Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerandate sau poros? Štai keletas patarimų

Kiekvieną dieną milijonai interneto naudotojų „Google“ platybėse ieško atsakymų į sudėtingiausius gyvenimo klausimus. Į vieną iš jų mėgina atsakyti santykių temas gvildenanti britų žurnalistė ir knygų autorė Nichi Hodgson – jos straipsnį skelbia „The Guardian“.
Romantiškas pasimatymas
Romantiškas pasimatymas / 123RF nuotr.

Galima kaltinti save. Bet geriau – Platoną. Juk ne kas kitas, o būtent jis įpiršo žmonėms mintį, kad reikia ieškoti sau antrosios pusės. Nuo tada visi vienišiai kiekvienus Naujuosius metus sutinka su ašara akyse.

Po žiemos švenčių, praleistų stebint, kaip partneriai ir sutuoktiniai puotaudami, myluodamiesi ir bardamiesi pasitinka sausio 1-ąją, vienatvės jausmas dažnam vienišiui dar labiau paaštrėja. Statistika rodo, kad, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje yra 17 mln. vienišų žmonių, o tai reiškia, kad poros neturi maždaug kas trečias suaugusysis. Kai skaičiai tokie dideli, nėra prasmės galvoti, kad esi arba nevykėlis, arba tiesiog nepakankamai gražus, kad į tave kas nors atkreiptų dėmesį, įsitikinusi N.Hodgson. Ji siūlo į tai pažvelgti kitaip.

1. Sutinki per mažai žmonių, su kuriais galėtum megzti artimus santykius

Tai reiškia, kad iš darbo bent du kartus per savaitę reikėtų išeiti laiku ir nueiti į pasimatymą. O jei ne į pasimatymą, tai kur nors kitur, kur būtų galimybė šnektelti su naujais žmonėmis.

Niekaip nepavyksta sutikti sau tinkamo žmogaus? Jei sėdėsi vienas namuose, tikrai nieko nesutiksi. Kita vertus, gal tu toks užimtas, gal nė nepastebi visų tau atsiveriančių galimybių? Dėl didžiulio darbo krūvio, nuolatinių kelionių, įvairių įsipareigojimų ar paprasčiausiai dėl to, kad esama socialinė aplinka nėra tokia, kurioje būtų įmanoma susirasti antrąją pusę, šiandien, kaip niekad anksčiau, darosi įprasta bendrauti nemezgant artimesnių santykių. O gal tokia situacija tave visiškai tenkina? Jei taip, tuomet tu ir pats žinai, kodėl vis dar esi vienas ir kad tai nėra problema, kuriai reikėtų ieškoti sprendimo.

Kita vertus, labai lengva nuo problemos bėgti, mėginant save įtikinti, kad partneris savaime atsiras tada, kai tam ateis laikas. Tikrovė vis dėlto kiek kitokia: jei nori susirasti partnerį, tai turi jo ieškoti, galbūt net labai intensyviai. Tai reiškia, kad iš darbo bent du kartus per savaitę reikėtų išeiti laiku ir nueiti į pasimatymą. O jei ne į pasimatymą, tai kur nors kitur, kur būtų galimybė šnektelti su naujais žmonėmis. Žinoma, šansai nebus dideli, jei pabendrauti tu išsiruoši tik šeštadieniais, tik prie vėlyvųjų pusryčių stalo ir tik su jau seniai susiporavusiais draugais. Bent paklausk jų, ar jie nepažįsta nieko, su kuo ir tau vertėtų susipažinti.

2. Esi „nudegęs“ ir nedrįsti megzti naujų santykių, todėl vaizduoji išrankų

Nežiūrint į tai, kad dauguma iš mūsų bent sykį gyvenime esame daugiau ar mažiau „nudegę“, tik nedaugelis linkę tai pripažinti, ypač jei reikalas susijęs su neištikimybe ar kitokiu užgauliu elgesiu. Šiaip ar anaip, visiškai žmogiška tokiu atveju pasijusti išmuštam iš vėžių ir galimybes leistis į naują žygį vertinti jau gerokai atsargiau. Blogiau yra tada, kai praeitį stengiamasi paneigti, o savo esamą būklę pateikti kaip aukštų standartų, o ne nesaugumo jausmo, kuris tokiu atveju būtų visiškai pagrįstas ir suprantamas, įrodymą.

Traukia blogi berniukai? Patinka tik tos merginos, kurios tau nepasiekiamos? N.Hodgson teigimu, daugelis padarytų sau gera, jei pasikeltų sau patiems išsikeltą kartelę. O štai vertinant kitus, reikalavimai neturėtų būti pernelyg griežti. Turėdamas galvoje, kad tobulų žmonių nėra, tiesiog paimk popieriaus lapą ir užrašyk jame penkias, tavo manymu, svarbiausias savybes, kuriomis privalėtų pasižymėti tavo partneris, pataria specialistė. Akiratyje pasirodžius potencialiam kandidatui, susikoncentruok tik į jas.

123rf.com nuotr./Pora
123rf.com nuotr./Pora

3. Tau netinka standartinis santykių modelis

Karalienės Viktorijos laikais susiformavo samprata, kad romantišką meilę būtinai turi vainikuoti laiminga santuoka, kuri, suprantama, yra monogaminė ir užima didžiąją gyvenimo dalį – gyvenimo, kuris anais laikais visgi truko gerokai trumpiau nei dabar.

Tačiau galbūt monogaminė santuoka nėra tas santykių modelis, kuris tau atrodo priimtiniausias. Autorės teigimu, šiais laikais, norint būti visateisiu visuomenės nariu, nebūtina gyventi tradicinėje santuokoje, taigi atsiveria naujų galimybių. Gal svajoji apie poligaminę santuoką? Gal – apie poliamoriją? O gal tave domina santykiai be sekso?

O gal savąja vizija su niekuo dar nedrįsai pasidalinti? Jei pamėgintum, gal šansų susirasti tinkamą partnerį padaugėtų?

Juk gali būti, kad vienišas esi tik todėl, kad dar nesutikai žmogaus, turinčio tokią pačią viziją kaip tu. O gal savąja vizija su niekuo dar nedrįsai pasidalinti? Jei pamėgintum, gal šansų susirasti tinkamą partnerį padaugėtų?

4. Esi užkietėjęs vienišius ir joks partneris tau nereikalingas

Kur bepasisuktum, visur vyrauja norma, kad idealus gyvenimas – tai gyvenimas poroje. O štai tau, išskyrus galbūt giminės pratęsimo aspektą, iš gyvenimo partnerio nereikia praktiškai nieko, nes viską, ko tau reikia, tu gauni iš artimiausių bičiulių, artimųjų, trumpalaikių pažinčių ir, žinoma, savęs. Turint tvirtą užnugarį, net ir vaikų auginimas gali būti ne vieno žmogaus rūpestis. Gera kompanija niekada nepamaišo, o ypač – dabar, siaučiant vienišumo epidemijai.

Vis dėlto, kaip pažymi N.Hodgson, santykiams nenusisekus, žmogus gali jaustis ne mažiau vienišas, negu būdamas vienas. O tas, kuris jaučiasi vienišas gyvendamas poroje, išsvajotos meilės ilgisi dar labiau.

Taigi, gali būti begalė priežasčių, kodėl iki šiol esi be poros. Jei nori susirasti partnerį, džiaukis tuo ir nestabdyk! Tik atmink, kad būti vienam – anaiptol ne bėda. Rinkis: draugauti, bendrauti, linksmintis ar mylėti. Viskas priklauso tik nuo tavęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius