Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Myliu, bet nenoriu mylėtis“: tai įmanoma ar jūsų antra pusė meluoja?

27 metų mergina pasakojo gyvenime susidūrusi su sudėtinga situacija. Viena vertus, jaučiasi laiminga, sutikusi partnerį, kuriuo visiškai pasitiki ir nori kurti ateitį, bet, kita vertus, pripažįsta, kad jis visai netraukia jos seksualiai. Ar verta puoselėti tokius santykius, ar jie įmanomi?
Bučinys
Bučinys / Shutterstock nuotr.

„Man 27-eri, kartu su vaikinu esame 10 mėnesių. Anksčiau buvome draugai ir su niekuo kitu nesijaučiau tokia laiminga. Mes nuolat juokiamės, aš pasitikiu juo ir žaviuosi nepaprastu jo gerumu.

Tačiau seksualinio ryšio niekada nebuvo. Iš pradžių neprieštaravau mudviejų lytiniams santykiams, bet dabar tai tapo beveik prievole ir net pradėjau bijoti. Jis yra itin kantrus, bet pastaruoju metu atvirauja, kaip skaudu, kad jį atstumiu arba nesu iki galo įsitraukusi į erotinius santykius.

Su kitais vaikinais mėgavausi sveiku seksualiniu gyvenimu, o šiuos santykius vertinu labiau nei bet kuriuos kitus. Ar turėčiau juos tęsti ir tikėtis, kad bus geriau? Dažniausiai su laiku santykiuose geismas vis mažėja, tad ar turėčiau džiaugtis tuo, ką turiu šiuo metu? Manau, kad išmesti tai, ką turime sukūrę iki šiol, dėl besaikio seksualinio gyvenimo troškimo, yra kvaila“, – „The Guardian“ pasakojo mergina.

Knygų autorė, rašytoja, žurnalistė Mariella Frostrup komentuoja, esant ne vienam išsamiam tyrimui, atskleidusiam, kad žmonės geriausią seksą dažniausiai patiria su partneriais, netinkančiais kurti bendrą gyvenimą, nes disfunkcijos magnetas yra daug stipresnis už sveikesnius pasirinkimus. Laimei, taip būna ne visada.

Audringas seksualinis gyvenimas gali būti siekiamybė, tačiau bet kurių santykių pradžioje būtina užtikrinti ir tam tikrą fizinį suderinamumą. Reikia prisiminti, kad visada yra kur tobulėti, todėl nepasisekus, reikės įdėti nemažai pastangų.

Gyvenimas – toli gražu ne toks. Santykių ilgaamžiškumas nėra pagrindinis rodiklis, jei ši draugystė prasideda didžiule fizine trauka. O jei nutinka taip, kad porą sieja labai stiprus emocinis, bet blankesnis seksualinis ryšys, tereikia išmokti suprasti, kaip veikia mylimojo kūnas ir išdrįsti reikšti tikruosius savo norus.

„Perskaičius daugybę erotinių knygų, man prieš akis atsivėrė begalė įvairių sekso formų. Sužinojau apie ribas, kurias nusistatę kliudome jaučiamam malonumui. Visa tai yra sudedamosios dalys, kurias galite tobulinti, ypač jei esate vienas kitam atviri tiek, kad galėtumėte išreikšti ir ištirti savo fantazijas“, – tikino knygų autorė.

Galbūt dėl jūsų artimos draugystės iš pradžių santykiams trūko seksualinio įkarščio, bet tai galite paversti pranašumu. Ne tik pokalbiai apie seksualines fantazijas, dalijimasis intymia informacija apie geriausius potyrius, bet ir sekso įtraukimas į rutiną tikrai gali įžiebti aistrą.

Šiame aistra persmelktame XXI amžiuje, kai esame skatinami geisti visko, į ką tik pažvelgiame, pradedant kvepalų buteliukais ir baigiant mada, tikrąją chemiją gali būti sunku atskirti nuo gaivališkos traukos. Kai kuriems žmonėms būnant šalia, stipriai veikiamos mūsų erogeninės zonos, tačiau tokių žmonių yra nedaug ir jie retai būna tie, su kuriais galiausiai tik pasibučiuojame. Vienas kitą papildančių charakterio ir fizinių savybių derinys – raktas į sėkmingus santykius.

Turite mylėti savo mylimojo kvapą, gal tai keista, bet tiesa.

Turite mėgti savo mylimojo kvapą, gal tai keista, bet tiesa. Kvapas ir skonis yra reikalingi dalykai, norint perteikti juslines provokacijas. O technika, nuotaika ir įtaiga – visa tai sukuriama, jei tik pora yra tam pasirengusi.

Išleidusi knygą „Aistra: 100 seksualiausių literatūros istorijų“, moteris, kiek nuodugniau tyrinėdama šią sritį, tikino, kad seksualinių istorijų skaitymas ir pasakojimas vienas kitam galėtų būti gera pradžia.

Santykiai reikalauja nuolatinio darbo, o du subrendę žmonės gali jo imtis. Sakote, kad aistra miršta? Taip tikrai gali būti, tačiau ilgalaikiuose santykiuose būtent seksas palaiko balansą, kai ima varginti po namus išmėtytų partnerio drabužių vaizdas. Vienas iš iššūkių renkantis tinkamą žmogų – rasti pusiausvyrą tarp įkyraus potraukio ir suderinamumo kitose srityse.

Užuot apgailestavę dėl trūkstamo ingrediento, pabandykite į tai pažiūrėti kūrybiškiau. Atrodo, kad šie santykiai turi tiek daug gerų savybių, jog verta skirti energiją ir išlaisvinti išradingumą. Kaip sakoma senoje patarlėje: nesurizikavęs – nesužinosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius