-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterys atvirai: kaip ir per kiek laiko jos pamiršo savo buvusį mylimąjį

Kai baigiasi meilė, išgyventi sunku ir retai po išsiskyrimo abu partneriai lieka laimingi. Vis tik pasibaigusius santykius reikia pamiršti, mat kitaip taip ir teks suktis užburto rato viduryje.
Dužusi širdis
Dužusi širdis / „Fotolia“ nuotr.

Tačiau kaip tai padaryti? Portalas womenshealthmag.com apklausė dailiosios lyties atstoves ir pateikia jų patarimus. Moterys pasakoja, kaip ir per kiek laiko joms pavyko pamiršti savo buvusį mylimąjį.

Robin H.: buvusį vaikiną padėjo pamiršti nauja pažintis

„Man prireikė maždaug vienerių metų, kad visiškai pamirščiau savo buvusį mylimąjį. Šiuo laikotarpiu mes nuolat skyrėmės ir taikėmės, tačiau galiausiai aš sutikau kitą žmogų, kas tikrai padėjo. Vis tik iš pradžių aš buvau itin neapsisprendusi ir nuolat „mėtydavausi“ nuo vieno prie kito.

Tačiau galiausiai vieną rytą aš prabudau ir supratau, kad man jau užtenka visų buvusiojo žaidimų ir metas suteikti šansą naujai pažinčiai. Priėmusi šį sprendimą aš daugiau nesigręžiojau atgal ir nustojau svarstyti, kas būtų, jeigu būtų. Ir tai pagaliau man padėjo visiškai jį pamiršti.“

Ashley O.: išdavystę padėjo pamiršti nuosprendis apie tai negalvoti

„Kai sužinojau, kad vaikinas, su kuriuo draugavau dvejus su puse metų, man buvo neištikimas, jį iš karto palikau, tačiau užmiršti jį nebuvo taip paprasta. Pati pastebėdavau, kaip nuolat apie jį šneku prie draugų ar netgi prie naujų vaikinų, su kuriais susitikinėdavau.

Taip pat skaitykite: Vyrai atvirai: kaip jie šventė savo bernvakarį

Praėjus metams po išsiskyrimo su juo, aš pradėjau labai dažnai vaikščioti į pasimatymus ir galiausiai pasakiau sau, kad jau užtenka apie jį kalbėti ir metas visa tai pamiršti. Galiausiai man tai ir pavyko.“

Jessica B.: santykių pamiršti neleido slegianti kaltė

„Pamiršti buvusį vaikiną man itin trukdė jaučiama kaltė prieš jį. Kai nusprendžiau, kad mums metas skirtis, jis buvo labai nustebęs, įskaudintas ir supykęs. Jaučiausi išties siaubingai, kad taip jį įskaudinau.

Dar dvejus metus po mūsų išsiskyrimo stengiausi jam būti gera draugė, nes maniau, kad galbūt taip jam bus kiek lengviau. Galiausiai jis susirado kitą merginą ir man gerokai palengvėjo“.

Sandra R.: prisiminimai apie santykius nekankino jau po 6 mėnesių

„Praėjus šešiems mėnesiams po išsiskyrimo, aš vieną rytą prabudau ir supratau, kad jau išties pamiršau dvejus metus trukusius santykius su savo buvusiu vaikinu.

Galbūt padėjo ir tai, kad į pasimatymą mane pakvietė vaikinas, kuriuo aš jau kurį laiką žavėjausi. Tuomet ir nusprendžiau žengti toliau. Netrukus su tuo vaikinu mes pradėjome ir draugauti“.

Rose W.: sunkiausia buvo nusikratyti gražių prisiminimų

„Draugystė su dar mokykloje sutiktu vaikinu buvo kupina pakilimų ir nuosmukių, tačiau kai mums abiems sukako po 20 metų, mes išsiskyrėme. Iš pradžių aš jaučiausi tiesiog sugniuždyta, juk turėjome tiek daug nuostabių prisiminimų iš skirtingų gyvenimo laikotarpių. Man prireikė maždaug metų, kad sugebėčiau atsikratyti to nuolat juntamo liūdesio.

Taip pat skaitykite: Iš vaikinų lūpų: romantiškiausias jų merginų poelgis

Labiausiai man padėjo tai, kad nuolat sau primindavau, jog net jei ir jaučiuosi liūdna, šalia manęs yra išties nuostabių žmonių ir aš vis dar turiu mylimą darbą. Taip pat buvo ganėtinai malonu ir išmesti jį iš draugų „Facebook“ tinkle“.

Lauren V.: vaikiną pamiršti trukdė tebesitęsianti draugystė su juo

„Esu girdėjusi, kad su buvusiais mylimaisiais patariama palaikyti draugiškus ryšius, galbūt dėl to man ir prireikė beveik pusantrų metų, kad pamirščiau savo buvusį vaikiną. Po išsiskyrimo mes nuolat susitikdavome kur nors mieste išgerti ar papietauti, o praėjus vos mėnesiui po mūsų išsiskyrimo jis netgi atėjo į mano gimtadienį.

Mes puikiai sutarėmė, todėl man kuo toliau, tuo sunkiau sekdavosi prisiminti, kodėl mes apskritai išsiskyrėme. Galiausiai mes pradėjome susitikinėti su kitais žmonėmis ir visiškai atitolome vienas nuo kito“.

Trina W.: pamiršo po metų

„Kai palikau vaikiną, su kuriuo draugavau trejus su puse metų, tikėjausi, kad vieną dieną jis supras, ką praradęs ir grįš pas mane. Kai jis to nepadarė, aš pradėjau dažniau vaikščioti į klubus, vartojau daug alkoholio ir susitikinėjau su įvairiais vaikinais.

Vis tik savo buvusiojo ilgai negalėjau pamiršti pati, tik daugiau nei po metų visiškai nustojau jam rašinėti žinutes ir daugiau jo nebeieškojau.“

Julie D.: buvusį mylimąjį padėjo pamiršti knyga

„Prireikė man aštuonių mėnesių, kad pamirščiau savo buvusį vaikiną. Šešis mėnesius be jo buvau itin slogios nuotaikos ir maniau, kad niekada nerasiu sau tinkamo žmogaus. Tokia būsena tęsėsi iki tol, kol neperskaičiau Patti Stanger knygos „Become Your Own Matchmaker“. Ji į santykius man padėjo pažvelgti iš visiškai kitos perspektyvos.

Supratau, kad ankstesni mano santykiai ir turėjo baigtis ir kad tam, jog rasčiau sau tinkamą žmogų, turi praeiti kiek laiko. Nusprendžiau apskritai pailsėti nuo visų santykių ir pradėjau daugiau rūpintis savimi: dažniau susitikinėdavau su draugais, pradėjau sportuoti, kurti savo ateities planus ir štai visiškai netikėtai aš sutikau tą ilgai ieškotą ir sau tinkamą vaikiną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius