl manote, kad esate būtent toks. Istorija gali būti juokinga ir atkreipianti dėmesį arba rimta bei atskleidžianti apie jus šį tą daugiau. Išplėstos, įdomios anketos ne tik atkreipia dėmesį, bet ir pažeria temų pokalbio pradžiai. Tas pats taikoma ir moterų anketoms.

Pokalbio pradžiai tiek vyrams, tiek moterims trumpoji žinutė „Labas. Kaip sekasi?“ gali būti tas pats, kas nieko, ypač jei jūsų anketa nepasirodė labai įdomi. 

 

Pagrindinės internetinio bendravimo klaidos ir kaip jų išvengti

 

♦ Klaida, kurią kartais daro moterys, užsiregistravusios pažinčių svetainėje, yra susikurti anketą ir laukti, kol kas nors parašys. Tai labai patraukli taktika, tačiau jei tikrai norite susipažinti su įdomiais vyrais – naršykite jų anketas ir nesidrovėkite kalbinti pačios. Taip turėsite daugiau galimybių bendrauti su tais, kurie jus tikrai domina.

 

♦ Dar vienas patarimas – pokalbio pradžiai tiek vyrams, tiek moterims trumpoji žinutė „Labas. Kaip sekasi?“ gali būti tas pats, kas nieko, ypač jei jūsų anketa nepasirodė labai įdomi. Kaip ir pildant anketą, pagalvokite, kaip galėtumėte išplėsti pasisveikinimą ir padaryti jį ne tokį nuobodų.

 

♦ Patarimas vyrams – paskaitykite moters anketą išsamiau ir užkalbindami panaudokite tai, kos joje parašyta. Atkreipsite dėmesį vien tuo, kad moteris matys, jog skaitėte jos anketą.

 

♦ Moterims pravartu aprašyti, kokie vyrai domina. Veiksminga aprašymo gale informuoti, kad asmenys iš įkalinimo įstaigų, su priklausomybėmis ar psichiniais sutrikimais  nedomina, nebent kaip tik su tokiais norėtumėte susipažinti. Tai nepadės išvengti visų į šį sąrašą įeinančių vyrų, tačiau dalies visgi išvengsite.

 

♦ Pradėdami naudotis pažinčių portalais, būkite pasiruošę, kad sulauksite pakankamai dėmesio, gal net įkyraus, ir iš jus nedominančių žmonių. Visiškai to išvengti neįmanoma, tačiau tinkamai užpildyta anketa ir griežta atranka, su kuo bendraujate, o su kuo ne, stipriai padidins šansus susipažinti su jus dominančiais žmonėmis.

 

♦ Didelė klaida, kurią daro tiek vyrai, tiek moterys ir kuri labai sumažina šansus sutikti antrąją pusę pažinčių portaluose, – per ilgas bendravimas vien tik susirašinėjant. Šie portalai skirti tik ryšiui užmegzti ir trumpai susirašyti, kad pažiūrėtumėte, kaip sekasi bendrauti.

 

♦ Jei vienas kitą dominate, kuo greičiau susitikite gyvai. Tai, kaip žmogus pasirodė internete ir kaip susitikus, gali skirtis kaip diena ir naktis. Jei gaišite daug laiko susirašinėjimams, kad ir kokie malonūs jie būtų, susitikę galite stipriai nusivilti. Taip ne tik nusivilsite pažinčių portalais, bet ir gaišite laiką bendravimui su netinkamu žmogumi. Mokslininkų teigimu, žodžiais mes perduodame tik apie 7–8 proc. informacijos, tad bendraudami tik internete netenkate likusių 98 proc., kurie gali kardinaliai pakeisti situaciją.

 

Tiesiog gerai leiskite laiką

 

Nusprendę išbandyti interneto pažinčių portalus, pasiruoškite investuoti šiek tiek laiko. Sutikti sau tinkamą žmogų nėra taip lengva, tačiau tokie portalai suteikia galimybę pabendrauti su daugybe žmonių vienu metu. Galiausiai padarykite iš to žaidimą, nuotykį, nežiūrėkite per daug rimtai – tiesiog gerai leiskite laiką.

 

Tekstas Silvijos Mažuolienės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius