Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl mano žmona man svarbesnė už mano vaikus

Rašytojas Mike'as Berry savo tinklaraštyje aiškina, kodėl jo žmona jam svarbesnė už jo vaikus ir kodėl taip mąstyti turėtų kiekviena šeima. Šis straipsnis tapo labai populiarus, o nuomonės apie jį išsiskyrė: kai kurie kritikavo autorių, o kitus šis straipsnis įkvėpė, kadangi pakeitė mąstyseną.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Mike'as ir jo žmona Kristin augina 8 įvaikintus vaikus. Jie jau 17 metų gyvena laimingoje santuokoje ir aktyviai dalyvauja socialinėje veikloje, norėdami padėti kitoms šeimoms susidoroti su problemomis bei kurti harmoningus santykius.

„The Bright Side“ rašoma, kad „paprastai 8:30 pirmą kartą įspėju savo paaugles dukras – jau laikas. 9 valandą vakaro sakau joms:„Turėtumėte eiti į savo kambarį“. Darau tai beveik kiekvieną vakarą. Ir kaskart jos ginčijasi: „Kodėl turime eiti miegoti 9? Mes nebe vaikai!“

Kai vaikai mato, kad tėvai myli vienas kitą, jie žino, kad tėvai myli ir juos.

Tada atsikertu: „Jūs neprivalote eiti miegoti, tiesiog prašau jūsų eiti į savo kambarį. Su mama nesimatėme visą dieną, kadangi buvome susitelkę į savo darbą. Mums reikia laiko pabūti kartu.“

Mergaitės varto akis. Šios taisyklės laikomės labai seniai. Tėvai esame jau 15 metų, ir vaikai niekada neatimdavo viso mūsų laiko. Kartu su žmona daug laiko praleidžiame su vaikais, tačiau ne 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.

Mes mylime savo vaikus, ir, žinoma, jie atlieka didžiulį vaidmenį mūsų gyvenime. Jie visada gali mumis pasitikėti, jie visada sulauks mūsų pagalbos bei palaikymo.

Tačiau, be vaikų, yra ir „mes“. Mūsų santykiai. Kristin ir aš visada turime rūpintis, kad mūsų santuoka būtų stipri ir sveika. Tam yra kelios priežastys, ir štai keturios jų“, – teigia M.Berry ir jas pateikia žemiau.

Sveika santuoka yra kertinis namų akmuo

Vaikai nėra mūsų šeimos kertinis akmuo. Jie yra didžiulė jos dalis, tačiau ne jie laiko šią chaotišką struktūrą, kurią vadiname šeima. Svarbiausia šeimos dalis yra jūs ir jūsų žmona/vyras – jūsų partneris. Visa atsakomybė yra jūsų. O vaikai savo kelią renkasi pagal jūsų pavyzdį.

Iki jų buvome tik mes

Iki atsirandant vaikams, buvome tik mudu. Mes įsimylėjome, kartu praleisdavome pamokas, kiauras naktis kalbėjomės telefonu (ir jis buvo laidinis), o tada nusprendėme amžinai būti kartu. Mes buvome kelio pradžioje. Ir mes pradėjome šį šeimos reikalą.

Tada atsirado mūsų nuostabūs vaikai. Žinoma, esame laimingi juos turėdami. Tačiau mūsų santuoka yra šventa. Ir turime daryti viską, kad ją apsaugotumėme.

123rf.com /Atostogaujanti šeima
123rf.com /Atostogaujanti šeima

Po jų būsime tik mes

Niekas netrunka amžinai. Ateis laikas, kai vaikai užaugs ir paliks šeimos lizdą. Nežinau, kaip pas jus, tačiau mano namuose nėra vietos 30-mečiui vaikui. Todėl, kai jie paliks mūsų namus, susikurs savo šeimas ir augins savo vaikus, norėčiau, kad santykiai su mano žmona išliktų tokie pat stiprūs ir intymūs, kaip ir pradžioje.

Norint turėti tokią ateitį, su santykiais dirbti reikia dabar. Mūsų santykiai turi būti prioritetas. Žinoma, nėra taip paprasta, kaip atrodo.

Turime parodyti ateities pavyzdį

Kaip minėjau anksčiau, vaikai mus stebi ir mokosi iš mūsų. Jie daro tai, ką darome mes, ir stebi kiekvieną mūsų žingsnį. Dažnai sakau: „Mes auginame suaugusiuosius, ne vaikus.“ Vėlgi, nežinau, kaip jūs, bet aš noriu, kad mano vaikai užaugtų turėdami normalų požiūrį į susitikinėjimą, meilę ir šeimą. Ir noriu, kad mūsų santuoka būtų jiems pavyzdys. Todėl mano žmona yra aukščiau nei mano vaikai. Jie atsilieka labai nedaug, tačiau žmona vis tiek yra pirmoje vietoje.

Galų gale, visi būname įsitempę ir pavargę. Ir, taip, jūsų vaikams jūsų reikia, jie išties yra labai svarbūs. Ne hobis, ne draugai, ne darbas. Jūs turėtumėte jais rūpintis. Tačiau pirmiausia – rūpinkitės savo santykiais. Kai vaikai mato, kad tėvai myli vienas kitą, jie žino, kad tėvai myli ir juos. Tačiau, svarbiausia, kad jie pasitikės savimi ir juos supančiu pasauliu.

Mūsų grafikai yra beprotiški. Mums visada trūksta laisvo laiko. Visą dieną praleidžiame su savo vaikais. Ir būtent todėl prašau jų 9 valandą vakaro eiti į savo kambarius. Būtent todėl du kartus per mėnesį einu į pasimatymą su žmona. Nes tai svarbu.

Todėl mano žmona yra svarbesnė už mano vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius