-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namuose dirbama geriau?

Ne paslaptis, kad dauguma mūsų svajoja apie ramų rytą, kai, lėtai išsiropštusios iš lovos, neskubėdamos galime išgerti puodelį kavos ir nesukti galvos, kuo šiandien vilkėti darbe. Juk dirbame namuose!
Darbas namuose
Darbas namuose / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Darbas namuose

Deja, Lietuvoje tokią galimybę turi ne kiekviena norinčioji: arba darbo pobūdis neleidžia atlikti užduočių namuose, arba darbdavys nepasitiki darbuotojais ir mano, kad juos reikia prižiūrėti norint sulaukti gerų rezultatų. Greičiausiai tokie darbdaviai nežino, kad žmonės, dirbdami namie, pasiekia geresnių rezultatų, įmonei atneša didesnį pelną nei tie, kurie kasdien kulniuoja į biurą.

Stenfordo universiteto tyrėjai atliko bandymą Šanchajaus (Kinija) kelionių agentūroje Ctrip, kurioje dirba 13 000 darbuotojų. Nustačius, kad 255 darbuotojai nori dirbti namuose, jie buvo suskirstyti į dvi grupes: dirbsiančius 4 iš 5 darbo dienų namie ir kasdien eisiančius į darbą. Tiesa, darbuotojai turėjo atitikti kelis reikalavimus, t. y. būti išdirbę bent 6 mėnesius, namuose turėti gerą interneto ryšį ir atskirą darbo kambarį. Namie dirbantiems žmonėms vadovavo tie patys asmenys. Darbuotojai turėjo atlikti panašias užduotis kaip biure likę kolegos, kad tyrėjai lengviau galėtų palyginti darbo produktyvumą.

Eksperimentas truko devynis mėnesius. Po jų paaiškėjo, kad namie dirbusių žmonių produktyvumas padidėjo 12 procentų. Tyrėjų manymu, tam įtakos turėjo namuose vyraujanti tyla ir maloni, įtampos nekelianti aplinka. Be to, tiriamieji teigė, kad, dirbdami namie, kur kas mažiau pavargdavo nei kasdien atlikdami užduotis biure, dirbdami jie jautė didesnį pasitenkinimą.

Pasibaigus universiteto tyrimui, Ctrip visiems kvalifikuotiems darbuotojams pasiūlė galimybę dirbti namuose. Tyrėjai dar kelis mėnesius domėjosi bendrovės rezultatais ir pastebėjo, kad dirbti juose dažniausiai norėjo produktyvesni darbuotojai, o mažiau veiklūs ir iniciatyvūs žmonės mieliau rinkdavosi biurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius