Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias moteris dažniausiai meta vyrai?

Jei kamuojatės tokiu klausimu, kodėl ir vėl buvote palikta, gali tekti įsiklausyti į Kanados mokslininkų versiją. Jie pateikia savo nuomonę apie tai, kokių moterų vyrams norisi vengti per saugų atstumą, o su kokiomis šie įsivaizduoja savo ateitį.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Pasirodo, žvelgiant iš stipriosios lyties pozicijų, labiausiai atstumia arogantiškos, isteriškos, nuobodžios, niekuo nesidominčios ir nesirūpinančios savo išvaizda moterys. Tokių daugelis vyrų savo gyvenime matyti nesvajoja (nors, kartais deja, būtent tokias ir veda)...

Taigi, kaip vyko mokslininkų eksperimentas? Tūkstančiams savanorių Britų Kolumbijos universiteto mokslininkai parodė priešingos lyties nuotraukas ir paprašė įvertinti jų patrauklumą. Vyrams labiausiai patiko tos moterys, kurios atrodė laimingos, besišypsančios ar netgi šiek tiek drovios, kuklesnės nei tos, kurių veide buvo orūs ir išdidūs.

O štai moterys kažkodėl pasielgė visiškai priešingai – jas kur kas labiau patraukė išdidūs, o ne laimingai ir kukliai atrodantys vyrukai.

Ką tai atskleidžia? Tiek vyrai, tiek moterys savo antrajai pusei kelia skirtingus reikalavimus bei prioritetus – sako mokslininkai. Moterims dažnai labiau norisi turėti partnerį su statusu – būtent tai paaiškina jų pasirinkimą, na, o vyrai stereotipiškai domisi tokiomis, kurios atrodo sukalbamos ir lengviau valdomos.

Be to, reikia paminėti ir tai, kad mokslininkai iškėlė štai tokią hipotezę, kodėl drovios moterys vyrams atrodo patrauklios. Kuklumas, kurios šį „transliuoja“, nuo senų laikų vis dar yra pasąmoningai priimamas kaip moralinė ir socialinė vertybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius