Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mes lygūs. Garsiausias dainuojantis pareigūnas: „Uniformą pakabinsiu tik užsidirbęs pensiją“

Klaipėdietis Nerijus Stankus, ko gero, garsiausias dainuojantis pareigūnas Lietuvoje, išgarsėjęs dabar jau pasibaigusio muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ scenoje. Užgesus šou scenos šviesoms šio amplua vyras neišsižada – jis dar dainuos ir toliau bus uolus pareigūnas, kuris uniformą žada pakabinti tik tada, kai užsidirbs pensiją.
Nerijus Stankus
Nerijus Stankus / LNK nuotr.

„Projekte sulaukiau daugybės žmonių palaikymo, tai man buvo labai svarbu“, – prisipažįsta pašnekovas.

Pasibaigus projektui su daina Nerijus atsisveikinti neketina.

„Kaip dainavau, taip ir dainuosiu. Tai – gyvenimo būdu tapęs hobis. Planai tokie, kad lavinsiu balsą, plėsiu jo diapazoną. Norėčiau išplėsti diapazoną, kad būtų 5-ios oktavos kaip Freddie Mercury. Gal ateityje ir savo dainų albumą pavyks įrašyti“, – drąsiai svajoja dainuojantis Klaipėdos pareigūnas.

Norėčiau išplėsti diapazoną, kad būtų 5-ios oktavos kaip Freddie Mercury, – svajoja Nerijus.

Iki šiol Nerijus niekur profesionaliai nesimokė dainavimo – jis savamokslis. „Vadovaujuosi tuo, kad jeigu nori dainuoti, tai ir dainuok. Aš tiesiog tai ir darau“, – sako jis.

„Lietuvos balso“ nuotr. /Nerijus Stankus
„Lietuvos balso“ nuotr. /Nerijus Stankus

Paklaustas, ar projekto metu, kai reikėjo suderinti ir darbą, ir sceną, nesulaukdavo kandžių kolegų ar kitų aplinkinių replikų, Nerijus tvirtina, kad tikrai ne. „Priešingai – sulaukiau tik padrąsinimo ir palaikymo“, – tvirtina Nerijus.

Vyras – dar ir renginių vedėjas: veda vestuves, jubiliejus, kitus renginius. „Tai – veikiau pomėgis, nes pragyvenu iš policijos pareigūno algos“, – sako jis.

Ne paslaptis, kad pareigūnų atlyginimai – ne patys didžiausi. Vis dėlto sukti „pelningesniu“ profesiniu keliu neturi nė minties: „Uniformą pakabinsiu tik tada, kai užsitarnausiu pensiją.“

Vyras taupus žodžių – kalba labai lakoniškai, konkrečiai. Profesijos įtaka.

Muzikinio šou pradžioje vyras buvo pristatytas kaip kelių policininkas, tačiau dabar jis dirba Neringos policijos komisariate. Kas paskatino pokyčius?

„Paskatino mane Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika. Iš esmės darbo pobūdis nepasikeitė“, – sako jis.

Kai pakabina pareigūno uniformą ir nedainuoja, laisvalaikį Nerijus skiria sportui, šaudymui, atriekia gabalą dėmesio šeimai.

Mano šeima ir artimieji mane žino kaip dainorėlį ir neįsivaizduoja manęs be muzikos. Šeima ir karjera – tai nepalyginami dalykai, jie man abu labai svarbūs“, – prisipažįsta vyras, nesileisdamas į kalbas plačiau apie mylimąją Jolantą ir dukrelę iš pirmosios santuokos.

Lygino su Dievu

15min primena, kad už širmos savo veidą slėpęs Nerijus Stankus kaip reikiant savo balsu nustebino „Lietuvos balso" mokytojus“ per akląsias perklausas. Nukritus širmai, visi nustebo dar labiau.

„Kas bebūtų už tos širmos, bet dainuoji tu kaip Dievas“, – dar nemačiusi dalyvio kalbėjo jam atsisukusi Inga Jankauskaitė. Tačiau Nerijui pasirodžius, mokytoja nustebo dar labiau – scenoje dalyvis vilkėjo policijos pareigūno uniformą. Galiausiai I.Jankauskaitė tapo jo mokytoja. Jiedu projekte nuėjo ilgą kelią.

Mes lygūs“ – specialus žurnalistės Kristinos Aržuolaitienės, 2017 m. gavusios „Žiniasklaidos balso“ apdovanojimą Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose, projektas. Jis skaitytojams atskleis temas, kurios visuomenėje skatina lygybę: nepriklausomai nuo lyties, pasirinktos profesijos, seksualinės orientacijos, odos spalvos, socialinės padėties, religijos ar kitų veiksnių, visi esame lygūs.

Galite pasiūlyti kitą projekto pašnekovą? Rašykite el. paštu k.aksamitaite@15min.lt

Visus projekto tekstus rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius