Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

Pavojinga meilė: naujai įsigytą žmoną pardavė į viešnamį, kad užsidirbtų kelionei į Europą

7 metų berniukas buvo aprengtas moteriškais drabužiais ir verčiamas šokti vyresniems vyrams. Klientų nebuvo, todėl, kad sumokėtų viešnamio savininkui, turėjo jam atsiduoti. Berniukas buvo sužalotas ir namo grįžo neįgaliojo vežimėlyje. Daugelis prekybos žmonėmis aukų yra nematomos ir negali būti atpažintos, nes tyli dėl gėdos bei socialinės stigmos. Ekspertai teigia, kad prekyba žmonėmis yra nusikaltimas, už kurį nuteisiama per mažai žmonių, o aukų yra per daug.
Prekyba žmonėmis
Prekyba žmonėmis / 123RF.com nuotr.

Nuotakų medžiotojai feisbuke

Apie prekybos žmonėmis formas ir būdus pasakojanti draugijos „Prieglobstis. Saugūs namai“ Latvijoje teisininkė Gita Miruškina teigia, kad šiais laikais nuotakų medžiotojai gali apsieiti be tarpininkų taip išvengdami nereikalingų išlaidų. Pasirodo, dabar jie patys internete randa patiklių moterų.

„Pamačiau tavo nuotrauką ir įsimylėjau! Neatimk iš manęs vilties kada nors tave sutikti“, „Tu esi žavinga! Visą dieną apie tave galvoju!“, „Meilė, meilė, meilė! Tai vienintelis dalykas, kurį šnabžda mano lūpos, kai žiūriu į tave“.

Jānis Škapars/TVNET nuotr./Gita Miruškina
Jānis Škapars/TVNET nuotr./Gita Miruškina

Europos užkariautojai paprastai siunčia tuos pačius laiškus šimtams moterų ir kai kurias pagauna.

„Jis 10 kartų per dieną sako, kad myli, dievina tave ir nori tuoj pat vesti. Susituokti reikia kuo greičiau, nes, jei trečiosios šalies pilietis atvyko į Europos šalį kaip studentas, jo vizos galiojimas, tikėtina, greitai pasibaigs. Moteris, kuri per ilgai galvoja, jam netinka“, – aiškina G.Miruškina.

Jaunų moterų su psichikos negalia ir vaikų globos namų gyventojų istorijos liūdnos. Meilės, artimo žmogaus, šeimos troškimas gali virsti apsėdimu, kuris užvaldo žmones ir atima gebėjimą kritiškai vertinti situaciją.

Moteris, kuri per ilgai galvoja, jam netinka.

Mergina, kuri nuo vaikystės turėjo protinę negalią ir epilepsiją, susigundė pasiūlymu tuoktis. Pamačiusi namą, kuriame gyveno septyni vyrai iš Pakistano, ji suprato, kad kažkas negerai. Mergina sugebėjo sugalvoti savotišką pabėgimo planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius