Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partnerių suderinamumas: sužinokite, ar jūsų santykiai gali trukti ilgai

Ne veltui sakoma, kad vien meile sotus nebūsi, nes ji negali patenkinti visų žmogaus poreikių. Staiga įsiplieskusi meilė uždeda rožinius akinius, užkemša ausis ir užmigdo protą. Tikite tuo ar ne, bet svarbų vaidmenį santykiuose turi ir partnerių tarpusavio suderinamumas.
Pora paplūdimyje
Pora paplūdimyje / Fotolia nuotr.

Norite sužinoti, ar jūsų santykiai bus ilgalaikiai? Atidžiau įsižiūrėkite į savo antrąją pusę.

Žiovulys

Nusižiovavote ir jūsų partneris nevalingai tai atkartojo? Puiku. Švedų mokslininkai atliko bandymą su šimpanzėmis ir pastebėjo, kad artimos, prisirišusios šių gyvūnų poros žiovaudavo beveik vienu metu. Nors su žmonėmis tokie tyrimai nebuvo atlikti, bet mokslininkai tiki, kad toks užkrečiamas žiovulys byloja apie šiltus, nuoširdžius jausmus vienas kitam.

Taip pat skaitykite: Testas: ką vyro pirštai sako apie pagarbą moterims ir (ne)ištikimybę

Veiksmų atkartojimas

Labai įdomus eksperimentas, ypač jeigu esate santykių pradžioje. Sukryžiuokite kojas, pasikasykite ranką, paimkite gėrimą į rankas ir stebėkite, ar partneris atkartoja jūsų judesius. Kuo didesnis jūsų abiejų veiksmų sinchroniškumas, tuo stipresnė jūsų simpatija vienas kitam. Jeigu partneris nesąmoningai atkartoja jūsų judesius, tai ženklas, kad jūsų santykiai truks ilgiau negu porą savaičių.

Balsas

Mokslininkai nustatė, kad žmogaus balsas kinta priklausomai nuo to, su kuo jis bendrauja: su mylimuoju ar šiaip su draugu. Kalbėdami su dominančiu asmeniu, žmonės linkę pritaikyti savo balsą prie partnerio: vyrai pradeda kalbėti aukštesniu balsu, o moterys – žemesniu. Anot atlikto eksperimento, tokiu būdu antroji pusė nejučiomis demonstruoja savo simpatiją ir norą užmegzti glaudesnius santykius.

Pirštų ilgis  

Vienas iš paprasčiausių būdų sužinoti, ar esate suderinami – sulenkti didįjį pirštą prie delno. Jeigu pirštas sudaro 3/4 ir daugiau delno ilgio, pirštai laikomi ilgais, jeigu ne – trumpais. Ilgų pirštų savininkai yra kantrūs, dėmesingi detalėms, o trumpus pirštus turintys žmonės priešingai, yra nekantrūs, nelinkę kapstytis smulkmenose ir detalėse. Manoma, kad porų santykiuose, kurių pirštų ilgiai nesutampa, kyla nemažai nesutarimų.

Taip pat skaitykite: Būdai, padėsiantys pasikalbėti su partneriu apie seksą ir stiprinti intymų ryšį

Panašumas

Jeigu esate panašūs lyg brolis ir sesuo, pati gamta sufleruoja, kad esate skirti vienas kitam. Žmonės nevalingai linkę sau į porą rinktis tuos, kurie fiziškai yra į juos panašūs (veido forma, nosies ilgis, akių forma ir pan.). Manoma, kad tokiu būdu užtikrinama didesnė poros palikuonių išgyvenimo tikimybė.

Lėtas vaikščiojimo tempas

Vyrai, vaikščiodami su moterimi, kuriai jaučia šiltus jausmus ir nesuvaidintą trauką, linkę sulėtinti žingsnį. Jeigu vyras eina įprastu žingsniu ar netgi aplenkia jus, vertėtų susimąstyti.

Shutterstock nuotr./Pora.
Shutterstock nuotr./Pora.

„Mes“

Įvardis „mes“ rodo, kad galite būti nuostabi, stipri pora. Poros, kurios draugams ar giminaičiams pasakodamos įvairias istorijas, dažniau mini žodelį „mes“, yra stipresnės ir linkusios ilgiau išbūti kartu. Įsimylėjėliai, kurie dažniau vartoja šį įvardį, lengviau išsprendžia kilusius nesusitarimus, o jų santykiai, tikėtina, bus vainikuoti vedybomis.

Veido plotis

Jeigu norite sužinoti, ar partneriui iš jūsų reikia trumpo romaniūkščio ar ilgalaikių santykių, pažvelkite į jo veido plotį. Žurnale „Psychological Science“ paskelbtas tyrimas teigia, jog plataus veido vyrai yra linkę užmegzti trumpalaikes pažintis. Tikėti tuo ar ne, bet moterims tokie vyrai taip pat asocijuojasi su agresija, todėl jos, ieškodamos rimtų, ilgalaikių santykių, privengia vyrų, turinčių platų veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius