Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinis savanorių koordinavimo centras kviečia registruotis ir padėti kitiems: mes stiprūs kartu

Trečiadienį veiklą pradėjo Nacionalinis savanorių koordinavimo centras. Portale www.stipruskartu.lt kviečiama registruotis visus, kurie gali padėti senoliams apsipirkti, paremti maistu skurstančius suaugusiuosius ir ypač vaikus – juk jų pamėgti dienos centrai jau uždaryti.
Sena moteris
Sena moteris / Vida Press nuotr.

Dirbs tol, kol tęsis karantinas

Nacionalinis savanorių koordinavimo centras (NSKC) taip pat kviečia registruotis tuos, kurie turi automobilius ir gali būti kurjeriais ar kitaip padėti.

„Šiame puslapyje kviečiame registruotis ir tuos, kuriems reikia pagalbos, arba skambinti nemokamu trumpuoju numeriu 1827. Laikinojo koordinavimo centro darbuotojai savanorius nukreips pas tuos, kam reikia pagalbos.

Nacionalinis savanorių koordinavimo centras dirbs tol, kol tęsis karantinas. Centras dirba 7 dienas per savaitę nuo 9 iki 17 valandos. Centras neteikia medicininės pagalbos ir nesuteikia finansinės paramos“, – skelbia centro atstovai.

Padėkite artimui savo

Nuotolinėje vaizdo konferencijų studijoje trečiadienį Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys pristatė Lietuvos šaulių sąjungos „Pelėdų“ skyriaus atstovus – Liną Kunigėlį ir Mykolą Markauską. Būtent „Pelėdų“ skyrius yra šio savanorystės projekto iniciatoriai.

„Gera žinia ta, kad įkurtas ir savo veiklą pradeda Nacionalinis savanorių koordinavimo centras „Stiprūs kartu“. Portale stipruskartu.lt gali registruotis ir nemokamu telefono numeriu 1827 skambinti tie, kuriems reikia pagalbos, ir tie, kurie gali ją suteikti.

Taip pat kviečiame registruotis tuos, kurie turi automobilius, gali būti kurjeriais ar kitaip padėti“, – kalbėjo M.Markauskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos Šaulių sąjungos šimtmečio šventės paradas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos Šaulių sąjungos šimtmečio šventės paradas

Šaulys L.Kunigėlis pridūrė: „Šios idėjos tikslas gimė pajutus, kad yra koordinavimo ir informacijos paskirstymo tam tikromis kryptimis problema. Savanoriai, kurie dirbs rajonuose, bandys suvesti tuos žmones arba įmones, kurie gali padėti, su tais žmonėmis, kuriems tos pagalbos reikia.

NSKC dirbs tol, kol galios karantinas. Savanoriams, kurie pasiruoš šiuo sudėtingu metu prisijungti prie žmonių, kovojančių su šia pavojinga epidemija, bus suteikta visa reikalinga informacija: kaip saugotis, kokių papildomų priemonių reikia laikytis ir pan.

Savanorių koordinavimo centro darbas bus labai plataus profilio. Galite skambinti ir tie, kuriems pasidarė liūdna, neramu ar baisu – savanoriai jus nukreips į psichologinės pagalbos linijas.“

L.Kunigėlis paminėjo, kad prie šios iniciatyvos jau prisijungė „Maisto bankas“, „Gelbėkit vaikus“, Maltiečiai, Gynybos paramos fondas ir kitos.

„Tikiu, kad ši platforma stiprins savanorystės dvasią, susitelkimo dvasią. Reikia, kad patikėtume, jog koronavirusas, kuris mus išgąsdino, mus sutelkia, ir iš tos situacijos išeisime stipresni“, – kalbėjo G.Surplys.

Interneto puslapyje stipruskartu.lt užpildykite savanorio anketą ir padėkite savo miesto ar rajono gyventojui, kuriam karantinas yra sunkesnis išbandymas nei jums.

Daugiau apie projektą – www.stipruskartu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius