Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl moterys ryžtasi neištikimybei

Kas dažniau sulaužo ištikimybės įžadus, vyrai ar moterys? Ar tikrai visi vyrai poligamiški, o moterys monogamiškos? Neretai galvojama, kad vyriška neištikimybė – nieko nuostabaus, nes tokia jų prigimtis, jiems tai galima.
Šilkiniai patalai
Šilkiniai patalai / „Shutterstock“ nuotr.

Jei vyras pasimylėjo su kažkuo už šeimos ribų, nieko tai pernelyg nešokiruoja, nes juk vyras yra aktyvusis pradas – patinas. Moteris – pasyvesnis pradas, šeimos židinio saugotoja.

Statistika rodo, kad vyrai dažniau sulaužo ištikimybę negu moterys. Tačiau faktas yra toks – neištikimi būna ir vieni, ir kiti, abi lytys susigundo nusukti „į kairę“. Tačiau skiriasi neištikimybės psichologija. Pamėginkime išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių moterys ryžtasi neištikimybei.

1. Emocinės priežastys

Vyras, nusukdamas „į kairę“, ieško naujų pojūčių, būdų atsipalaiduoti ir tiesiog smagiai praleisti laiką. Su moterų neištikimybe yra kiek sudėtingiau. Moterims seksas – ne tik fizinė iškrova. Moteris sekso metu myli ir kūnu, ir siela.

Tai reiškia, kai moteris išduoda fiziškai, ji išduoda ir dvasiškai. Dėmesio trūkumas iš vyro pusės, moters norų ir interesų ignoravimas – bene pagrindinė moterų neištikimybės priežastis. Dažniausiai moteriai, kuri pasiryžo neištikimybei, trūko artimos sielos ir šilumos, kurios ji ir ieško kito vyro glėbyje.

Jeigu paklaustume neištikimo vyro, ar jo santuoka laiminga, jis (dažniausiai) atsakytų, jog taip. Tuo tarpu neištikima moteris savo santuoką daugeliu atvejų pavadintų absoliučiai nelaiminga.

Taip pat skaitykite: Profesionalios meilužės patarimai – jam ir jai

2. Kerštas

Emocinės šilumos stoka yra pirmoji ir pagrindinė moterų neištikimybės priežastis. Iš karto po jos eina priežastis „kerštas“. Dauguma moterų, būdamos emocionalesnės ir jautresnės negu vyrai, sužinojusios apie vyro neištikimybę, iš nevilties ir pykčio atsako tuo pačiu. Tokiu būdu jos bando sukelti vyrui tokį patį skausmą, kokį patyrė jos.

Taip pat skaitykite: Kaip muzika gerina seksą? 10 dainų karštai nakčiai

Verta paminėti, kad toks moterų kerštas ne visada yra vyro neištikimybės priežastis. Ta pačia priežastimi moterys vadovaujasi ir tada, kai nori atkeršyti vyrui už nesupratingumą ir nuolatinius kivirčus.

Pavyzdžiui, vyras yra tironas, kuris nuolat primeta savo valią ir visur dominuoja, įžeidinėja ar netgi kelia ranką prieš žmoną. Tokiu atveju moteriška neištikimybė – taip pat šaltakraujiškas kerštas.

3. Per didelis vyro užimtumas

Jeigu vyro nuolat nėra namie ir moteriai tenka ilgus vakarus leisti vienai, yra tikimybė, kad vieną dieną ji pavargs nuo vienatvės ir ieškos žmogaus, kuris praskaidrintų jai gyvenimą.

Ne taip jau retai vyro užimtumas pastūmėja moterį nusukti „į kairę“. Beje, tokia išdavystė – tai ne visada sąmoningas ir apgalvotas noras, tai tiesiog aplinkybių nulemtas atsitiktinumas.

4. Netenkina seksualiniai santykiai

Nors moterys jautrios ir emocionalios būtybės, tačiau kartais už išdavystės slypi elementarus sekso trūkumas arba tai, kad vyras jau nebetenkina moters kaip sekso partneris. Tiesą sakant, tas faktas, jog vyras netenkina moters poreikių lovoje, yra gana rimta priežastis ir kartais dėl to įvyksta netgi skyrybos.

Taip pat skaitykite: 40 priežasčių mylėti ir gerbti vyrus

Tačiau ne visos moterys tokios kategoriškos. Jeigu vyras tenkina moterį visais kitais atžvilgiais – jis yra nuostabus vyras, tėvas ir šeimos žmogus, tai moteris, patenkinusi savo poreikius, daugeliu atvejų grįžta pas savo mylimą vyrą, kuris taip ir nesužino, kad žmona ieškojo malonumų lovoje su kitu žmogumi.

Tačiau nepamirškite, kad neištikimybė, apie kurią niekas nesužino, taip ir lieka neištikimybe.

Taip pat skaitykite: 5 kvapai ilgesniems meilės žaidimams

5. Naujovių troškulys arba tiesiog smalsumas

Pastūmėti moterį į neištikimybę gali paprasčiausias smalsumas, viltis gauti naujų emocijų ir jausmų. Nepaisant to, kad seksas su vyru gali būti puikus, tačiau, tenka pripažinti, klausimas „o kaip būtų su kitu“ kartais sušmėžuoja moterų mintyse.

Ir kartais atsitinka taip, jog mintys sklandžiai pereina į veiksmus. Tiesa, jeigu apsiribojama tik fantazijomis apie seksą su kitu, tai, anot psichologų, nėra neištikimybė. Tai tik būdas paįvairinti santuokinį gyvenimą.

Kad ir kokios būtų priežastys, pastūmėjusios moterį į neištikimybę, svarbu prisiminti vieną dalyką: neištikimybė ne išeitis ir ne būdas išspręsti susiklosčiusią situaciją.

Neištikimybė negali išgelbėti santykių, o atvirkščiai – ji juos tik griauna. Jei sutuoktiniai būna vienas kitam neištikimi, bet ir toliau gyvena lyg niekur nieko, vargu ar tokią santuoką galima pavadinti laiminga.

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius