Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 05

Nuo namo spalvos iki į kiemą įsibrukusio svetimo medžio – dėl ko dažniausiai konfliktuoja kaimynai?

Kokia spalva dažyti namą? Kaip pasidalinti sklypą? Ką daryti, jei kaimyno medis svyra į kiemą arba – jei užliejo butą? Tokie ir panašūs ginčai kyla tarp kaimynų, ir ne visuomet juos pavyksta išspręsti tarpusavyje. Tik ką daryti tada?
Eglė Šiugždinytė
Eglė Šiugždinytė / 123rf.com / Monos Dubickienės nuotr.

Advokato padėjėja, mediatorė Eglė Šiugždinytė teigia, kad ginčai tarp kaimynų Lietuvoje dažni, ir juos aktualumu lenkia tik šeimos ginčai. Kadangi teismo procesai – varginančiai ilgi ir brangūs, lietuviai stengiasi santykius išsiaiškinti kitais keliais. Beje, net ir labai originaliais.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Nuo žalos atlyginimo iki sklypų ribos

„Nuo 2020 m. sausio 1 d. Lietuvoje taikoma privalomoji mediacija sprendžiant šeimos ginčus, todėl dauguma tokių ginčų sprendžiami mediacijos būdu. Vis tik ir kilus nesutarimams tarp kaimynų, jie neskuba to spręsti teisme, o išbando mediaciją“, – sako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos valdybos narė.

E.Šiugždinytės teigimu, dažniausiai tarp kaimynų kyla ginčų dėl naudojimosi bendrais objektais ar teritorija tvarkos; taip pat dėl žemės sklypų ribų; dėl žalos atlyginimo, užliejus kaimynus, ar po gaisrų, rekonstrukcijų; dėl svyrančių medžių į kaimyno sklypą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius