Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nekalti įpročiai miegamajame, kurie gali sugadinti jūsų santykius

Artumas itin svarbus poros santykiuose. Galimybė pabūti tik dviese, pasikalbėti ir pabendrauti suartina. Tačiau kiekvienas mūsų turi tam tikrų įpročių, kurie ilgainiui gali viską apsunkinti. Ką apie tai turėtumėte žinoti?
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Einate miegoti skirtingu laiku

Vienas iš geriausių šeimos momentų gyvenime – ramiai ir jaukiai tyloje atsigulti vienas šalia kito. Jūs esate kartu, mylite vienas kitą ir jums niekur nereikia skubėti, galite pasidžiaugti buvimu kartu. Kodėl tiek daug porų atsisako šito jausmo? – klausiama psychologies.ru.

Jums nerūpi vienas kito darbo grafikai

Darbas užima didelę dalį jūsų gyvenimo ir atlieka svarbų vaidmenį. Natūralu, kad norite jaustis pailsėję ir pasirengę darbo dienai. Tačiau jūsų darbo grafikai gali labai skirtis – vienas darbą pradeda devintą, o kitam reikia jame būti 6 ryto. Jeigu pripratote gyventi tik sau, gali būti sudėtinga. Pavyzdžiui, jūsų mylimasis nori miego, o jūs toliau garsiai žiūrite televizorių ar kalbatės su drauge telefonu. Ilgainiui toks neatitikimas ir vienas kito erdvės nevertinimas skaudžiai atsiliepia santykiams.

Nieko vienas kitam nesakote

Kartais po ilgos darbo dienos ir varginančio triūso norisi tiesiog šokti į lovą ir nieko nesakius mėgautis poilsiu ir miegu. Tačiau jeigu tai kartojasi nuolatos, o jūs nesikalbate su savo partneriui, galite greitai atitolti vienas nuo kito. Nebūtina valandų valandas kalbėtis ir analizuoti menkiausias smulkmenas, tačiau patartina nelaikyti emocijų savyje ir pasidalinti savo dienos patyrimais.

Prioritetas visiems, kas su jumis susisiekia vakarais

Socialiniai tinklai, telefonas, kompiuteris ar planšetė ir nuolatinis panirimas į virtualų pasaulį tikrai neatneš naudos. Jeigu tai tapo įpročiu ir miegate apsikabinę telefonus, tai, visų pirmiausia, jūs izoliuojatės vienas nuo kito emocine prasme, taip pat mėlyna ekranų šviesa trukdo gerai išsimiegoti.

Ilgainiui tai atsiliepia stresu, nervingumu, dirglumu ir neigiamai veikia jūsų gyvenimą – tiek intymų, tiek socialinį.

Vida Press nuotr./Lovoje su telefonu
Vida Press nuotr./Lovoje su telefonu

Manikiūras ir pedikiūras

Kaip pastebi psichologė Becky Whetstone, šios procedūros miegamojo lovoje santykiams nepriduoda jaudulio. Tokią išvadą ji padarė konsultuodama savo klientus ir išklausydama jų skundus. Išties – grožio ir higienos procedūroms geriau rinktis kitas erdves.

Galvojate, kaip išvengti artumo

Sugalvoti, kodėl ir vėl nenorite suartėti, nėra sudėtinga, tačiau tuomet labai svarbu sau atsakyti – kokios priežastys priverčia jus taip elgtis? Vieną dieną skauda galvą, trečią – nėra nuotaikos, o kitą savaitę jūs palaukiate, kol partneris užmigs ir tuomet tyliai ateinate miegoti. Ilgainiui tokiuose santykiuose atsiras įtampa bei kils klausimas – jūs mylimieji ar tiesiog kambario draugai?

Ginčai ir pokalbiai apie nemalonius dalykus

Santuoka nėra paprastas dalykas, o santykiai iš jūsų visada reikalaus dėmesio, laiko, kompromisų. Nepaverskite miegamojo ta erdve, kurioje jūs pykstatės, aiškinatės santykius ir užmiegate atsukę vienas kitam nugaras. Susikurkite savo ritualus, kurie jums padės labiausiai atsipalaiduoti, pabūti kartu, pajausti ramybę ir artumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius