Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip pritraukti prie savęs žmones: specialiųjų agentų patarimai

Kiekvienas iš mūsų svajojame būti gerbiami ir mylimi aplinkinių. Portalas lifehacker.ru pateikia ištrauką iš Robino Dreeke'o ir Camarono Stouto knygos „Kuriame pasitikėjimą pagal specialiųjų tarnybų metodikas“, kurioje pateikiama daug naudingų patarimų, kaip pelnyti kitų žmonių pasitikėjimą.
Santykių krizė
Santykių krizė / Vida Press nuotr.

5 specialiųjų agentų patarimai

1. Tramdykite savo Ego. Iš prigimties esame taip surėdyti, kad visi mes jaučiamės savo gyvenimo centru. Todėl, norint įgauti kito žmogaus pasitikėjimą, turite jam padovanoti šį natūralų, normalų savęs suvokimą. Kitų gyvenimai sukasi apie juos pačius, o ne apie jus. Priimkite tai kaip duotybę ir žmonės jumis ims pasitikėti.

2. Nevertinkite ir neteiskite. Gerbkite kitų nuomonę, požiūrį ir jausmus, net jeigu jie jums svetimi ir kardinaliai priešingi. Niekas nepasitikės jumis, jeigu žiūrėsite į kitus iš aukšto. Priimkite aplinkinius nevertindami – tai veiksmingiausias būdas įgauti kito žmogaus pasitikėjimą.

Priimkite aplinkinius nevertindami – tai veiksmingiausias būdas įgauti kito žmogaus pasitikėjimą.

3. Pripažinkite ir gerbkite kitus. Kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo jo požiūrio į gyvenimą, turi padorumo jausmą. Jeigu norite įgauti kito žmogaus pasitikėjimą, turite tai pripažinti ir pademonstruoti savo padorumą bei siekti tarpusavio pagarbos. Visi mes nuo gimimo apdovanoti šventa teise turėti savo požiūrius ir idėjas, niekas negimsta su troškimus sunaikinti ar atstumti kitus.

4. Gerbkite sveiką protą. Nepasiduokite pagundai pereiti į asmeniškumus, pasiduoti emocijoms, ginčytis, tirštinti spalvas, manipuliuoti ar daryti spaudimą. Remkitės faktais, būkite sąžiningi ir nuoširdūs. Tik tie, kurie remiasi sveiku protu, sąžiningumu ir padorumu, sugebės sukurti pagrindą pasitikėjimui.

Pasitikėjimas, kuris remiasi perdėtu emocionalumu, išliks tik iki kito emocijų pliūpsnio. Lyderystė, kuri remiasi gąsdinimu, skiepija tik baimę. Įtikinkite žmones, kad jūs verti pasitikėjimo, ir jie jumis patikės.

5. Pasitikėkite savimi. Nemanykite, kad kiti jums dovanos pasitikėjimą, jeigu jūs patys nepasitikite savimi. Žmonės nelinkę pasitikėti tais, kurie teikia pirmenybę vienpusiams santykiams. Egoizmas atstumia.

4 žingsniai, kaip pelnyti pasitikėjimą

1. Suderinkite savo tikslus. Pirmiausiai įvardinkite galutinį tikslą – apdovanojimą, kuris pateisins visas aukas. Parinkite jį kruopščiai ir besąlygiškai jo laikykitės., nesusigundykite smulkesniais tikslais, kokie svarbūs jie atrodytų.

Antra, pasidomėkite kitų tikslais ir atraskite svarių priežasčių pripažinti, kad jie taip pat svarbūs.

Trečia, ieškokite būdų suderinti savo ir kitų žmonių tikslus taip, kad jų užduotys taptų jūsų tikslo dalimi, o jūsų tikslas – jų užduoties dalimi. Jeigu jums tai pavyks, įgausite galios, kuri įmanoma tik suvienijus jėgas.

2. Atsižvelkite į kontekstą. Norint sėkmingai suderinti savo ir svetimas pastangas, būtina pažinti kitų lūkesčius, įsitikinimus, charakterio bruožus, modelius ir demografinius požymius.

Žmonės yra tokie, kokie yra,nebandykite jų keisti.

Tai svarbiausi komponentai, sąlygojantys kontekstą. Stenkitės sužinoti viską ir dar daugiau. Tokiu būdu suprasite, kokie yra žmonės iš tiesų, o ne kokiais jie bando save pristatyti arba kokius jūs patys juos įsivaizduojate.

Sugebėjimas pažinti žmones taip pat įtraukia žinojimą, kaip jūs atrodote aplinkiniams. Jeigu jie turi apie jus susidarę neteisingą nuomonę, pasistenkite parodyti, kokie esate iš tiesų. Žmonės yra tokie, kokie yra, todėl ieškokite būdo, kaip su jais susitarti, užuot bandę juos pakeisti. Nesiginčykite su kontekstu.

3. Parenkite susitikimo planą. Prieš susitikdami su potencialiu sąjungininku kruopščiai planuokite susitikimą, ypač pirmąjį. Parinkite tinkamiausią aplinką. Iš anksto apgalvokite, kokia turėtų būti atmosfera, susitikimo pobūdis, idealus laikas ir vieta, jūsų pirmieji žodžiai, jūsų tikslas ir indėlis – tai, ką jūs pasiūlysite.

4. Investuokite į santykius. Jei norite suderinti savo tikslus ir išsaugoti tai, ką pasiekėte, kalbėkite ta pačia kalba – tiesiogine ir perkeltine prasme. Žodžiai – pagrindinis patikimų santykių kūrimo instrumentas.

Norint sukurti tvirtus ilgalaikius ryšius, kurie padėtų siekti iškeltų tikslų, reikia remtis sveiko proto kalba, pagarba ir dėmesiu aplinkiniams. Čia nėra vietos savimeilei, vertinimams, iracionalumui ir savanaudiškumui. Svarbiausia – jie, o ne jūs.

Net jeigu santykiai keičiasi, o tikslai pamirštami, žodžiai ir jausmai, kurios jie paskatino, atmintyje gali išlikti visiems laikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius