-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilės pozos. Ką jos byloja apie jūsų porą?

Visi tik ir kalba apie tai, kokia poza teikia didžiausią suartėjimo malonumą, tačiau mažai kas paiso vieno svarbaus dalyko: psichologiškai kiekvienas savaip vertiname meilės pozas. Nuostabu, jei abiejų partnerių šis vertinimas sutampa. Jei nesiaučiate kokiame šventiniame vakarėlyje, dabar puikus metas drauge panirti į malonius žaidimus ir paanalizuoti vienas kito polinkius.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Seksas

Vyras viršuje

Intymiai bendraujantiems žmonėms reikalingas ne tiek fiziologinis pasitenkinimas, kiek susiliejimo su mylimu žmogumi pojūtis. Įvairių pozos, kai vyras viršuje, variantų rasta net tarp pirmykščių žmonių piešinių ant olos! Tai tarsi dar kartą patvirtina, kad seksas nuo seniausių laikų buvo viena bendravimo formų.

Seksologai pastebi, kad „misionieriaus“ pozą labiausiai mėgsta vyrai, siekiantys valdyti moterį, demonstruoti savo jėgą. Jie visiškai nesuka galvos, kad prispausta  partnerė beveik negali pajudėti ir aktyviau dalyvauti lytiniame akte. Moteriškosios psichologijos požiūriu ši poza – tarsi abejingumo partneriui išraiška. Būtent tokia poza mylisi moterys, nekenčiančios savo vyrų, tiksliau – nenorinčios artumo su jais. Štai kodėl ši poza tokia populiari: daugelyje šeimų seksas ilgainiui tampa santuokine pareiga, ir žmona, mylėdamasi tokia poza, gali labai nesistengti ją vykdydama.

Kai partnerių poreikiai nesutampa (vyras patiria visiško susiliejimo su partnere palaimą, o moteris – abejingumą;  arba vyras nori patenkinti savo valdingumą, o moteris – patirti saugumo jausmą), ši poza neteikia jokio malonumo. Ir atvirkščiai, tos poros, kurių poreikiai (ir požiūriai) sutampa, mylėdamiesi „misionieriaus“ poza patiria daug nuostabių akimirkų.

Moteris viršuje

Kai mylimasi šia poza, pirmuoju smuiku griežia moteris. Labiausiai ji tinkama aktyvioms moterims ir pavargusiems vyrams, bet tik fiziologiniu požiūriu. O dėl psichologijos kaipmat iškyla nesusipratimų ar netgi konfliktų. Kai kurie vyrai tiesiog negali leisti, kad partnerė būtų viršuje, nes tai neva žemina jų garbę ir orumą. Trokštanti artumo moteris mielai imtųsi iniciatyvos, tačiau žino, kad „raitelės“ poza nepriimtina partneriui, o įprasta poza (ir jokia kita) jis šiandien nenusiteikęs mylėtis...

Įdomu, kad ir pačios moterys šią pozą vertina nevienodai. Kai kurioms ji labiausiai patinka ne dėl to, kad gali pačios reguliuoti judesių ritmą, o būtent todėl, kad gali pasijusti psichologiškai viršesnės už vyrus. Ypač jei gyvena su valdingais vyrais ar yra nuo jų finansiškai priklausomos. Kitoms moterims „raitelės“ poza nepriimtina – esą vyras guli, o tu jį aptarnauk...

Sėdimosios pozos

Jomis mylėtis ne itin patogu, todėl sėdimos pozos patinka subtilaus sekso gerbėjams. Jos teikia vienodą judesių laisvę abiem partneriams, galimas akių kontaktas. Todėl sėdimąsias pozas dažniausiai renkasi partneriai, kurie jaučiasi lygiaverčiai visose gyvenimo srityse, gerbia ir trokšta suteikti kuo daugiau malonumo vienas kitam.

Stovimosios pozos

Psichologiniu požiūriu tai irgi specifinė meilės pozų grupė. Visų pirma mylėtis stovint vyrui reikia fizinės ištvermės, tačiau būtent jausmas, kad jis gali stipriose savo rankose išlaikyti partnerę ir valdyti lytinį aktą, teikia didelį pasididžiavimą savimi. Šią pozą mėgsta savimi pasitikintys, mėgstantys pasigirti savo seksualine galia vyrai; ir moterys, norinčios pasirodyti itin išradingos meilužės (nors iš tiesų gal mieliau mylėtųsi lovoje...). Pati stovimų pozų technika tarsi patvirtina, kad malonumui patirti nereikia jokio guolio, t. y. jos puikiai tinka greitam seksui. Taigi stovimosios pozos – idealus variantas partneriams, kurie vienaip ar kitaip nori pabrėžti, kad jų santykiai – laikini, neįpareigojantys. Žinoma, stovėdami mylisi ir nuolatiniai partneriai, tačiau dažniausiai tik norėdami paįvairinti intymųjį savo gyvenimą.

Vyras iš nugaros

Šią gana populiarią pozą labiausiai mėgsta vyrai. Taip mylėdamiesi, jie nemato partnerės veido, o tam tikrais atvejais tai jiems teikia psichologinį pasitenkinimą: vyras tarsi jaučiasi neatsakingas už kokybišką seksą ir atsipalaiduoja. Jis nemato partnerės veido išraiškos, reakcijos, tai leidžia jam atsipalaiduoti ir nesukti galvos, malonu jai ar ne. Daugelis moterų nemėgsta šios pozos, net jei ji teikia fizinį pasitenkinimą. Malonumą paprasčiausiai užblokuoja nesąmoningas moters požiūris į tokią pozą – ji nenori jaustis nesaugi. Tai nėra iš piršto laužtas požiūris. Šią pozą dažnai renkasi vyrai, kurie per seksualinį kontaktą su partnere siekia sustiprinti savo reikšmingumą – pirmiausia savo paties akyse. Pastebėta, kad taip mylisi kone visi donžuanai, kuriems ne taip svarbu surinkti pergalių kolekciją, svarbiau pažeminti moterį ir pačiam pasirodyti viršesniam.

Bet... poza, kai vyras iš nugaros, gali rodyti ir moters begalinį pasitikėjimą partneriu. Mat mažiausiai apsaugota (ir gėdingiausia) žmogaus kūno vieta – sėdmenų sritis (ar ne todėl vaikams pliaukštelima per užpakalį?). Kai mylimasi minėtąja poza, moteris savo lengviausiai pažeidžiamą kūno vietą patiki partneriui. Todėl ši poza mėgstama harmoningų porų kaip didžiulio pasitikėjimo vienas kitu išraiška. Maža to, ši poza leidžia moteriai patirti gerokai įvairesnių pojūčių, nes vyras laisva ranka gali glamonėti svarbiausias jos erogenines zonas – krūtis, klitorį.

Tikra tiesa, kad seksualinis pasitenkinimas pirmiausia gimsta... galvoje. Kaip susiklostys intymusis poros gyvenimas, ar jis teiks džiaugsmą, ar nusivylimą, priklauso ne tik nuo fiziologinės, bet ir nuo psichologinės partnerių darnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius