Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Noriu pakeisti merginą, kad ji būtų miela panelė...“ Santykių ekspertų komentaras

Portalo Ji24.lt redakcija sulaukė vaikino pagalbos šauksmo dėl savo draugės. Jos elgesys kelia jam nerimą, netgi svarsto, ar mergina galėtų jį išduoti... Ką šioje situacijoje įžvelgė ir patarė specialistai?
Poros pykčiai
Poros pykčiai / Fotolia nuotr.

Sveiki, norėčiau jūsų patarimo. Mes su mergina draugaujam 2 metus beveik, ji turi 2 drauges, kurios varo su vaikinais gert ir pan. Ir kaip tik susipykstam ar kažkas tokio, ji iškart puola rašinėt kitiem vaikinam ir varo su jais susitikt. Apie tai kalbėta su ja daug kartų, bet jai pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina. Be to, ji bėgdavo iš namų ir elgdavosi kaip paskutinė valkata, atsiprašant.

Ar būtų galima pakeist merginą tokioje situacijoje, kad ji būtų elegantiška miela panelė? Ar ji galėtų išduoti?

P. S. Jos draugės nemėgsta manęs. Kai tik pradėjom draugaut, jos bandė išskirt mus.


Pataria santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai.


Sveiki,

Ne mūsų galioje ir valioje keisti kitus žmones. Norite pakeisti merginą į tokią, kuri Jums būtų priimtinesnė, nes ši Jums netinka. Tačiau esate su ja. Viena iš pagrindinių taisyklių, kuriant porą, yra kurti ją su žmogumi, kuris yra pakankamas toks, koks yra. Kuris, nepasikeitęs nei trupučio, tenkintų Jus visam likusiam gyvenimui. Kai ateina noras žmogų pakeisti, prasideda problemos. Norite, kad mergina būtų kitokia ne iš meilės jai, o iš savo egoizmo. Viskas gerai, jei Jūsų netenkina moteris, kuri elgėsi taip, kaip Jūsų dabartinė mergina. Tačiau bandyti konkrečią moterį paversti tokia, kokios norite Jūs, veda tik į katastrofą santykiuose.

Daryti įtaką žmonėms galima, mes visi darome įtaką vieni kitiems. Ne veltui sakoma: su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi. Įtakos darymas neturi nieko bendro su bandymu pakeisti. Jis neturi nieko bendro net su aktyviu veiksmu, kadangi mes veikiame žmones ne veiksmais, o būdami tokiais, kokie esame. Kita vertus, ne mūsų kontrolėje yra tai, ką ir kaip paveiksime. Galite padaryti teigiamą įtaką merginai, pradėjęs dirbti su savimi, studijuoti santykius, charakterio ugdymą, praktikuodamas energetines praktikas (dinamines meditacijas, ciguną), tačiau gali nutikti ir šis tas netikėto. Tų žmonių, kurie pradeda intensyviai keistis, paprastai keičiasi ir draugų, pažįstamų ratas, paprastai nutrūksta santykiai ir su antrąja puse. Kadangi toks tokį traukia sąmoningumo bei brandos atžvilgiu, su savimi nedirbantis partneris paprastai tiesiog atsilieka, ir tarp dviejų žmonių nelieka nieko bendro ir suderinamo iš esmės.

Moteriai teigiamą įtaką gali padaryti rūpestis ja ir dėmesys. Jei nesate linkęs rodyti jai dėmesio, domėtis ja, išklausyti, rūpintis ja, pabandykite tai. Klauskite apie jos dieną, apie tai, kas jai svarbu ir artima, bei įdėmiai klausykitės. Įdėmus klausymas ir domėjimasis nuo neįdėmaus skiriasi tuo, kad įdėmiai klausantis asmuo randa ko paklausti, apie ką pasiteirauti, kuo pasidomėti giliau. Jei ji papasakoja greitai, paskiras detales ir faktus apie ką nors, paprašykite, kad apie vieną ar kitą dalyką papasakotų daugiau. Pasakykite, kad ji labai graži, nuostabiai šiandien atrodo, prisiminkite padovanoti gėlių ar mėgstamų saldainių. Gali būti, kad rūpestis ir dėmesys sumažins jos norą maištauti, ir ji aprims, tačiau stebuklų nesitikėkite. 

Jei moteris nėra atsidavusi santykiams, vargu ar bus galima ką pakeisti.

Kita istorija, jei kaip tik esate labai rūpestingas, atlaidus ir linkęs paminti savo poreikius, o mergina – tvirtesnio ir kietesnio charakterio. Švelnūs vyrai traukia tvirtesnes merginas ir ne visada yra pajėgūs su jomis susitvarkyti. Tokiu atveju rūpestis duos mažai naudos, kadangi jos rodoma nepagarba Jums kyla dėl Jūsų charakterio netvirtumo ir nesugebėjimo nubrėžti ribų jos elgesiui. Jei jaučiate, kad situacija yra kaip tik tokia, Jums gali tekti rimčiau padirbėti su savo charakteriu ir vyriškumu. Kitaip tiek šita, tiek kitos merginos, jei neliksite kartu, elgsis su Jumis panašiai ir nerodys Jums pagarbos. Viena iš knygų, kurią verta perskaityti,  - Dr. Robert Glover „No More Mr. Nice Guy!“.

Paklauskite savęs: ar ši moteris yra ta, kurią norite matyti šalia savęs visą likusį gyvenimą? Ar matote ją kaip savo būsimą žmoną ir potencialią vaikų motiną? Kaip įsivaizduojate šeiminį gyvenimą kartu? Draugystė vardan to, kad šalia būtų žmogus, veda į prisirišimą ir kančią, bet ne į laimę. Vyrą tokie neįpareigojantys santykiai veda į degradaciją, o moterį verčia jaustis nuolatiniame nesaugume ir neužtikrintume dėl ateities. Prisirišimas vienas prie kito su laiku didėja, o nenoras įsipareigoti parodo, kad partneris visgi nejaučia, jog žmogus šalia yra vertas įsipareigojimo. Pagalvokite, kam jums reikalinga mergina, kokią perspektyvą su ja matote. Jei kas nors pasakytų, kad po metų ši moteris taps Jūsų žmona, kaip sureaguotumėte?

Sunku pasakyti, ar ji gali būti neištikima. Visi žmonės potencialiai gali būti neištikimais, tik vieni turi didesnį polinkį tam, o kiti – mažesnį. Bėgdama pas kitus vaikinus, ji baudžia Jus, tačiau toks baudimas į gera neveda. Jei ji nepakeis savo taktikos, su laiku Jums taps tiesiog nebegera būti su ja, ir skyrybos bus neišvengiamos. Klausimas, ar dabar esate laimingas poroje?

Santykiams didžiausią įtaką visgi daro moteris. Moteris, kuri nežino kaip elgtis santykiuose ir su vyru, yra prakeiksmas ir vyrui, ir porai. Vyras turi mažiau galimybių, net pasitelkęs visas įmanomas žinias ir pagalbą iš šalies, sutvarkyti santykius, kad jie būtų abipusiai tenkinantys. Jei moteris nėra atsidavusi santykiams, vargu ar bus galima ką pakeisti. Kita vertus, jei šios moters nematote kaip savo būsimos žmonos, vargu ar verta ką nors keisti. Prie vyro moteris prisiriša po truputį, bet labai stipriai, ir nutraukti santykiai jai palieka gilią žaizdą, dažnai – visam gyvenimui. Prieš nuspręsdamas, ką toliau daryti, pamąstykite, ar matote su ja savo ateitį. Būkite pasiruošęs tam, kad jos elgesys gali niekada nepasikeisti.

Tekstas - Silvijos Mažuolienės


DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@zlg.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius