Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pažintys naujos, o mintys sukasi apie buvusįjį: kaip žinoti, kad žmogus dar nepasirengęs judėti į priekį?

Pradėjus susitikinėti su nauju žmogumi, galima greitai susižavėti ir pamesti galvą. Visgi svarbu pro akis nepraleisti vieno dalyko – ar tas žmogus nėra per daug prisirišęs prie savo buvusio partnerio, rašo portalas „Psychology Today“.
Santykiai
Santykiai / 123RF.com nuotr.

Kad išvengtumėte širdgėlos, kai galvojate, jog kažkas yra pasirengęs naujiems santykiams, nors taip iš tiesų nėra, atkreipkite dėmesį į šiuos septynis požymius, rodančius, kad jie savo buvusio ar buvusios dar nepamiršo.

1. Apie buvusią antrąją pusę jie kalba dažnai ir labai neigiamai

Jei žmogus, su kuriuo susitikinėjate, nuolat niekina savo buvusį partnerį, tai gali reikšti, kad jausmai jam dar neišblėso. Viena yra nuoširdžiai apmąstyti, kas santykiuose buvo negerai ir lėmė jų pabaigą, visai kita – atkakliai gvildenti buvusiojo trūkumus.

Kai būname susitaikę su kažkuo iš savo praeities, mes daug mažiau linkę galvoti apie tai, kokie siaubingi jie buvo. Kai kuriais atvejais prisirišimas prie pykčio gali pasitarnauti kaip būdas palaikyti ryšį su buvusiu mylimuoju. Tai savo ruožtu tam žmogui neleidžia suartėti su mumis.

2. Kalbėdami apie buvusį partnerį, jie labai susijaudina

Tam tikras diskomfortas, kuomet kalba pasisuka apie buvusią antrąją pusę, yra pateisinamas. Mes nesame tikri, ar nebūsime teisiami už tai, jog kadaise su kažkuo susitikinėjome, galbūt manome, kad nuo tokių kalbų naujam žmogui galėtų būti nepatogu.

Vis dėlto, omenyje čia turime daugiau nei tik pasimuistymą kėdėje, nusuktą žvilgsnį ar sumikčiojimą. Jei žmogus, su kuriuo susitikinėjate, prakalbus apie buvusį partnerį tampa labai emocionalus (pvz., labai liūdnas, piktas ar išsigandęs), tai gali reikšti, kad jo širdis dar nėra pilnai atsigavusi.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

3. Paklausti apie savo buvusįjį, jie užsiveria tylos siena

Priešingai nei apibūdinta aukščiau, žmogus, su kuriuo susitikinėjate, kalbai pasisukus apie ankstesnį partnerį, gali visiškai užsidaryti. Tai gali būti didelio emocinio susijaudinimo pasekmė ir reikšti, jog asmuo prie buvusios antrosios pusės yra vis dar per daug prisirišęs.

4. Jie saugo daiktus, susijusius su buvusiu partneriu

Viena yra, kai ankstesnio partnerio nuotraukos padėtos kažkur giliai spintoje, visai kita – kai jos laikomos matomoje vietoje arba rodomos viešai socialiniuose tinkluose.

Pakartotinis drabužių, papuošalų ar brangių dovanų, kurios priklausė buvusiajam arba buvo jo padovanotos, dėvėjimas ir laikymas matomoje vietoje yra gana stipri užuomina, jog žmogus, su kuriuo susitikinėjate, dar nėra pilnai nuo buvusio mylimojo atsikabinęs. Pasirengimą judėti į priekį dažnai lydi tų daiktų, kuriuos siejame su žmonėmis, jau nesančiais mūsų gyvenime, paleidimas.

5. Jie nerodo didelio noro įsipareigoti

Nors nenorą užmegzti naujus įpareigojančius santykius gali paskatinti daugybė veiksnių, to priežastis gali būti ir jausmai, vis dar jaučiami savo buvusiajam, arba noras su juo atnaujinti santykius. Jei žmogus, su kuriuo susitikinėjate, reiškia dvejones judėti pirmyn ir dar rodo anksčiau minėtus ženklus, geriausia susitaikyti, kad jis tiesiog nėra pasiruošęs viską pradėti iš naujo.

6. Jie reguliariai bendrauja su savo buvusiuoju

SMS žinučių siuntimas, skambinimas ir laiko leidimas su buvusiu partneriu yra labai stiprus ženklas, kad žmogus, su kuriuo susitikinėjate, durų į praeitį pilnai dar nėra uždaręs. Svarbu kritiškai įvertinti to žmogaus tikinimus, jog su asmeniu, su kuriuo praeityje turėjo stiprų emocinį ir romantišką ryšį, jie dabar yra tik draugai. Labai dažnai tai gali būti tiesiog priedanga palaikyti ryšius su buvusia antrąja puse.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

7. Jie seka savo buvusį partnerį internete

Patiktukai, dalinimasis įrašais ar tiesiog buvusiojo socialinių tinklų paskyrų stebėjimas gali rodyti, jog į priekį žmogus, su kuriuo susitikinėjate, nejuda. Kiekviena interakcija su ankstesniu partneriu ar jo atvaizdu tik sustiprina emocinį prisirišimą. Tad saugokitės tų, kurie internete nuolat stebi savo buvusius mylimuosius.

Jei susitikinėjate su žmogumi, kuriam būdingi keli ar visi šie ženklai, svarbu valdyti savo lūkesčius, kad nenusiviltumėte. Tokiu atveju verta su juo pasikalbėti apie tai, kaip kiekvienas iš jūsų turėtų elgtis toliau. Nuoširdžiai įvertinkite tai, ko norite ir ar to tikitės iš tinkamo žmogaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius