-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl žmonos būna neištikimos?

Kad ir kaip norėtume tikėti, kad neištikimybė neegzistuoja, deja, ir vyrai, ir moterys suka „į kairę“. Remiantis sena taisykle, dėl to kalti abu sutuoktiniai, nors kartais tai pripažinti būna labai sunku...
Ji ir Jis
Ji ir Jis / Shutterstock nuotr.

Kartais galima išgirsti, kad vyrų neištikimybė – tai tik garo nuleidimas, o štai moterų kur kas sudėtingesnė, nes paliečiamas toks šventas dalykas kaip jausmai ir emocijos. Kad ir kaip žiūrėsime, iš gero gyvenimo nė vienas žmogus nesukčiaus, tačiau ar ne geriau stengtis ištaisyti klaidas, kurias darome santuokoje? Taigi, kokios dažniausiai pasitaikančios moterų neištikimybės priežastys?

► Vyras neskiria dėmesio

Kai kurios poros kai gyvena lyg du svetimi praeiviai, susitinkantys bendrame koridoriuje. Taip gali nutikti  dėl nuolatinių barnių, rutinos, buities, nuovargio ir daugybės kitų dalykų. Ilgainiui kuris nors mieliau įsijungia kompiuterį ir panyra į kitą pasaulį, iš kurio visai nesinori sugrįžti.

Išeitis: kalbėkitės. Dar nė viena pora neišsprendė savo problemų tylėdama. Jei sutuoktiniai tikrai nori būti kartu, svarbiausia, kad jie išsakytų savo norus, pageidavimus ir ieškotų kompromiso.


► Vyro charakteris silpnas ir netvirtas

Tikros moterys šalia išrinktojo iš prigimties intuityviai trokšta jaustis lyg už sienos, todėl jeigu jai pačiai tenka laikyti visus keturis namų kampus, nieko keista, kad ilgainiui pasijunta pavargusios, piktos ir nelaimingos. O jeigu dar visus sprendimus tenka priimti  ir už vyrą, kuris, kur pastumsi, ten ir atsidurs... Ne veltui tokius stipriosios lyties atstovus moterys vadina vaikais – jie iš tiesų tokius primena.

Išeitis: žvilgtelėkite į save. Gal esate per daug valdinga, stipri, vyriška ir pati siekiate dominuoti šeimoje? Savo charakterio stebėjimas ir analizė gali padėti pamatyti tai, kas plika akimi nematoma. Aišku, situacijos tikrai nepablogins, jeigu vyrui pasakysite, kas jūsų netenkina.


► Vyras nuolatos išvykęs

Rūpintis namais ir vaikais ne taip sunku, kaip jaustis vienišai tarp žmonių. Nuolatinės kelionės, komandiruotės ir vos kelios dienos, skirtos šeimai, nedžiugina nė vienos moters. Nėra su kuo pasidalyti emocijomis, pamačius įdomų filmą, ar pasidžiaugti, kad mažylis išmoko eilėraštuką. O su kažkuo pasikalbėti juk taip norisi! Jau nekalbame apie tai, kad trūksta švelnumo ir meilės...

Išeitis: pasistenkite seksualinę savo energiją nukreipti į kokią nors širdžiai mielą veiklą, kūrybą, sportą. Gal tai tik laikotarpis, kurį reikia iškęsti, kad pasijustumėte geriau? Bet kuriuo atveju pasikalbėkite su antrąja puse apie darbo pobūdį ir susidėliokite prioritetus. Galbūt kartu priimsite tokį sprendimą, kuris tenkins visą šeimą.


► Noras atkeršyti vyrui

Nors tai ne išeitis, tačiau dauguma moterų jas įskaudinusiems vyrams nori atkeršyti tuo pačiu. Jeigu vyras jums sukėlė skausmo neištikimybe, vadinasi, jaučiatės neįvertinta, pažeminta, praradusi pasitikėjimą savimi. Ką daryti?

Išeitis: kerštas – pats blogiausias sprendimas. Nejaugi manote, kad pasielgusi kaip vyras pasijusite geriau? Pasak psichologų, dažniausiai moterys,  pasiryžusios neištikimybei, tik dar labiau save žemina, įstumia į depresijos ir savigailos liūną. Geriau skirkite laiko „atvėsti“, apmąstykite, kas nutiko, pagalvokite apie nutikimo priežastis. Ką galite pakeisti, kad taptumėte laiminga?


► Norisi seksualinės įvairovės, naujų jausmų...

Arba artumo, švelnumo, meilės ir viso to, ko negauna iš antrosios pusės. Kartais vyro ir moters seksualiniai temperamentai skiriasi, jie kitaip suvokia intymius santykius: vienas jų yra konservatyvus, o štai kitas nori įvairovės, naujų potyrių...

Išeitis: sakoma, kad seksas – tai santykių pagrindas. Ar tikrai? Kur kas daugiau santuokoje turėtų būti vertinama pagarba vienas kitam, meilė, gebėjimas užjausti, padėti, suprasti, išklausyti... Pasikalbėkite su vyru apie tai, ko norite. Kartais pokalbiai atveria duris į aistringesnį intymų gyvenimą.


► Manote, kad esate verta geresnio

Esate nepatenkinta santuoka ir ieškote lengviausio būdo užsimiršti. Gal tai galėtų būti kito vyro glėbis? Tai dažna klaida, kuriai pasiduoda ne viena moteris. Deja, problemos ir toliau išlieka tos pačios, o moteris tik dar labiau pagilina prarają tarp savęs ir sutuoktinio. Dažnai tokiai moteriai santuoka – tai tik antspaudas, o ne būsena.

Išeitis: netingėkite dirbti su savimi ir savo požiūriu bei emocijomis. „Nenoriu“, „negaliu“, „nemoku“, „man neįdomu“ – šie žodžiai turėtų būti išbraukti iš jūsų žodyno. Neištikimybė – silpnumo ženklas. Verčiau prisiminkite, kodėl pamilote vienas kitą, kokius jausmus, nuotykius ir patirtis išgyvenote kartu. Geriau iš lėto ir neskubėdami spręskite problemas, nei akimirksniu išsibėgiokite kas sau. Tačiau jeigu manote, kad santuoka neturi ateities, tuomet laimės ieškokite būdama laisva. Taip išliksite teisinga ir sau, ir sutuoktiniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius