-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per šventes... vieniša

Ką daryti, jeigu didžiosios metų šventės ant nosies, o šalia nėra mylimo žmogaus? Įsiprašyti į svečius? O gal užsidaryti namuose ir verkti į pagalvę? Naujausiame savaitraščio „Ji“ numeryje kalbamės su psichologe Rasa Aukštinaityte.
Kalėdos
Kalėdos / Fotolia nuotr.

Kalėdos ypatingos tuo, kad tai – vienintelis laikas per metus, kai net suaugusieji tiki stebuklais: tapti geresniais, įgyti daugiau draugų, surasti mėgstamą darbą, sustiprinti meilės ryšius. Kai pasaulis prisipildo gėrio ir šilumos, norime dalyti meilę ir rūpestį.

Bet lygiai kaip sustiprėja šilti jausmai, taip sustiprėja ir vienatvės jausmas. Kalėdos – šeimos, mylimų žmonių šventė, kurioje atsitiktiniai svečiai nelaukiami. Tad kol kiti linksmai leidžia laiką su artimaisiais, vienišių šventė dažniausiai prasideda ir baigiasi prie televizoriaus. O per jį lyg tyčia rodo romantinius filmus laiminga pabaiga, „žiburėliuose“ šmėžuoja laimingos žvaigždės, kurioms taip pasakiškai gerai sekasi, kad nors verk...

Jeigu taip nutiko, kad neseniai išsiskyrėte su mylimu žmogumi arba dar nesuradote jo ir nusprendėte, kad jums lemta artėjančias šventes sutikti vienumoje, nenusiminkite. Nuginkite blogas mintis ir pasakykite „ne“:

  • Gailesčiui sau. Neieškokite kompanijos iš nevilties ar peties išsiverkti paskutinę akimirką. Tikimybė šventiniame įkarštyje surasti ką nors tinkama yra labai menka. Galite atsidurti šykštaus nevykėlio arba pačios nuobodžiausios iš visų pažįstamų merginos draugijoje.
  • Interneto forumams ir pokalbiams. Leistis į juos šventinį vakarą – nevykusi mintis. Pirmiausia dėl to, kad „pašnekovai“ labai dažnai siekia visai kitokių tikslų. Antra, kam jums reikalinga draugija žmonių, kurie per šventes nesugebėjo rasti tinkamesnio užsiėmimo? Jūs – išimtis, tiesiog pastaruoju metu nesėkmingai susiklostė aplinkybės. Privalote save taip nuteikti! Ir kokios šventės prie monitoriaus? Jau geriau išeiti pasivaikščioti po vakarėjantį miestą.
  • Greitoms pažintims. Jeigu koks nors vyras (kolega, kaimynas, vaikinas kavinėje) parodė iniciatyvą, elkitės savo nuožiūra, bet niekada neužmegzkite pažinties per šventes pirmoji. Neužsikabinkite už bet kokio pasiūlymo mintyse džiaugdamasi, kad tik nereikėtų likti vienai. Poelgiai iš nevilties retai būna sėkmingi, be to, protingas vyras supras jūsų motyvus. O jeigu jis dar ir rimtas (juk tokio reikia, tiesa?), vargu ar bus sužavėtas trumpalaikio šventinio flirto perspektyva.

Išsamų straipsnį ir patarimų, kaip jaukiai sutikti šventes vienišėms, skaitykite 52-ajame populiariausio savaitraščio moterims „Ji“ numeryje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius