Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai atskleidė efektyvią flirto techniką

Manote, kad žavi šypsena ir papūstos lūpytės garantuos jums patinkančio vaikino dėmesį? Kartais galbūt ir taip, tačiau mokslininkai tikina, kad yra ir kur kas efektyvesnė flirto technika.
Oro bučinys
Oro bučinys / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 2 Santykiai Flirtas

Ji slypi moters sugebėjime manipuliuoti savo balsu, bent jau taip rodo žurnale „Neverbalinis elgesys“ (angl. „Nonverbal Behavior“) paskelbti tyrimai.

Albrighto koledžo (JAV) mokslininkai paprašė 40-ties savo studentų (20 vaikinų ir 20 merginų) garsiai ir įprastu savo balsu suskaičiuoti nuo 1 iki 10-ties ir vėliau tą patį padaryti stengiantis, kad balsas skambėtų seksualiau (vėliau studentų dar buvo paprašyta skaičiuoti užtikrintu ir savimi pasitikinčiu balsu).

Visus minėtų studentų skaičiavimų įrašus vėliau perklausė kita studentų grupė (taip pat 20 vaikinų ir 20 merginų) ir juos įvertino. Tyrimo rezultatai parodė, kad įrašus vertinančioms merginoms neatrodė, jog tyrime dalyvavusių vaikinų balsas skamba seksualiau, o įrašus vertinantys vaikinai vis tik pastebėjo akivaizdų įprasto ir seksualaus moterų balso skirtumą.

Kodėl toks tyrimo rezultatų skirtumas? Pasirodo, tyrime dalyvavusios merginos, norinčios, kad jų balsas skambėtų patraukliau ir seksualiau, kalbėjo lėčiau ir naudojo žemesnį, kiek prikimusio balso toną, o tai jų įrašus vertinantiems vaikinams pasirodė itin seksualu.

Taip pat skaitykite: Kokius ženklus siunčia moterys, kad vyrai jas laiko lengvu grobiu?

Anot mokslininkų, žmogaus balsas, kaip ir kūno formos, taip pat gali prisidėti prie intuityvaus seksualinio potraukio.

Septynių balų skalėje vaikinų vertinamos moterys taip pat sulaukė aukštesnio įvertinimo, kai kalbėjo „seksualiu“ balsu – vidutinis įvertinimas siekė 4,29, palyginti su įvertinimu, kai jos kalbėjo savo įprastu balsu – tuomet vidutinis įvertinimas siekė 3,45 balo.

Balso ir jo tono svarbą aiškinantys Albrighto koledžo mokslininkai remiasi žmogaus evoliucija. Anot jų, žmogaus balsas, kaip ir kūno formos, taip pat gali prisidėti prie intuityvaus seksualinio potraukio, todėl vienus žmones jis gali traukti labiau, o kitus – mažiau.

Žinoma, tai dar nereiškia, jog norint sužavėti patinkantį vaikiną, pakaks seksualiai kalbėti, tai tinka ne visais atvejais ir kai kuriuos stipriosios lyties atstovus netgi gali išgąsdinti. Tačiau esant tinkamoms aplinkybėms, puikiai atrodant ir dar mokant manipuliuoti savo balsu, vaikino dėmesys išties bus garantuotas!

Taip pat skaitykite: Atsako moterys: neseksualūs ir labiausiai atstumiantys vyrų įpročiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius