-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurortinis romanas: ar verta į jį pasinerti?

Saulė, jūra, šaltas gėrimas ir karšti bučiniai - per atostogas viskas atrodo patraukliau ir romantiškiau.Gal todėl net išmintingiausios moterys kartais praranda budrumą ir leidžiasi suviliojamos apsukrių lovelasų.
Pora vandenyje.
Pora vandenyje. / Shutterstock nuotr.

Aišku, yra moterų, kurios dėl tų romanų ir trenkiasi į tolimas šalis, kad paskui parsivežtų ne tik suvenyrų, bet ir prisiminimų apie kokį nors vietinį gražuolį, kurį pasijuto įsimylėjusios. Kai kurios jų netgi šventai tiki, kad kurortinis romanas baigsis vedybomis, o paskui labai stebisi, kad štai koks nors Žanas ar Omaras nebeatsako į jų skambučius. Tokios moterys labai nesibrangina, pretendentų į širdį ir lovą labai nesirenka, turbūt todėl vis nusivilia. Gal žinote bent vieną kurotinį romaną, pasibaigusį happy end'u?

Ne? O mes žinome. Paradoksas – į kurortą išvažiavo ant visos vyrijos supykusi mergina, kuri sau pasakė: „Viskas! Daugiau jokių romanų. Nei kurortinių, nei nekurortinių“. Ir kaip mat prie jos prisiklijavo vienas toks simpatiškas egzempiorius, kuris dvi savaites veltui siekė jos palankumo. Bet vyruko būta atkaklaus: jis ją susirado ir po atostogų. Ir pagaliau palenkė į savo pusę. Jiedu susituokę šešerius metus ir augina dukrą.

Na, bet ir iš liūdniau pasibaigusių kurortinių romanų galima išspausti pozityvumo.

Pirmas pliusas

Kurortinis romaniukas itin naudingas kompleksuotoms, nežinančioms, kaip bendrauti su priešinga lytimi, merginoms su rimtumo raukšle kaktoje. Lengvas flirtas išmokys atsipalaiduoti ir paprasčiau žvelgti į gyvenimą.

Antras pliusas

Kurortinis romanas suteikia pasitikėjimo toms, kurios vis abejoja savo grožiu ir intelektu. Savame mieste vyrai nežiūri, o čia štai praeiti neduoda. Galima imti ir patikėti, kad esi neprilygstama bei populiari.

Trečias pliusas

Kurortinis romanas, kaip ir sanatorinis, turi aiškias taisykles: bus trumpa, įsimintina ir pamirštama istorija. Seksas be įsipareigojimų, kai abiejų siekis – patirti nuotykį ir malonumą be jokių užuominų į bendrus vaikus ir šalia surikiuotas šlepetes.

Ketvirtas pliusas

Pagal statistiką tik trys procentai kurortinių romanų baigiasi vedybomis ar ilgalaikiais santykiais. Bet gal tai nutiks kaip tik jums? Štai ir bando merginos, nesvarbu, kad nudega.

Na, o skeptikai irgi savaip teisūs: kurortiniai romanai sudaužo širdis merginoms, atidaro ašarų kanalus ir suteikia malonumo vyrams. Tad vertėtų iškart nusiteikti, kad tai, kas vyksta su tuo raumeningu vaikinu iš paplūdimio – nieko rimto. Net jei jis prisiekinėja amžiną meilę...

Pirmas minusas

Tokius romanus paprastai inicijuoja lengvai pasiekiamo sekso ištroškę vyrai, todėl ir ieško jie kurortuose greito grobio. Dažniausiai juo tampa naivios merginos, klapsinčios išgąsdinto Bembio akimis ir tikinčios, kad jas pamatė ir iškart pamilo. Kartais gudručiai sugeba net iš savo aukų pasiskolinti pinigų, o paskui dingti.

Antras minusas

Kurortiniai romanai turi dar vieną ypatumą: pora itin greitai suartėja. O po to atomazgos ilgai laukti nereikia: ieškoma naujos aukos, o su senąja vis trūksta laiko susitikti... Pasiseka, jei nereikia kreiptis į gydytojus dėl lytiškai plintančių ligų.

Trečias minusas

Per savaitę sunku pažinti žmogų, nors romantikos apakintos moterys gali tvirtinti, kad jaučiasi taip, lyg naująjį pažįstamą pažinotų visą gyvenimą. Nesąmonė. Todėl kai jis dingsta ar ima bjauriai elgtis, neverta skųstis visam pasauliui, kad viskas taip gražiai prasidėjo, o taip šlykščiai baigėsi.

Taigi, jei dar galva neperkaito nuo karščio, vertėtų imti ir pasverti: ar verta prasidėti su eiliniu, kad ir gražias giesmes giedančiu vyruku, kurį, pavyzdžiui, sutikusi kontoros koridoriuje, o ne kur nors pušinėlyje, į jį net nepažvelgtumėte?

O kodėl užsimezga tie romanai, ypač užsienyje? Moterys atsipalaiduoja, būna savimi, veikia įspūdžiai naujoje šalyje (vaizdai, kvapai, skoniai, nauji žmonės ir kt.), mažiau galvoja apie savo išvaizdą (gi turistės!), rengiasi patogiais drabužiais. Visa tai dvelkia laisve. Ir tik belieka vyrų paklausti, kaip jiems patinka tokios nesusikausčiusios, smalsios, gyvenimu besidžiaugiančios, aktyvios ir potyrių išsiilgusios moterys... Tai veikia stipriau nei afrodiziakas! Tikrai!

O koks yra atostogaujančios moters fenomenas? Pagaliau nukrinta rūpesčių našta, atsiveria akys, pabunda kūnas, atgyja jausmai tarsi paspaudus stebuklingą mygtuką. Regis, viskas aplink tik ir rėkia, kad ši nuostabi ir gyvybinga moteris turi savo poreikių. Asmeninių. Romantiškų. Seksualinių. Ir kažin ar kaltas saulės smūgis, jeigu moteris nesipriešina tų vyriškų rankų, kurios dabar braukia jai sruogą nuo veido, ilgesiui. Nes nuo karščio nugeibusi gėda ir sąžinė vienu balsu cypteli: „Juk gyveni tik kartą, moterie...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius