Paramos fondo „SOS vaikų kaimai“ ir verslo sukurtos socialinės iniciatyvos padeda gelbėti vaikų gyvenimus

Paramos fondas „SOS vaikų kaimai“ Lietuvoje rūpinasi daugiau nei 1000 vaikų. „Šįmet mūsų didelę šeimą papildė ukrainiečiai. Nuo karo bėgančias šeimas su vaikais apgyvendinome mūsų organizacijai priklausančiuose erdviuose šeimyniniuose nameliuose. Mūsų tikslas – ne tik aprengti ir pamaitinti likimo nuskriaustą vaiką, bet suteikti nuolatinę pagalbą. Lietuvos ir Ukrainos vaikais bei šeimomis mes rūpinsimės tiek, kiek tos pagalbos reikės“, – tvirtina „SOS vaikų kaimų“ projektų vadovė Justina Kirdeikė., rašoma pranešime žiniasklaidai.
„SOS vaikų kaimai“
„SOS vaikų kaimai“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Verslas noriai jungiasi į vykdomas socialines iniciatyvas

J.Kirdeikė atkreipė dėmesį, kad šalyje daugėja socialiai atsakingų verslų, kurie atsigręžia į silpnesniąją visuomenės dalį, ypač per krizes. Tai parodė ne tik karo Ukrainoje situacija, bet ir COVID pandemija.

„2021 m. prie „SOS vaikų kaimų“ misijos prisidėjo daugiau nei 400 verslo įmonių. Dalis jų rėmė finansiškai, dalis parėmė daiktais ar paslaugomis. Taip pat verslas aktyviai dalyvavo ir socialinėse iniciatyvose, į kurias paprastai įtraukiami įmonės darbuotojai bei klientai. Toks paramos būdas itin efektyvus, nes surenkama žymiai daugiau pinigų. Tai suteikia mums galimybę pasiekti daugiau Lietuvos žmonių, suteikti įvairesnių paslaugų mūsų globojamiems vaikams“, – sako J.Kirdeikė.

Kartais pakanka vieno aukojimo mygtuko

Pasak prekybos centro internete „Varlė.lt“ vadovo Mariaus Butausko, kartais pakanka nedidelio pokyčio, kad šis išvirstų į didesnį:

„Su „SOS vaikų kaimais“ bendradarbiaujame jau beveik trejus metus – nu 2019 metų vasaros. Prasmingam darbui padaryti pakako vieno įrankio – savo internetinėje parduotuvėje prie prekių krepšelio įdiegėme mygtuką, kurį paspaudęs klientas gali paskirti pinigų sumą ir taip paremti „SOS vaikų kaimus.“

„Tai išties didelė parama fondui ir, žinoma, vaikams, jų visaverčiam vystymuisi, augimui bei veikloms. Juk didžiausias mūsų noras, kad vaikai būtų laimingi, gyventų saugioje aplinkoje, atrastų save. Materialinė parama yra svarbi, kad suteiktume reikiamą pagalbą vaikams“, – teigia „SOS vaikų kaimų“ projektų vadovė J.Kirdeikė.

„SOS vaikų kaimai“ priims daugiau nei 100 Ukrainos asmenų

Šiuo metu fondo teritorijoje yra paruošti namai, kuriuose gyvena 60 Ukrainos piliečiai: 25 suaugęs ir 35 vaikai. Ukrainos piliečiams teikiama ilgalaikė ir visokeriopa paramą bei rūpinamasi jų saugumu. 17 vaikų turi emocinius sutrikimus, todėl jiems reikalinga papildoma pagalba. Bendrai, parama teikiama jau 188-niems Ukrainos piliečių.

Asmeninio archyvo nuotr./„SOS vaikų kaimai“
Asmeninio archyvo nuotr./„SOS vaikų kaimai“

Grėsmėje atsidūrusiems vaikams ir suaugusiems „SOS vaikų kaimai“ teikia šią paramą:

  • apgyvendinimą;
  • kasdienę humanitarinę pagalbą (maistas, asmeniniai daiktai ir priemonės, gyvenimo reikmenys, vaistai);
  • psichologinę ir emocinę pagalbą;
  • teisinę pagalbą;
  • užimtumo ir įdarbinimo pagalbą;
  • globos centro, socialinių paslaugų šeimai, vaikų dienos centrų paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius