Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip psichopatai suvysto moteris, smurtauja ir kodėl joms patinka „blogi berniukai“?

Buityje dažnai mėgstamas, lengva ranka vartojamas žodis „psichopatas“ nėra toks jau ir nekaltutis, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Psichopatą lengvai įsivaizduojame kaip paklaikusio žvilgsnio žudiką, kartais psichopatu juokais esame linkę laikyti bjauraus būdo kaimyną.
Konfliktas
Konfliktas / 123RF.com nuotr.

Tačiau tikrojo psichopato paveikslas toli gražu neatitinka mūsų susikurtojo. Psichologai, o visų pirma – psichopatų aukos, dažniausiai, žinoma, moterys, psichopatus aprašo kaip ypatingai charizmatiškus, išsilavinusius, žaismingus vyrus, na, tokius, kuriuos sutikusi kiekviena moteris pagalvoja apie jai tekusią didžiulę ir išskirtinę laimę, nepaprastą ir nežemišką meilę...

Daugumai tokių moterų ilgainiui pavyksta išsikapstyti ir galiausiai pabėgti iš psichopato gniaužtų, tačiau kai kurios už tokią pavojingą meilę sumoka savo gyvybe, mat psichopatas retai yra numatęs opciją – „paleisti auką“.

Šveicarijoje kas keturias savaites yra nužudoma moteris. Nusikaltėlis – jos partneris arba eks-partneris. Vyras arba eks-vyras. Vokietijoje kas trečia moteris bent kartą gyvenime yra patyrusi psichinę ir (arba) seksualinę prievartą. Kas ketvirta moteris, tai, beje, liečia visus socialinius sluoksnius, tampa savo esamo ar buvusio partnerio auka, patiriančia fizinę ar socialinę prievartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius