Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantinas vienatvėje – ką šiuo metu išgyvena poros neturintys lietuviai

Karantino rykštė kirto ne tik po vieną gyvenantiems senukams, bet ir jauniems, poros neturintiems žmonėms. Kalbant apie karantino įtaką ir psichologines pasekmes, dažnai pamirštami po vieną gyvenantys neskurstantys, dirbantys, tačiau socialinio gyvenimo netekę žmonės. Sąžiningai besilaikantys nustatytų apribojimų, jie ne tik šventes sutiko vieni patys, tebėra atskirti nuo žmogiško prisilietimo, bet ir progą pasikalbėti gyvai turi tik su pardavėja ar kurjeriu.
Vienišumas
Vienišumas / 123RF.com nuotr.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2019-aisiais didžiąją dalį, net 38 proc., šalyje sudarė vieno asmens namų ūkiai. Miesto teritorijoje tokių užfiksuota 36 proc., kaimo – 42 proc. Dalis jų – vieniši, antros pusės neturintys žmonės, dėl karantino netekę didžiosios dalies galimybių užmegzti naujas pažintis ir rasti partnerį artimiems santykiams.

Pratęsus draudimą judėti tarp savivaldybių, nutolo ne tik ši galimybė, bet ir proga pakeisti aplinką. 15MAX pašnekovai pasidalino, kaip atrodo jų gyvenimas, užsidarius namuose visą parą, kaip atšventė žiemos šventes ir kaip dabar vyksta gyvenimo partnerių paieškos.

Nesilaiko taisyklių vieni, o kenčia kiti

Kalbinti vienišiai atskleidė, kad labiausiai karantinas juos veikia būtent dėl nuolatinio gyvenimo po vieną. Iki tol buvo galimybė spręsti, kada nori būti vienas, o kada – ne, dabar to nebėra.

„Ir iki karantino, ir per jį daugumą dalykų veikdavau viena ir dėl to nesijaudinau. Tačiau kada panorėjusi galėdavau susitikti su draugais (daugiskaita), pakviesti vaikiną kavos ir tiesiog smagiai praleisti vakarą. Po to – vėl pasinerti į savo reikalus. Dabar – kitaip, mano vienos reikalais tapo viskas: nuo nubudimo ryte, sporto, keistų buitinių savaitgalių, vakarų su knyga ar filmu. Savaitgaliais – ypač nesmagu, nubudusi kartais nežinau, ką veikti“, – sakė iš namų dirbanti 34-erių Toma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius