-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Jonikienę iš finansinės duobės ištraukė Kijevo kotletas: ekspertė pasidalijo sėkmės receptu

Milana Jonikienė, žinoma finansų ekspertė, verslininkė, „M Capital“ bendraturtė, sertifikuota koučingo specialistė, kadaise buvo didžiausioje finansinėje duobėje. Už tai, kad iš jos sugebėjo išsikapstyti, yra dėkinga... Kijevo kotletui! Ji dalijasi receptu, kaip pasiekti finansinės sėkmės.
2016 metų versli mama Milana Jonikienė.
Milana Jonikienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Prieš 20 metų šios moters gyvenimas buvo visiška katastrofa. Buvo beprotiškai šaltas, lietingas rudens vakaras. Pro ašaras važiuodama namo ji nė nematė kelio. Tuo metu moteris vadovavo savo įkurtai įmonei, kuri buvo finansinėje duobėje.

„Tą vakarą išdalijau po kelis šimtus litų savo darbuotojams nieko nepaimdama sau. Užbėgau pas kaimynę pasiimti sūnaus, mano vaikas atsidarė šaldytuvą ir pamatė Kijevo kotletą. Ir čia siaubingiausias dalykas, nes turėjau pasakyti, kad šitas kotletas yra tėčio ir jis negali jo valgyti. Mūsų su vyru santykiai buvo tragiški“, – pripažino ji.

Pranešėja prisiminė tuomet išgirdusi skaudžiausią klausimą iš savo vaiko lūpų – kodėl negalime nueiti ir nusipirkti Kijevo kotleto parduotuvėje. Jai teko pripažinti, kad tiesiog nėra pinigų.

Tai buvo vakaras, kai ji suvokė, kad niekada daugiau nebus tokioje situacijoje, kai teks savo vaikui pasakyti, jog nėra pinigų maistui.

Per metus moteris daug ką savo gyvenime pakeitė – nutraukė santykius, uždarė verslą, sutiko gyvenimo vyrą, išsiskyrė su buvusiuoju, pastojo, ištekėjo ir pagimdė.

Remdamasi savo patirtimi, M.Jonikienė šiandien rekomenduotų pokyčių siekti sąmoningai. Tai reiškia, kad nereikėtų laukti, kol kišenėse ims švilpauti vėjai, o grįžus po seminaro namo padaryti savo gyvenimo reviziją.

„Gyvenimo balanso ratas – metodika, leidžianti sustoti ir įvertinti savo gyvenimą iš šono. Skirkite laiko tam ir pažiūrėkite, kokios svarbiausios sritys šiandien jūsų gyvenime. Labai dažnai pamirštama sritis – pinigų, finansų sritis“, – pastebėjo lektorė.

Ji pati, priėmusi sprendimą nutraukti santykius su vyru, neturėjo jokio pagrindo po kojomis, buvo be pinigų.

„Kad taip neatsitiktų, atkreipkite dėmesį, kad 47 proc. moterų, kurioms daugiau kaip 50 metų, gyvena vienos, pusė santuokų baigiasi skyrybomis, 70 proc. moterų gyvenimas po skyrybų labai suprastėja. Jeigu nesirūpinsime finansais, tokiais etapais bus labai sunku. Siūlau įvertinti savo finansus“, – rekomendavo ji.

Pranešėja pabrėžė, kad nepamatuoti tikslai tiesiog išjungia motyvacijos centrą smegenyse.

M.Jonikienė prisiminė nėštumą ir valgymą už du. Buvo viskas gerai, kol ji pagimdė, o jos lankyti atėjo sesuo.

„Mano sesė įeina į palatą, praeina pro mane, apsižiūri, grįžta ir sako: „Sese čia tu? Tokia stora?“ O Dieve, pagalvojau, šakės“, – prisiminė moteris. Jos teigimu, šis epizodas ją paskatino daugiau judėti. Pirmu atveju jai prireikė Kijevo kotleto, o antrą kartą – veidrodžio, kuriuo tapo jos sesuo.

Finansinės situacijos reviziją ji lygino su svoriu. Kaip svarbu pamažu mesti svorį, taip ir finansinėje situacijoje svarbu tikslus kelti palaipsniui. „Jei sau parašėte šešetą už finansinę situaciją, pirmiausiai pagerinkite ją iki septyneto ar aštuoneto, bet ne dešimtuko. Kitu atveju išsijungs jūsų motyvacijos centras smegenyse“, – perspėjo ji.

Lektorės teigimu, egzistuoja penkių žmonių taisyklė. Finansuose ji reiškia, kad penkių jus supančių žmonių pajamų vidurkis nulemia jūsų vidurkį.

„Taip bus, jei taip dar nėra, todėl apsispręskite, su kuo bendraujate. Gyvi žmonės šioje vietoje gali būti pakeisti knygomis, seminarais, kurių klausote“, – kalbėjo ji.

Pradžiai svarbiausia nusimatyti pasimatymą su savimi, kuriame atliktumėte gyvenimo balanso praktiką.

Drąsa keistis, anot jos, turi savo kainą. Kai jūs kilsite į kalną, kažkas tuo metu nuo jo leisis ir bandys įrodyti, kad finansai ir moterys – nesuderinamas dalykas.

„Pažadu, kažkuriuo momentu tikrai bus sunku, bet svarbu, kad jūs turėtumėte tris savo dalykus, kurie padės kilti į viršų, nepaisant visuomenės norų, draugų, sakančių, kad esate kvaila.

Mano trys dalykai buvo: 1. Kijevo kotletas. 2. Mano vyras (jis besąlygiškai mane palaiko, visada sako, kad aš galiu, kad esu gražiausia, šauniausia, jis tiki manimi, kai net pati savimi netikiu). 3. Knygos, mokymai, nuolatinis tobulėjimas ir nuolatinis smalsumas“, – įvardijo ji.

M.Jonikienė baigdama, priminė, kad geriausias laikas pradėti buvo vakar, o kitas geriausias laikas – šiandien: „Jei galėjau aš, galite ir jūs – spauskite gazą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius