Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kodėl verta miegoti atskirai: 6 tinklaraštininkės patarimai poroms

Manote, kad miegojimas atskirai visiška nesąmonė? Jen Glantz, tinklaraštininkė ir knygų autorė, jums nepritartų. Pasirodo, tai gali padėti puoselėti ir tvirtinti santykius.
Lovoje
Lovoje / 123RF.com nuotr.

Tad kokie miegojimo atskirai pranašumai?

Puikus miegas

Jeigu daug metų miegojote apsikabinę, greičiausiai ir pamiršote, ką reiškia miegoti visiškai atsipalaidavus ir kai niekas jums netrukdo. Tyrimai atskleidžia, kad partneriai, kurie miega kartu, žadina vienas kitą maždaug šešis kartus per naktį. Priežastys – pačios įvairiausios: knarkimas, judėjimas, antklodės tempimas ir pan. Tai gali paveikti ir jūsų sveikatą, taip pat – santykius, rašoma Psychologies.ru. O miegojimas atskirai kartais padeda išvengti tokių nesklandumų.

Seksas tik abiejų sutikimu

Partneriai, miegantys kartu, kartais patiria dilemų dėl seksualinio gyvenimo. Jeigu miegate atskirai, tuomet jūs galite išvengti nusivylimo dėl to, kad esate priversti sutikti arba norite atsisakyti sekso tik tam, kad neįskaudintumėte savo partnerio. Jūsų seksualinis gyvenimas tampa dar labiau sąmoningesnis.

Savo seksualumo pajutimas

Jeigu kartkarčiais miegate atskirai vienas nuo kito, tai padeda palaikyti seksualumą, susidomėjimą viena kitu ir netgi išmėginti ką nors naujo intymiame gyvenime. Be to, geras miegas teigiamai veikia sveikatą ir savijautą, padeda išvengti persivalgymo, suteikia jėgų, todėl labiau jaučiame savo kūną, tampame patrauklesni, seksualesni.

Artumo vertinimas

Sutikite, kad dažnai tik praradę mes suvokiame, kaip tai buvo svarbu. Štai kodėl net ir po trumpo „išsiskyrimo“, mes dar labiau džiaugiamės fiziniu artumu, prisilietimais, apsikabinimais, bučiniais, kuriuos dovanojame vienas kitam.

Mažiau dingsčių pyktis

Jeigu neišsimiegame arba dažnai prabundame, tampame dirglesni ir labiau suirzę, todėl gali padaugėti konfliktų. Tačiau daugelis porų, kenčiančių, tarkime, nuo partnerio knarkimo ir kitų problemų, vis tiek miega kartu, manydami kad tai kone privaloma. Šiuo atveju verta pagalvoti apie save ir suvokti, kad geras miegas padės ir jums, ir jūsų santykiams.

Susitikimas su savimi

Dažniausiai dienos tėkmėje ne tiek daug lieka laiko tiesiog pabuvimui su savimi. Miegas kartu tam tikrais atvejais gali pažaboti asmeninę erdvę, galimybę pabūti vieniems, pamąstyti, pergalvoti dienos įvykius ir nutikimus.

Miegas atskirai nebūtinai reiškia, kad jūs taip turėsite daryti visą gyvenimą. Kartais trumpi išsiskyrimai gali įplieksti aistros ugnį, sutvirtinti santykius ir įnešti naujovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius