Pirmasis rytas po meilės nakties: nesuklyskite

Ne visada tai paprasta – nubusti su dar miegančiu nepažįstamu objektu svetimame kambaryje: nejauku, keista, smalsu ir galvoje sukasi daug klausimų. Sociologo Jeano-Claude‘o Kaufmanno nuomone, pirmas rytas dviese dažnai nulemia VISKĄ!
Pora.
Mylimųjų pora / Shutterstock nuotr.

Būtent tai, ar ta užsimezgusi istorija turės tęsinį. Pirmas rytas dažnai atskleidžia tiesą: kai emocijos nuslūgsta, imame žvelgti į kitą žmogų nieko negražindami ir nemeluodami sau. Taigi, verta apsidairyti ir paanalizuoti situaciją...

Gali kilti klausimas: kaip gali būti rytas svarbesnis už vakarinį pasimatymą? Juk jei jis nepavyko, nebūtų buvę nė bendro ryto? Stop. Pasimatymas, saldūs lūkesčiai ir šventinė nuotaika visada mums uždeda rožinius akinius, per kuriuos nepastebime to, ką vertėtų pastebėti, nes jaučiamės tarsi sapne: ir mes gražesnėmis bei protingesnėmis dedamės, ir jis stengiasi padaryti neišdildomą įspūdį. Rytas – visai kas kita. Ir net ne apie moralines pagirias kalba, o apie vėl atsivėrusią realybę be iliuzijų.

Taip pat skaitykite: Vyrai, su kuriais geriau neiti į lovą

Atkreipkime dėmesį į detales. Kuris atsikėlėte pirmas? Apie ką kalbėjotės? Kuo užpildėte nejaukias pauzes – banalybėmis ar bučiniais? Tegul jūsų sąmonė nuskenuoja ir pasveria visus malonius ir nelabai malonius siurprizus: maloniai pasiūlė kavos ir kažko valgomo ar tik mostelėjo ranką į šaldytuvą, kad ką nors išsitrauktumėte? O gal pateikė į lovą fantastiškus pusryčius?

Yra damų, kurios labai bijo, kad partneris jas pamatys be makiažo, taigi jos šešis kartus pasitikrina, ar jis vis dar miega, o tada puola į vonią dažytis ir paskui kaip niekur nieko grįžta į lovą.

O vonia? Lentynėlėje tupi vienišas ir apdulkėjęs skutimosi kremas ar ji lūžta nuo grožio priemonių gausos? O kas prie lovos? Kelios poros skylėtų kojinių? Ir ar yra šiuose namuose bent keletas knygų ir švarių puodelių?

Pirmąjį rytą dviese mes imame ieškoti bendrumų ir skirtumų, imame pastebėti kito žmogaus įpročius, jo kasdienybės niuansus ir tikriname, ar tai tinka mums. Poeziją keičia proza – pagaliau juk reikia aplankyti tualetą, pavyzdžiui.

Yra damų, kurios labai bijo, kad partneris jas pamatys be makiažo, taigi jos šešis kartus pasitikrina, ar jis vis dar miega, o tada puola į vonią dažytis ir paskui kaip niekur nieko grįžta į lovą. Vyras, kuris apsimetė miegojęs ir akies krašteliu matė tokias manipuliacijas, gali sureaguoti dvejopai: apsidžiaugti, kad ji taip dėl jo stengiasi arba tiesiog palaikyti moterį kvaila tuštute.

Taigi, sprendimą dėl to, ar norėsime dar kartą su tuo žmogumi susitikti, kartais nulemia visiškos smulkmenos: ne tą pasakė ir ne taip pažiūrėjo, o gal patalynė buvo gerokai padėvėta ar vonia apšnerkšta. Buvusių kartų moterys dažnai stengdavosi nepastebėti erzinančių smuklmenų, nes „jis juk geras žmogus: negeria, nerūko, pas kitas nevaikšto“, bet dabartinei kartai to nebeužtenka. Išaugo reikalavimai partneriui, be to, itin gerbiama asmeninė laisvė, tad dažnai jokie kompromisai negalimi: jei iš bendro vaizdo iškrinta viena detalė, sakome, kad „tai ne mano likimas“ ir ieškome kito žmogaus.

Taip pat skaitykite: Tikra istorija. „Karščiausia naktis, kurios niekada nepamiršiu“

Tad jei pirmas rytas kartu apvylė mūsų lūkesčius, tai jau reiškia, kad santykiai neturi ateities? Ne visai. Labai retai pasitaiko, kad ne tik vakarą ar naktį, bet ir rytą skraidoma iš laimės. Vis vien kas nors nepatiks, o be to, jaučiamės susikausčiusios ir įstempusios: juk norime patikti, baiminamės jo vertinimų ir nervinamės, ar būsime teisingai suprastos.

Kartais stresas apima taip, kad norisi pabėgti. Tad verta atsiminti, kad ir vyras gali jaustis panašiai. Ir paskui paaiškėja, kad koks nors egoistiškai skambantis jo sakinys buvo tik kaukė, po kuria jis slėpė savo sutrikimą, o jis pasirodė mielas ir geras žmogus, su kuriuo jau tuoj nuskambės vestuvių maršai.

Meilė nepripažįsta stereotipų: maža intrigėlė vėliau gali virsti dideliu jausmu, o mums pasirodęs negrabus ir nemokantis asistuoti mėmė transformuojasi į svajonių jaunikį. Kita vertus, jei jau pirmąjį rytą visais savo pojūčiais, įskaitant moterišką intuiciją, pajutote, kad viskas tame žmoguje ir toje jo erdvėje kelia tik neigiamas emocijas, metas trauktis – geriau anksčiau nei vėliau!

Taip pat skaitykite: Intymus horoskopas jam ir jai: seksualumas ir meilės žaidimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius