Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 17

Klauskite teisininko: kur kreiptis, jeigu namo bendraturtis atsisako duoti sutikimą dėl namo dalies pardavimo?

Turtą valdote kartu su kitu asmeniu, tačiau norite parduoti savo dalį? Apie tai, ką svarbu žinoti tokiais atvejais ir kokie apribojimai bendraturčių atliekamiems pardavimo sandoriams yra numatyti įstatyme, paaiškino Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė, advokatė Sigita Arnašiūtė.
Namo pardavimas
Namo pardavimas / Shutterstock nuotr.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Nuosavybės teisės įgyvendinimas skiriasi priklausomai nuo to, ar turtas priklauso vienam asmeniui, ar keliems asmenims vienu metu, t. y. nuosavybė yra asmeninė ar bendroji. Tuo atveju, kai turtą valdo du ar daugiau asmenų (bendraturčių), visi klausimai, susiję su to turto naudojimu ir valdymu turi būti sprendžiami bendru visų bendraturčių sutarimu.

Nepaisant pareigos turtą valdyti ir juo naudotis bendru savininkų sutarimu, kiekvienas bendraturtis turi teisę laisvai disponuoti savo dalimi, t.y, nuspręsti parduoti savo bendros nuosavybės dalį. Vis dėl to, bendros nuosavybės dalies pardavimui įstatymas numato tam tikrą ribojimą, siejamą su kitų bendraturčių pirmenybės teise įsigyti perleidžiamą turto dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius