-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Manote, kad jūsų draugystė nuostabi? Pasitikrinkite, kas išduoda, jog šalia jūsų – visai ne draugas

Draugystė – tai ne tik malonumas, bet ir galingas streso mažinimo (ir galbūt ilgesnio gyvenimo) šaltinis. 2023 m. kovo mėn. žurnale „Social Psychological and Personality Science“ paskelbtame tyrime teigiama, kad sveiki socialiniai santykiai gali turėti įtakos mūsų kraujospūdžiui ir širdies sveikatai.
Toksiška draugystė
Toksiška draugystė / Shutterstock nuotr.

Tai patvirtino plačiai cituojamą 2007 m. tyrimą, kuriame padaryta išvada, kad tiems, kurie artimuose santykiuose patyrė neigiamas emocijas, kilo didesnė rizika susirgti širdies ligomis ir mirti nuo jų, rašoma The Healthy.

Štai Harvardo universitete atliktas ilgalaikis tyrimas parodė, kad sveiki santykiai labiausiai prisideda prie sveikatos ir ilgaamžiškumo.

Deja, dauguma mūsų žino, kad ne visos draugystės yra vienodos. Ekspertų teigimu, kai kurie draugai galiausiai gali padaryti daugiau žalos nei naudos. „Toksiškas draugas tvirtins, kad yra jūsų draugas, ir galbūt tikrai tikės, kad toks yra, bet tuo pat metu darys dalykus, kurie kenkia draugystei, jums ir jūsų gerovei“, – aiškina Kaytee Gillis, „Choosing Therapy“ psichoterapeutė.

Raudonos vėliavėlės, į kurias reikia atkreipti dėmesį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius