Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keli faktai intymiam gyvenimui

Intymaus gyvenimo subtilybių kartais nežino ir tos, kurios save vadina patyrusiomis. Patyrimai patyrimams nelygūs, taigi, sužinokite, į kokius niuansus galite atkreipti dėmesį bėgant metams.
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Vaisingos dienos – pačios maloniausios. Dėl hormoninių niuansų, vaisingomis dienomis damos būna kur kas labiau seksualiai aktyvios. Gamtos taip surėdyta, kad labiau norisi mylėtis tuomet, kai yra didesnė rizika pastoti ir susilaukti palikuonių.

Ekstrine kontracepcija galima pasinaudoti per tris paras (72 val.). Daug kas mano, kad jeigu neišgersi tabletės iškart po „pavojingo“ lytinio akto, tai jau galima nebesivarginti. Iš tikrųjų, apsauga efektyviausiai suveiks tuomet, jeigu nelauksite tų trijų parų, tačiau jeigu to neturite galimybės padaryti tuoj pat, žinokite, kad turite laiko.

Žinoma, kuo vėliau pasinaudojate ekstrine kontracepcija, tuo tikimybė pastoti didėja, juolab, vertėtų gerai apgalvoti apsisaugojimo būdą, jeigu tokios situacijos jūsų gyvenime yra dažnos. Kad ir kaip bebūtų – ekstrinė kontracepcija itin didelis sukrėtimas jūsų organizmui. 

Hormoniniai kontraceptikai saugo nuo vėžio? Tokia apsauga daugelio vertinama prieštaringai, tačiau rašoma, jog hormoniniai kontraceptikai ne tik padeda apsisaugoti nuo nėštumo, bet ir gali teigiamai veikti sveikatą, šiuo atveju sumažėja rizika sirgti kiaušidžių vėžiu. Tačiau kiti specialistai pabrėžia ir tai, kad, tarkime, rizika susirgti krūties vėžiu didėja, jeigu gydotės hormonais arba vartojate kontraceptines priemones daugiau kaip dešimt metų. 

Kontraceptinės priemonės – gydymui. Jos gali būti skiriamos esant skausmingoms menstruacijoms (kai nepadeda kiti vaistai); po kiaušidžių cistų operacijų; endometriozei gydyti; mėnesinių ciklui reguliuoti; premenstruaciniam (PMS) sindromui gydyti. Šios tabletės skiriamos ir tada, kai yra padidėjęs plaukuotumas ar skundžiamasi įprastiniais spuogais.

Taip pat skaitykite: Žemos savivertės požymiai ir 30 patarimų, kaip ją padidinti

123rf.com nuotr./Seksas
123rf.com nuotr./Seksas

Kiek reikia laiko orgazmui? Tikinama, kad vidutinis lytinis aktas trunka nuo 3 minučių (kalbame apie vyrus). O moterims tam, kad pasiektų kulminaciją, reikia kur kas daugiau laiko... Taigi, neskubėkite numoti ranka į preliudiją ir griebti vadžias į savo rankas tam, kad kuo greičiau patirtumėte malonumą pamiršdami savo partnerę. 

Apsauga apsaugai nelygu. Natūralu, kad jeigu netrokštate tapti tėvais, turite saugotis. Netgi tada, kai manote, jog apsaugos nereikia, tarkime, užsiiminėdami oraliniais malonumais. Šiuo atveju eina kalba ne apie atžalas, bet apie įvairias bakterijas, kurios gali sukelti tam tikras ligas. Būtent dėl šios priežasties geriau mylintis nepainioti skirtingų sekso rūšių dėl higienos sumetimų. 

Taip pat skaitykite: Gydytojos ginekologės komentaras: pastoti vėliau trukdo ne tik amžius

Kada pas ginekologą? Labai paprasta: norite susilaukti mažylio; per metus nepastojate, nors planuojate kūdikį; pilvo apačioje jaučiate skausmą arba didelį diskomfortą; makštyje – skausmą, maudimą, deginimą; nemalonūs pojūčiai neišnyksta; sutriko menstruacinis ciklas. Tačiau geriausia laikytis grafiko ir kasmet bent kartą apsilankyti pas specialistą, kad apsidraustumėte nuo nemalonių sveikatos sutrikimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius