-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Myliu vedusį vyrą...“ Santykių ekspertų komentaras

Kaip elgtis, jei mylimas, tačiau jau vedęs vyras pradeda šiurkščiai bendrauti ir atstumia? Portalo Ji24.lt skaitytojai pataria santykių ekspertai.
Pora bučiuojasi
Pora bučiuojasi / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Santykiai

Laba diena,

norėjau Jūsų kaip santykių ekspertų komentaro apie mano situaciją. Šiuo metu bendrauju su vedusiu vyru. Kartą nesulaukusi jo skambučio, paskambinau jam pati vakare apie 20 val. Pakėlęs telefono ragelį, jis mane apšaukė, klausė, ko čia skambinu ir priminė, kad skambutį galėjo išgirsti jo žmona...

Tą dieną jis pats buvo prižadėjęs man paskambinti. Be jokių blogų paskatų  tuomet nusprendžiau iniciatyvos imtis pati, juolab, kad esam susitarę, jog jeigu jis negali kalbėti, atmeta skambutį. Toks jo elgesys buvo pirmą kartą. Tuomet jis tiesiog numetė ragelį. Aš likau nesuprasta ir įžeista. Nemanau, kad pati daugiau jam skambinsiu. Dėl ko įvyko tokia reakcija, kaip man toliau elgtis? Šį žmogų aš myliu. AČIŪ


Atsako santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai.

Sveiki,

bendravimas su vedusiu vyru jau yra komplikuotas. Jei santykiai yra slepiami, bijoma, kad kas nors gali sužinoti – kyla papildomas stresas, kurio net ir atviruose, laisvuose santykiuose yra pakankamai. Tokie santykiai tampa apipinti melu ir slapukavimais, kas pradžioje gali kelti aistrą bei azartą, bet su laiku tampa pakankamai sunkia našta. Sunku numatyti vyro, kuris užmezga santykius slapčia nuo savo žmonos, ketinimus.

Turėkite galvoje, kad bijantis kalbėti su žmona ir pasakyti tiesą vyras yra nuolatinėje įtampoje, kad ta tiesa gali išaiškėti. Be to, vargu ar Jūs gerai pažįstate šį žmogų ir žinote visus jo charakterio trūkumus. Taip pat nežinote, kas vyksta jo santykiuose su žmona. Jeigu jis nepasako jai visko, vargu ar galite tikėtis, kad pasakys Jums. Kuo mažiau skaidrumo ir atvirumo santykiuose, tuo daugiau juose nesusipratimų, nesusikalbėjimų bei konfliktų. Mes apskritai nerekomenduojame santykių su vedusiu vyru tol, kol jis atvirai nepasakė savo žmonai, kas vyksta ir nepadavė skyrybų. Priešingu atveju, labai didelė tikimybė, kad santykiai bus tik laikinas romanas arba vyras bus linkęs į neištikimybę bei slapukavimą. Santykiai su meluojančiu žmogumi yra statomi ant labai trapaus pagrindo.

Moterys turi vieną silpnybę bendraudamos su vyru – jos labai greitai prisiriša prie vieno labiau patikusio ir vadina šį prisirišimą meile. Prisirišusi prie vyro moteris nebemato santykių aplinkybių ir galimų pavojų iš vyro pusės.

Neįmanoma pasakyti, kodėl jis numetė ragelį ir supyko. Kaip rašėme, vargu ar Jūs žinote bent jau didžiąją dalį to, kas vyksta jo gyvenime ir galite būti rami, kad jis sako Jums tiesą. Kadangi vyras vis dar gyvena su savo žmona, sunku pasakyti, kokie jų santykiai ir kodėl jis bendrauja su Jumis už savo žmonos nugaros. Moterys turi vieną silpnybę bendraudamos su vyru – jos labai greitai prisiriša prie vieno labiau patikusio ir vadina šį prisirišimą meile. Prisirišusi prie vyro moteris nebemato santykių aplinkybių ir galimų pavojų iš vyro pusės. Visos kliūtys atrodo įveikiamos, o akivaizdūs ženklai, kad kažkas ne taip – ignoruojami. Jūs visgi sunerimote po tokio vyro poelgio, ir tai geras ženklas, rodantis, kad nebūsite linkusi susitaikyti su bet kokiomis sąlygomis, kad tik toliau bendrautumėte su juo. Teisingas yra Jūsų sprendimas daugiau jam neskambinti. Sulaukite, kad jis paskambintų pats ir ramiai pasakykite, kad Jus įskaudino toks jo elgesys ir kad norite suprasti, kas nutiko. Nereikia jo spausti papasakoti, kodėl jis taip pasielgė, tačiau galite klausinėti ir pageidauti atsakymų bei duoti suprasti, kad juos išgirsti Jums yra svarbu.

Atsakykite sau, ko tikitės iš šių santykių, ir atidžiai stebėkite, ar gaunate tai. Pradžioje jau pabrėžėme, kad santykiai su vedusiu vyru turi savų pavojų. Jums teks būti dvigubai atidesnei nei toms, kurios užmezga santykius su laisvais vyrais. Stebėkite ir tai, ar neprisirišate prie jo per stipriai, ar aklai netikite jo žodžiais ir pažadais. Ar jis nėra tikras, kad būsite su juo nepaisant nieko. Jei tikitės, kad jis paliks žmoną ir ateis pas Jus, būkite pasiruošusi nesitaikstyti su niekuo mažiau nei tai. Kitaip vyras atsipalaiduos ir neskubės daryti sprendimų. Gali būti, kad jųdviejų situacija nėra standartinė, tačiau tai, kad jis slepia santykius nuo žmonos, rodo, kad atvirumo ir nuoširdumo šitoje istorijoje nedaug.

Taip pat turėkite omenyje, kad rizikuojate, jog šis vyras Jums taip pat bus neištikimas. Jei jo vertybių sistemoje nėra nuostatos žlungant santykiams pirma juos užbaigti, o paskui pradėti kitus ir būti atviram su savo moterimi, kitos moters jis gali pradėti ieškoti ir būdamas su Jumis. Kad taip nenutiktų, Jums gali tekti pradėti studijuoti santykių žinias ir mokytis tinkamai elgtis su vyru, kad jis neturėtų priežasties nuo Jūsų išeiti. Liūdnesnis variantas – vyras nėra linkęs įsipareigoti ir kitos moters turėjimas jam yra natūralu ir priimtina. Kaip sakėme, kadangi nieko nežinome nei apie jį, nei apie jųdviejų santykių istoriją, kalbame apie standartinius atvejus ir dažniausiai pasitaikančias situacijas.

Jei jaučiate, kad šis vyras yra Jūsų ir norite duoti santykiams šansą – gerai apgalvokite savo norus bei poreikius ir pradėkite dalytis jais su vyru. Jam paskambinus, bendraukite ramiai, draugiškai, tačiau nepataikaukite netinkamam elgesiui. Jei esate įskaudinta, neslėpkite to, tačiau nekelkite konflikto. Duokite šansą jam paaiškinti, kas nutiko, ir toliau tęskite bendravimą. Dar kartą pasikartosime, kad nerekomenduojama pradėti santykius su nelaisvu vyru, kadangi jie bus pradėti melu ir slapukavimais, pati galite jaustis dėl to prastai bei nesaugiai. Jei taip nutiks – pasakykite jam, ko norite, duokite laiko apsispręsti ir imtis veiksmų (pasakyti žmonai, pradėti skyrybų procesą). Būna taip, kad du žmonės susitinka dar būdami santykiuose, tačiau tokiu atveju paprastai būna pradėtas skyrybų procesas arba judama link to akivaizdžiais veiksmais. Jei norite ilgalaikių santykių su šiuo vyru – stebėkite, ar jis pasiruošęs tai suteikti. Jei taip, tęskite santykius, išsiaiškinkite nesutarimus ir judėkite bendro gyvenimo link.


DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@zlg.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius