Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kiek vyrams svarbus moters krūtinės dydis?

Kiekvienais metais pasaulyje atliekamos dešimtys tūkstančių krūtų didinimo operacijų. Po grožio peiliu dažniausiai gula moterys, nepatenkintos savo kūnu, manydamos, kad po operacijos viskas pasikeis. Įsigalėjęs stereotipas, neva vyrams patinka tik didžiakrūtės, taip pat daro didelę įtaką toms, kurios renkasi plastinės chirurgijos paslaugas.
Krūtinė
Krūtinė / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Santykiai Grožis

Dirbtinės krūtys – ar tikrai to reikia?

Žinoma, tikrai ne visada vyrai, paklausti į ką pirmiausia atkreipia dėmesį pamatę moterį, atsakys, kad tai „veidas“ ar „akys“. Dažnam akys nuslysta kur kas žemiau tiesiog nevalingai, ir greičiausiai sutiksite, kad krūtys kažkodėl lygiai taip pat jaudina tiek vyrus, tiek moteris. Keista, kad kai kurios moterys (o ir vyrai, kurie moterį vertina tik per „kauburėlių prizmę“, – irgi) nesusimąsto, jog iš tikrųjų pasitenkinimas gyvenimu ir laisvė slypi visai kituose dalykuose.

Taip pat skaitykite: Norite sutvirtinti krūtinės raumenis? Padės specialios jogos pozos

Štai jau ne pirmas tyrimas atskleidžia, kad silikoninės krūtinės savininkės kenčia daug psichologinių problemų, yra linkusios į pačias įvairiausias priklausomybes bei savižudybę. Psichologai mano, kad tai gali būti susiję su nepasitikėjimu savimi, savo išvaizdos vertinimo sutrikimais.

Didelė ar maža krūtinė?

Visų pirma, nė viena moteris neturėtų didintis krūtinės vien dėl kažkieno kito įgeidžių, jeigu jaučiasi graži tokia, kokia yra. Visai kas kita, jeigu krūtinės dydis neleidžia ramiai gyventi, tarkime, krūtų dydis akivaizdžiai skiriasi, buvo patirta operacija, onkologinė liga ir pan. Besaikis silikono pumpavimas, peržengiantis visas ribas, dažniausiai baigiasi tragedijomis arba paverčia moteris karikatūromis. Užtenka prisiminti Lolo Ferrari atvejį – jos krūtinė buvo tiesiog milžiniška, o moteris mirė vos 37-erių...  Žinoma, dažnas vyras atkreips dėmesį į didelę krūtinę netgi pasąmoningai – visa tai siejama su motinyste, jaukumu, šiluma ir saugumu.

Taip pat skaitykite: Įvardyta, kurios įžymybės krūtinė yra tobula

Ir jeigu pažvelgtume į įvairias apklausas, tai vyrai pirmenybę teikia ne pačiai mažiausiai krūtinei (tačiau tik pagalvokite, jeigu santykiai klostosi tik dėl krūtų dydžio, ko jie gali būti verti?), bet ir ne pačiai didžiausiai. Bene 32 proc. vyrų balsų surinko trečio dydžio krūtinė, o štai antroje vietoje puikuojasi antro dydžio (27 proc.). Kur kas didesnės 5 ir 6 dydžio krūtinės nesurenka net 5–6 proc.

Tačiau yra ir kitas aspektas – krūtinės stangrumas. Kai kuriose apklausose vyrai atskleidžia, jog esmė ne krūtų dydyje, bet kaip apskritai ta krūtinė atrodo. Didelė beveik niekada nebūna stangri, o moteriai peržengus tam tikrą amžiaus slenkstį, subliūkšta, praranda formą. Šiuo atveju kur kas labiau išlošia mažakrūtės – 1–2 dydžio krūtinė kur kas mažiau pasiduoda deformacijai tiek dėl bėgančių metų, tiek dėl motinystės bei kitų niuansų.

Taip pat skaitykite: Nuoga realybė: 100 moterų išdrįso parodyti, kaip atrodo natūrali krūtinė

Na, o visų apklausų išvada elementari – svarbiausias ne krūtinės dydis, bet žmogus, jo charakteris ir vidinis pasaulis. Kokia čia meilė, jeigu jus mylėtų tik dėl krūtų, ar ne?

Beje, stebint šių dienų tendencijas galima pamanyti, kad pačioms moterims ta jų krūtinė rūpi labiau nei vyrams. 

Sureikšminti krūtis – tai tas pats, kad žiūrėti į kojų pirštus, lyginti jų dydį bei formą ir manyti, kad laimės kodas slypi ten. Jei pradėsime žmogų mėsinėti ir mylėti dalimis, tai jau nebus meilė. Gyvename su žmogumi, su jo asmeninėmis savybėmis, su charakteriu, o kūnas yra tik apvalkalas, nešiojantis mūsų nemirtingą sielą. Geriausia – pusiausvyra, kai rūpinamės bei puoselėjame tiek dvasines savybes, tiek kūno grožį.

Beje, stebint šių dienų tendencijas galima pamanyti, kad pačioms moterims ta jų krūtinė rūpi labiau nei vyrams. Jos aklai įsitikinusios, jog tai vyrams labai svarbu! O užtektų paklausti pačių vyrų... Dauguma jų atsakytų, kad svarbi yra visuma, o ne atskiros kūno dalys. Vyrai, kaip yra iš tikrųjų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius