Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Mano sužadėtinis priklausomas nuo merginų „Facebook“ tinkle“. Santykių ekspertų komentaras

Nuolatiniai vaikino susirašinėjimai su kitomis merginomis ir jų nuotraukų žiūrėjimas „Facebook“ tinkle – verta susirūpinti ar ne? Šią skaitytojos problemą padeda spręsti santykių ekspertai Mažuoliai.
Pora
Pora / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Santykiai Meilė

Sveiki,

santykiuose susidūrėme su problema. Esame kartu apie ketverius metus, ko gero, daugiau nei dvejus iš jų jau gyvename kartu, susižadėjome. Esu 25-erių metų mergina, jis vyresnis, tvirtai galiu pasakyti, kad santykiai per tuos metus buvo normalūs, nors, kaip ir kiekviena pora, turėjome ir pykčių, ir ginčų, bet tuo pačiu buvo daug gerų akimirkų ir emocijų.

Sužadėtinis rūpestingas, dėmesingas, padeda buityje ir visa kita – negalėjau niekada tuo skųstis. Prieš kokį pusmetį, šiek tiek po piršlybų, pastebėjau, kad jo laisvalaikio leidimas socialiniame tinkle yra labai dažnai susijęs su kitomis moteriškos lyties atstovėmis, ypač tai pasireiškia man išėjus į darbą. Tai man kelia nerimą.

Buvome stipriai susiginčiję dėl jo bendradarbės, kuomet grįžęs po darbo namo jis dar prisėsdavo ją kalbinti socialiniame tinkle, visai neskirdamas dėmesio man, neužeidamas į kambarį pasisveikinti, neparašydamas darbo metu (nors iki jos jis tai darydavo kiekvieną dieną).

Na, galiausiai, dėl jos išsiaiškinome – pagundas geriausia suprasti iš anksto ir jų atsisakyti dėl tvirtų santykių – atrodė, lyg jis mane tikrai būtų supratęs. Kurį laiką po to buvo ramu, kol pamačiau, kiek daug merginų jis buvo peržiūrėjęs socialiniame tinkle, kol aš dirbdavau. 

Buvome stipriai susiginčiję dėl jo bendradarbės, kuomet grįžęs po darbo namo jis dar prisėsdavo ją kalbinti socialiniame tinkle, visai neskirdamas dėmesio man.

Man tai pasirodė labai keista. Negana to, pastebėjau, kad jis nuolat kažką slepia, vis išjungia savo socialinį tinklą man vos įžengus į kambarį ir panašiai.

Pripažįstu ir suprantu, kad jis turi turėti savo privatumą, bet dar niekada iki šiol nebuvau to dariusi ir nebuvau taip praradusi pasitikėjimo žmogumi, su kuriuo draugauju.

Kalbėjomės apie tai daug, bet jis nemato problemos, sako, kad prisigalvoju, nes jis su jomis net nebendrauja, tiesiog jam patinka žiūrėti į gražius žmones. Ir aš suprantu, kad nėra jokios išdavystės čia, tačiau esu šeimos žmogus ir nenoriu gyvenimo bei šeimos su „maniją“ kitoms moterims turinčiu vyru.

Be to, ar toks jo poelgis yra tikrai jau toks nekaltas? Dabar abejonės galvoje iškyla kiekvieną dieną, apipilu jį reikalavimais, draudimais, įtarinėjimais ir jo veiklos sekimais, netgi pagrasindama skyrybomis, paprašiau uždaryti socialinius abiejų tinklus. Jis nenoromis, bet galiausiai sutiko, o aš nebežinau, ar tai ištikrųjų jau galėtų padėti.

Niekada tokia „pabaisa“ nebuvau ir tokios savęs nebemėgstu. Žinau, kad taip elgdamasi nedarau laimingos nei savęs, nei jo, bet nežinau, kaip daugiau su juo kalbėtis ir ko iš jo tikėtis, kaip mus išgydyti, jei to reikia. Mano esminis prašymas būtų pabandyti mane suprasti ir paanalizuoti mano bei jo poelgius, patarti.

Beje, aš nemanau, kad tai yra tiesiog kažkoks pavydas dėl jo, ar nepasitikėjimas savimi. Manau, kad esu graži ir protinga, nelaikau kitų merginų savo konkurentėmis, daugeliui atrodau charizmatiška, optimizmu trykštanti asmenybė, bet galbūt po piršlybų aš pradėjau daugiau ar per daug bijoti dėl būsimo vyro ir galimų šeimos santykių, kadangi santuoka man yra labai svarbus gyvenimo žingsnis.

Žinau, kad galiu sukurti laimingą šeimą, tik nežinau, ar tai bebūtų jau žmogus, su kuriuo esu šiuo metu.

O jis galbūt taip išreiškia baimę vedyboms, galvodamas kiek merginų praras po jų? Ar tiesiog iš tikrųjų jis turi kažkokį trūkumą savo asmenybėje, ar tikrai tai yra normalu? 


Atsako santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai (santykiuabc.lt).

Sveiki,

pagal tai, ką parašėte, Jūsų baimės bei nepasitikėjimas nėra neadekvatūs. Sunku pasakyti tik, kiek didelė yra problema, su kuria susidūrėte, ir kaip sėkmingai sužadėtinis susitvarkys su savo pomėgiais.

Gedmanto Kropio/„Laimos“ nuotr./Silvija ir Šarūnas Mažuoliai
Gedmanto Kropio/„Laimos“ nuotr./Silvija ir Šarūnas Mažuoliai

Santykiuose vienas iš partnerių, o kartais ir abu, po kelių metų draugystės ir bendro gyvenimo kartais prieina ribą, kada antra pusė vis mažiau domina. Santykių pradžia paprastai yra kupina kito žmogaus pažinimo, naujų dalykų atradimo tiek kartu, tiek vienas kitame.

Tip pat skaitykite: „Kodėl sunku bendrauti su patinkančiu vaikinu?“. Santykių ekspertų komentaras

Visa tai audrina vaizduotę, domina, traukia, žavi. Tačiau kaip naujas daiktas po kurio laiko nusibosta, taip nusibosta ir kitas žmogus. Atrodytų, kaip galima lyginti žmogų su daiktu, tačiau naujumo, nuotykių, atradimų prasme, malonumas yra tas pats – ar su nauju žmogumi, ar su naujai įsigytu patinkančiu daiktu.

Dalis žmonių moka pereiti prie ramesnių santykių, o daliai pradeda stigti stimuliavimo naujovėmis, atradimais. Taip prasideda flirtavimai su kitomis moterimis, moterų anketų peržiūros ir t. t.

Sumažinus reikalų ir pradėjus daugiau laiko praleisti užsiimant abiem patinkančiais dalykais, vyro dėmesys į porą gali sugrįžti. Kitu atveju, vyrui moteris pabosta nepaisant to, kaip gerai jie leidžia laiką kartu.

Vienu atveju teigiamą įtaką porai galima padaryti peržiūrėjus santykius ir pastebėjus, ar į juos neįsisuko rutina. Jei pora pradeda gyventi standartišku – namai, darbas, reikalai – modeliu, rutina užklumpa itin greitai. Jei darbe dar ir stresas, daug sunkių emocijų, mažėja kartu smagiai praleisto laiko, santykiuose tampa nuobodu.

Moterį dar palaiko idėja apie šeimą, jei jai šeima yra siekiamybė, o vyrui, jei santykiuose tampa neįdomu – vieni reikalai ir mažai malonumo – idėjos neužtenka. Sumažinus reikalų ir pradėjus daugiau laiko praleisti užsiimant abiem patinkančiais dalykais, vyro dėmesys į porą gali sugrįžti. Kitu atveju, vyrui moteris pabosta nepaisant to, kaip gerai jie leidžia laiką kartu, ir jam nuolat reikia pasimėgauti kitų moterų dėmesiu.

Tokiu atveju, deja, ką nors pakeisti sunku, kadangi tai yra malonumo šaltinis, o žmogus labai retai ir tik dėl labai rimtų priežasčių atsisako malonumų.

Moterys yra priklausomybė. Kiek stipri Jūsų sužadėtinio priklausomybė, negalime pasakyti, ir tik laikas parodys, kaip jis su tuo tvarkosi. Slėpimai yra negeras ženklas ir vienas iš didesnių pavojaus signalų. Problema su priklausomybėmis yra ta, kad žmogus retai kada supranta, kad turi problemą arba kad problema yra didelė. Dažniausiai jis turi labai logiškus paaiškinimus kiekvienam savo veiksmui.

Taip pat skaitykite: „Dėl nuolatinių kaltinimų pradėjau nekęsti savo vyro“. Santykių ekspertų komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius