Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip vyro ir moters atlyginimo dydis lemia santykių tvirtumą?

Meilė – sudėtingas reiškinys. Atsakymo, kaip susikurti sėkmingus santykius, vis dar desperatiškai ieškoma. Tačiau, pasak mokslininkų, raktu, atveriančiu duris sėkmingiems santykiams, gali tapti pinigai, kuriuos jūs uždirbate kartu su partneriu.
Laiminga pora
Laiminga pora / Vida Press nuotr.

Kuo žmonės turtingesni, tuo santuoka stabilesnė?

Poros, kurios uždirba pakankamai daug, labiau linkusios sudaryti santuoką, teigia tyrimą atlikę mokslininkai. Kita vertus, ir tie partneriai, kurių atlyginimai yra panašūs, turi daugiau šansų likti kartu, rašo www.independent.co.uk.

Kornelio universiteto Gyventojų centro doktorantė Patrick Ishizuka „Demografijos“ leidinyje paskelbė straipsnį, kuriame paaiškino, kaip pinigai gali lemti santykių kokybę.

Vienas iš jos tyrimo aspektų yra susijęs su vadinamąja „santuokos kartelės“ teorija, kuri sąlygoja, kad poros, pasiekusios tam tikrą pajamų lygį, labiau linkusios susisieti santuoka.

„Jie nori turėti namą, automobilį ir pakankamai santaupų, kad galėtų iškelti prašmatnias vestuves. Taip pat jie nori turėti stabilų darbą ir pastovias pajamas“, – teigė P.Ishizuka.

Pasak jos, poros, kurių ekonominė padėtis yra silpnesnė, dažniau išsiskiria, nors ankstesni tyrimai darė prielaidą, kad žmonės su mažesnėmis pajamomis labiau vertina santuoką.

„Santuoka vis labiau tikėtina tarp partnerių, kurie atitinka aukštus ekonominius standartus. Skyrybų skaičiaus didėjimas nuo 1960 m. taip pat labiausiai pasireiškė tarp žemą išsilavinimą turinčių porų“, – teigė mokslininkė.

Labai svarbu, kad atlyginimai būtų panašūs

Tiesa, pinigų suma, kurią poros uždirba bendrai, nėra vienintelis svarbus veiksnys, nusakantis santykių tvirtumą.

Pasak P.Ishizukos, jeigu kartu gyvenančių partnerių atlyginimai yra panašaus dydžio, tikimybė, kad jų sąjunga bus sėkminga ir jie neišsiskirs, yra didesnė. Panašu, kad lygybė užtikrina stabilumą.

„Finansinė lygybė tarp vyro ir moters gali porą išlaikyti kartu“, – teigė P.Ishizuka. Pasak jos, žmonės, kurį laiką gyvenantys kartu ne santuokoje, būna labiau orientuoti į lygiateisiškumą poroje nei tie, kurie į santuoką „įšoka“ iš viengungiško gyvenimo.

Pabandymas gyventi kartu ir vienas kito pažinimas namų sąlygomis prieš susituokiant gali lemti, kaip žmonės vertins tradicinius vyro ir moters vaidmenis.

„Taigi finansinė partnerių padėtis iš tiesų yra svarbi sėkmingiems santykiams“, – įsitikinusi P.Ishizuka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius