Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl ilgimės buvusiojo?

Kartais būti drauge tampa pernelyg sunku. Išsiskiriame, sudėliojame visus taškus ant „i“. Regis, su tuo partneriu viskas baigta. Vienintelė likusi bendra sąsaja – praeitis. Tada susirandame naują partnerį, su kuriuo viskas atrodo puiku. Vis dėlto... paaiškėja, kad tam tikri jausmai buvusiajam vis tiek gyvena giliai širdyje...
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Kartais suprasti moteris išties būna sunku. Didžiosios Britanijos mokslininkų duomenimis, 38 proc. moterų prisipažįsta, kad seksas su buvusiu partneriu buvo geresnis nei su dabartiniu. Kam tuomet reikėjo skirtis? Yra vienas „bet“. Moterys nežiūri į seksą, nors ir patį geriausią, kaip į vieną rimčiausių priežasčių tekėti. Jos vertina daug rimtesnius dalykus: ar jis bus ištikimas vyras, geras tėvas, ar atsakingai žiūrės į šeimą, buitį ir tūkstančius kitų dalykų, pagal kuriuos moterys vertina partnerio tinkamumą porai.

 

Seksologų teigimu, moterys nesigaili pasirinkusios tokį partnerį ilgalaikiams santykiams, bet gero sekso, koks būdavo anksčiau, joms vis dėlto trūksta. Kaip paaiškėjo iš jų atsakymų, pirmąjį partnerį jos pasirinko labiausiai vedinos aistros, na, o antrasis, nusvilus nagučius, paprastai jau renkamasis daug kruopščiau ir racionaliau, pirmiausia įvertinant asmenines savybes. Ypač jei moteris jau jaučia poreikį kurti šeimą ir auginti vaikus. Tad nejaugi seksas su rimtu partneriu pasmerktas būti nuobodus ir neaistringas? Pasirodo, ne viskas prarasta.

 

Apklausus tūkstančius moterų, paaiškėjo, kad dauguma silpnosios lyties atstovių mano, jog sekso kokybė, bėgant metams, gerėja ir prisiminimai apie pirmąjį mylimąjį nuslopsta. Beje, šiuolaikinės moterys tampa vis labiau seksualiai aktyvios. Specialistų teigimu, tam ypač įtakos turi ir atviros knygos apie seksą, pavyzdžiui, E. L. James „50 pilkų atspalvių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius