-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios meilės stadijos, kurias pereina visos stiprios poros

Konfliktai ir nusivylimai santykiuose ne visada yra priežastis skyryboms. Vis daugiau žmonių santykius nusprendžia užbaigti tada, kai jie tiesiog nebeteikia džiaugsmo. Mums atrodo, kad kažkas pakrypo ne ta linkme, todėl poros ryšys turi būti nutrauktas. Kodėl taip nutinka?
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Visų pirma dėlto, kad mes idealizuojame romantinius santykius, o šiuolaikinė visuomenė ir kultūra priverčia galvoti, kad „tikra meilė“ ta, kurioje niekada nebūna problemų – lyg rojus žemėje, rašoma lifehacker.ru.

Toks mąstymas neatneša naudos ir gali kainuoti labai brangiai, kadangi pasidavę spaudimui paprasčiausiai prarasime savo meilę ir laimę. Santykius dažnai galima išgelbėti, jeigu laiku suvoksime, kad juose yra tam tikros stadijos su savo privalumais ir trūkumais.

Nepamirškite, jog gyvenime visada bus rutinos, buitinių nesklandumų, nusivylimų ar susvetimėjimo, tačiau tai nereiškia, kad meilė baigiasi.

1. Įsimylėjimas

Kai kalba pasisuka apie įsimylėjimą, visi suvokiame, kad tai vienas gražiausių laikotarpių santykiuose: aistra, potraukis vienas kitam įsiveržia į gyvenimą visa jėga ir to neįmanoma sustabdyti. Tai nėra sąmoningas pasirinkimas, o veikiau instinktas.

Tam tikra prasme įsimylėjimo būsena yra lyg buvimas rūke, iš kurio vėliau sunku ir netgi skausminga sugrįžti į realybę. Kai esate įsimylėję, jūs labai stipriai jaučiate, kad esate reikalingi, vertinami ir kad jumis žavisi.

Tačiau praėjus pradiniam susižavėjimui, į paviršių ima lįsti tam tikros partnerio savybės, galinčios nepatikti ar net nuvilti. Tačiau iš kitos pusės, jūs tampate pora ir mokotės priimti vienas kitą.

2. Tapimas pora

Jūs pradedate jausti tvirtą ryšį su partneriu, jums ramu, gera ir komfortiška būti drauge, nors į dangų pakylėjančių emocijų nebėra tiek daug, kiek buvo įsimylėjimo laikotarpiu. Jūs augate, tobulėjate kartu ir pradedate suprasti, koks žmogus yra šalia jūsų.

Būtent šiuo metu daugelis žmonių nusprendžia pradėti gyventi kartu, susituokti ar susilaukti vaikų. Jūs žinote, kad jūsų ryšys yra tvirtas, remiatės tomis pačiomis vertybėmis, vienas kitą suprantate ir gerbiate. Partneris tampa jūsų gyvenimo dalimi.

Jūs augate, tobulėjate kartu ir pradedate suprasti, koks žmogus yra šalia jūsų.

3. Susvetimėjimas ir nusivylimas

Trečiajame etape nutinka daugiausiai skyrybų. Kodėl? Vaizdžiai tariant, trečia stadija primena emocijas po audringo vakarėlio, kai užklumpa liūdesys ir prasta savijauta, o pasekmės dar ir sukelia nemalonius pojūčius.

Jausmai atrodo „nusistovėję“, viltys – miglotos, o patys santykiai sudėtingi ir be krypties. Dažnai pagalvojama, kur dingo tas žmogus, kurį pamilome. Įsimylėjimo metu mes santykius ir patį partnerį labai idealizuojame ir matome tik pačias geriausias puses.

Kitaip tariant, poroje kiekvienas atskleidžiame tai, kuo didžiuojamės, norime pasirodyti kuo įspūdingesni, įdomesni.

Santykiams augant, keičiamės ir mes. Tai, kas anksčiau žavėjo, gali pasirodyti primityvu. Tuo, kuo domėjomės – nuobodu. Gali atrodyti, kad viską santykiuose paprasčiausiai išaugome, tad pradedame galvoti, ar tikrai pasirinkome teisingai? Ar šalia mūsų tikrai tas žmogus?

Nereikia panikuoti, kadangi taip mąsto labai daug žmonių – nesate vieninteliai suabejoję savo pasirinkimais.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

4. Meilė ir darbas

Svarbu suvokti, kad jūs galite ir toliau mylėti, nors į partnerį nebežiūrite pro rožinius akinius. Situaciją galima išgelbėti pakeitus savo požiūrį, todėl dirbkite santykiuose, nepasiduokite ir tikrai būsite apdovanoti – jausmai taps tvirtesni ir brandesni.

Supraskite ir pripažinkite sau, kad žmogus negali ir neturi būti idealus. Nepamirškite, kad santykiai – tai abiejų žmonių darbas. Turite būti kantrūs ir sutelkti jėgas, kad išsaugotumėte savo ryšį ir sąjungą. Visi turime trūkumų, minusų, kompleksų ir problemų, tačiau šalia to yra tai, kas mus žavi, džiugina ir įkvepia. Pamilkite ne gerąsias savo partnerio savybes, o jo trūkumus. Išmokite juos priimti – tai partnerio dalis.

5. Meilė, kuri gali pakeisti pasaulį

Paskutinėje stadijoje žengiama į visai naują savitarpio supratimo ir vienas kito priėmimo lygį. Jūs nieko neslepiate, žinote stipriąsias ir silpnąsias partnerio vietas ir mylite vienas kitą už tai, kokie esate.

Mūsų gyvenimas nėra vien rožėmis klotas, tad ir santykiai negali būti lyg kasdienis rojus. Tačiau mylimas žmogus turi būti tas, kuris bus šalia ištikus ir sunkiausiai negandai. Eiti dviese dygliuotu keliu yra daug lengviau nei tai daryti vienumoje.

Pamilkite ne gerąsias savo partnerio savybes, o jo trūkumus.

Štai tokia meilė viską keičia. Ji padeda užmiršti senas nuoskaudas, suteikia pasitikėjimo savimi ir leidžia pajausti savo vertę santykiuose tuo pačiu vertinant ir mylimąjį šalia.

Meilė visada yra pasirinkimas, kuris priklauso tik nuo jūsų pačių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius