-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Partneris nebenori sekso. Ką daryti?

Kai mylimas žmogus nustoja domėtis seksu, dažniausiai pasijuntame be galo vieniši. Deja, dėl skirtingų seksualinių poreikių kenčia daugiau porų, nei atrodytų.
Susimąstęs vyras
Susimąstęs vyras / Vida Press nuotr.

Tad ką daryti, jei jūsų seksualinis apetitas visiškai skirtingas ir pradėjote vis dažniau jausti, kad partneris išsisukinėja nuo intymių santykių? Pataria psichoterapeutai ir seksologai.

1. Būkite sąžiningi – neslėpkite savo poreikių

Nereikia dėl to pykti ant partnerio. „Pirmas žingsnis, norint pagerinti savo intymųjį gyvenimą – prisipažinti, kad jums norėtųsi dažniau mylėtis, – sako seksologė Kylie Rankin. – Stebėkite, kaip bus sureaguota į tokį prisipažinimą. Įsiklausykite, ką ji ar jis sakys apie savo jausmus ir troškimus. Galbūt jūsų antroji pusė irgi yra nusiteikusi dažniau džiaugtis intymiais žaidimais, tik jūs klaidingai išsiaiškinote jo ar jos nuotaikas.“

2. Aptarkite, kas kliudo ir kas padeda jūsų intymiems ryšiams

Jei tiesiai to nepaklausite, niekada nesužinosite, kodėl jūsų partneris tapo abejingas seksui. Galbūt jis ar ji per daug išsekinti streso, pervargę, o gal kenčia dėl tam tikrų fiziologinių problemų – taigi, atsakymas gali būti visai paprastas.

„Reikia turėti galvoje, kad žmonėms kartais itin kliudo įvairios gyvenimiškos, emocinės ar fiziologinės problemos – visos jos turi įtakos libido. Galbūt jūsų partneris visą dieną sprendė svetimas problemas, pavargo fiziškai ir emociškai, taigi, jam galvoje visiškai ne lovos džiaugsmai – pirmiau reikia pailsėti ir prasiblaškyti“, – tikina seksologė Elizabeth McGrath. Kai jau žinosite, kas jai ar jam trukdo, kartu pagalvokite, kaip pagerinti situaciją. Gal kitam žmogui reikia daugiau poilsio, gal jį per daug slegia buitis?

4. Nespauskite ir nekritikuokite partnerio – pasistenkite jį ar ją sugundyti

„Situacija gali tapti dar problemiškesnė, jei sutuoktinį ar partnerį, kuriam reikia mažiau sekso, dėl to kaltinsite“, – sako psichoterapeutė-seksologė Danielle Harris. Kartais vyrams norisi žmoną kritikuoti, skųstis jai, versti ją jaustis kalta – tuomet ji sutinka mylėtis vien iš pareigos.

„Užuot spaudę partnerį, pasistenkite išsiaiškinti, kas jį labiausiai jaudina, o tada pasistenkite jį sugundyti. Pabandykite pasakyti: „Nieko tokio, jei šiandien nepasimylėsime, bet gal galime išbandyti ką nors naujo ir pažiūrėti – gal tavo nuotaika pasitaisys“, – pataria seksologė.

Vida Press nuotr./Pora lovoje
Vida Press nuotr.

5. Intymumo iniciatoriais būkite pakaitomis

Jei pakliuvote į užburtą ratą (vienas iš partnerių visą laiką siūlo, o kitas atsisakinėja), paklauskite jo ar jos, ar kartais jis ar ji bent retkarčiais galėtų pabūti intymių džiaugsmų iniciatoriumi.

„Susitarkite, kad jūs tai vienas, tai kitas pirmi pasiūlysite tam tikrą fizinio artumo formą, kuri nebūtinai turėtų baigtis orgazmu“, – pataria seksologė Moushumi Ghoze.

6. Įsitikinkite, kad partneriui patinka jūsų glamonės ir bučiniai

Sekso troškimas turėtų būti abipusis, nes jeigu vienas iš partnerių sutinka mylėtis tik iš pareigos, nejausdamas malonumo, tai ir kitas nesijaus laimingas.

Atkurti intymų artumą reikėtų palaipsniui. „Kartais tas, kuris prašo sekso, iš tikrųjų nori pajausti artimą ryšį su kitu, pajusti jo ar jos meilę ir dėmesį.

Atsiminkite, kad sekso troškimas turėtų būti abipusis, nes jeigu vienas iš partnerių sutinka mylėtis tik iš pareigos, nejausdamas malonumo, tai ir kitas nesijaus laimingas“, – aiškina seksologė Celeste Hirschman.

7. Švelniai išreikškite savo seksualumą

Jei jūsų libido stipresnis nei partnerio, nedarykite dėl to dramos. „Partneriai, kurių seksualinis potraukis stipresnis, dažnai jaučiasi atstumti, o ilgainiui tampa nekantrūs. Tai dar labiau pablogina situaciją, kartais net taip, kad partneris su stipresniu libido, pats atsisako sekso“, – perspėja seksologas Ianas Kerneris. Taigi, geriausia apsišarvuoti kantrybe – bet kokia pozityvi intymi patirtis (erotinis masažas, glamonės) palaipsniui prabudins seksualinį potraukį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius