Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per kiek sekundžių mus įvertina vyrai?

Ir nustato, patinkame jiems ar ne. Toks jų sugebėjimas, pasak mokslininkų, užprogramuotas genetiškai.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Taigi, per kiek laiko vyrai nutaria, kad moteris jiems patraukli ar ne?

Naujausių tyrimų duomenimis, tai trunka vos sekundę. Tyrėjų teigimu, norime to ar ne, vyrų pasąmonėje pirmiausia ima sklisti su fiziniu potraukiu susiję signalai – tai tiesiog užprogramuota jų prigimtyje ir suveikia nepriklausomai nuo stipriosios lyties atstovų išsilavinimo, įsitikinimų, rasės ir kt. Kitaip tariant, valdo poreikis daugintis, pratęsti giminę.

O štai moterims, vertinančioms vyrus, nepakanka sekundės. Joms reikia daugiau laiko susigaudyti savo jausmuose, nuspėti, ar partneris bus ištikimas, ar galės aprūpinti ją ir jos palikuonis. Beje, šiuo atveju irgi pasąmoningai suveikia prigimtis.

Mokslininkai Markas van Vugtas ir Johanna van Hooff iš Amsterdamo universiteto atliko eksperimentą, kuriuo siekė išsiaiškinti 20 vyrų ir 20 moterų reakciją į kitos lyties atstovų išorę, taip pat jie fiksavo jų smegenų veiklą.

Respondentams buvo rodomos nuotraukos, pradedant labai patrauklių ir baigiant nelabai gražių žmonių atvaizdais. Vyrai išsyk akimirkai stabtelėdavo pamatę jiems patrauklios moters nuotrauką, o moterys nuosekliai toliau tęsdavo užduotį – peržiūrėdavo visas nuotraukas, kad paskui galėtų išsirinkti ir prieiti prie išvadų.

Pasirodo, kaip teigia mokslininkai, vyrai evoliucionavo taip, kad išsyk sureaguotų į tam tikrus vaisingumo signalus, vienas kurių – patraukli išvaizda. O tai, ar moteris tinkama partnerystei ir palikuoniams gimdyti, vyrai nusprendžia daugiausia per sekundę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius