Pirmojo pasimatymo niuansai: kiekviena moteris tuos dalykus patyrė bent kartą

Pasimatymas gali tapti iššūkiu tiek vyrams, tiek moterims. Abi pusės jaudinasi bei stengiasi palikti kuo geresnį įspūdį. Juk norime, kad viskas būtų tobula, ar ne?
Pasimatymas
Pasimatymas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Santykiai

Visgi yra dalykų, kurie tikrai nutinka ruošiantis pasimatymui ar jo metu. Štai 17 dalykų, kuriuos būtent mes, moterys, esame padariusios/patyrusios/išgyvenusios bent jau per vieną pasimatymą. Žinoma, ne visus juos vienu metu, tačiau bent kelis pirmajame pasimatyme tikrai padarėme!

Peržiūrėkime visą poelgių sąrašą, kurį, neabejojame, dar galima pildyti.

1. Neišsirinkome patiekalo restorane

Dažniausiai vyrai ilgai nesvarsto ir greit išsirenka patiekalą, kuris atrodo skaniai. Tuo tarpu mes dažniausiai imamės atidžiai analizuoti meniu. Galbūt jus aplanko ir tokios mintys: „Štai šis kepsnys per brangus. O jei vietoje duonos užsisakysiu šį mėsainį su šonine ir sūriu, jis tikriausiai pagalvos, kad esu kiaulė. Gal užsisakysiu tik salotų... Bet greit ir vėl būsiu alkana. O jei desertui užsisakysiu šokoladinio pyrago, turėsiu su juo pasidalinti“.

2. Norėjome atrodyti pritrenkiančiai

Eidamos į pasimatymus atrodome visiškai kitaip nei tūnodamos namie su džinsiukais, ar ne? Net jei džinsai ir trumparankoviai marškinėliai sudaro didžiąją dalį jūsų spintos, vis tiek į pasimatymą eisite su žavia suknele ir aukštakulniais.

Blogiausiu atveju, eisite nusipirkti ko nors gražaus. Galbūt net apsilankysite makiažo parduotuvėje ir išsiaiškinsite, kaip teisingai naudotis grožio priemonėmis ir atrodyti stulbinančiai.

3. Jaudinomės dėl to, ką pasakyti

Diskutuoti ir palaikyti pokalbį gali būti nesunku, tačiau kartais gali būti sunku nuspręsti, kurių temų geriau neliesti. Puikiai žinome, jog per pirmąjį pasimatymą geriau nekalbėti apie buvusius santykius ir nepasakoti jokių graudžių istorijų.

Taip pat skaitykite: Maisto produktai, kurių nederėtų valgyti per pirmąjį pasimatymą

O gal abejojate, ar verta atskleisti daugiau faktų apie save? Pavyzdžiui, kad esate pakvaišusi dėl dainininkų grupės ar auginate 8 kates? O gal jaudinotės dėl to, jog jis pagalvos, kad jūsų darbas nuobodus ar kad per daug kalbate.

4. Ieškojome, prie ko prisikabinti

Jei neseniai pradėjote susitikinėti, galite imti kabinėtis prie įvairių smulkmenų, net jei ir sakėte sau, kad to nedarysite. Gal galvojate, ar vyras išsiplovęs galvą, įdėmiai klausotės, kaip kalba apie savo šeimą, o gal per daug mini savo mamą? O kaip bendrauja su vaikais? Ar yra dosnus? Stebite tarsi pro didinamąjį stiklą medun įkritusią musę. Juk ieškote tokio, kuris turėtų tokius pačius interesus ir siekiate sužinoti viską apie savo partnerį. Tačiau kam taip įsitempti?

5. Bandėme išvengti nejaukios tylos

Kartais tyla gali būti tokia nejauki, kad net imsite kalbėti apie savo buvusį vyrą ir koks geras meilužis jis kažkada buvo.

Jei esate kavinėje, aplinkiniai puikiai leidžia laiką, o jūs abu sėdite ir tylite, gali pasirodyti, kad pasimatymas tikrai bus nevykęs. Todėl ir bandote užpildyti tylą kvailomis replikomis. Gal vis dėl to geriau nieko nesakyti?

6. Laukėme kibirkšties ir drugelių pilve

Neneikite – tikrai laukiate to momento, kada pilve pradės skraidyti drugeliai, ar ne? Tai bus ženklas, kad jis yra tas, kurio taip ilgai ieškojote. Taigi, per kiekvieną pasimatymą laukiate, kol tai pajusite, o gal stengiatės sukurti kuo romantiškesnę atmosferą, kad tai įvyktų kuo greičiau? Visgi, jei tai jau jūsų ketvirtas pasimatymas, o drugelių nėra, tai tikriausiai tas vyras nėra jūsų išrinktasis.

Fotolia nuotr./Romantiškai nusiteikusi pora
Fotolia nuotr./Romantiškai nusiteikusi pora

7. Rašinėjome žinutes

Puikiai žinome, kad naudotis telefonu prie stalo ar išvis pasimatymo metu yra tikrai nemandagu. Galbūt norite pasigirti savo draugei, kaip puikiai sekasi, ar priešingai – išlieti apmaudą dėl nepavykusio susitikimo. Jei mirtinai norite pasidalyti naujienomis, tuomet atsiprašykite ir nueikite į tualetą. Galėsite ir žinutę parašyti, ir nereikės jaustis nepatogiai dėl to, kad žiūrite į telefono ekraną, o ne partneriui į akis.

8. Jaudinomės visai be reikalo

Jei mirtinai norite pasidalyti naujienomis, tuomet atsiprašykite ir nueikite į tualetą. 

Net jei manote, kad nuolatinis plaukų krestelėjimas yra pasitikėjimo savimi ir seksualumo ženklas, visgi tai yra ir nervingumo požymis. Jei jaudinsitės pasimatymo metu, jūsų kūno kalba gali tai išduoti. Jei jums vyras tikrai patinka, tuomet darykite viską, kad nesinervintumėte ir neatrodytumėte įsitempusios.

9. Pabėgome iš pasimatymo

Jums taip nuobodu, kad trokštate atsikelti ir bėgti iš kavinės? O gal jau esate ne kartą tai padariusios? Pavyzdžiui, pasakėte, jog jūsų draugę ką tik paliko vaikinas, ir jai labai reikia jūsų paramos, o gal esate sumelavusios, jog jūsų močiutė atsidūrė ligoninėje? O gal esate ir tiesiai į akis išrėžusios, jog jums jau metas eiti, nebijodamos užgauti vyro jausmų?

10. Įkyriai spoksojome

Stengiatės žiūrėti partneriui į akis ir parodyti, kad jo klausotės ir norite būti mandagios, tiesa? Tačiau gali atsitikti ir taip, jog mintys nuklys kur nors toli, o jūsų žvilgsnis bukai užstrigs ties jūsų pašnekovu. Tokiu atveju jis gali pasijausti tikrai nejaukiai.

Taip pat skaitykite: 5 būdai užbaigti pasimatymą, kai žmogus netraukia

11. Itin daug šypsojomės

Šypsena yra galingas ginklas. Šypsomės ieškodamos artimiausio išėjimo, galvodamos, jog pašnekovui tikrai ne visi namie, o gal priešingai – šypsotės, nes puikiai leidžiate laiką. Pakilę lūpų kampučiai – tikrai būtent toks dalykas, kurį visos esame patyrę pasimatymo metu.

Vida Press nuotr./Moteris geria vyną
Vida Press nuotr./Moteris geria vyną

12. Užfiksavome didelius minusus

Yra dalykų, kurių tikrai negalime praleisti pro akis ir kurie gali sugadinti santykius. Žinoma, tokie dalykai, kaip narkotikų vartojimas ir blogos manieros, nėra priimtinos nė vienai moteriai, tačiau yra ir įvairiausių erzinančių smulkmenų. Gal išsiaiškinote, jog jis pakvaišęs dėl kokio nors serialo ar kalba frazėmis iš filmų, o tai jums visai nepatinka? Juk buvo tokių atvejų, tiesa?

13. Norėjome atrodyti protingesnės

Jei susitinkate su protingu, išsilavinusiu vyru ir norite palikti gerą įspūdį – puiku. Visgi nereikėtų persistengti ir nekalbėti apie dalykus, dėl kurių nesate tikra, vien dėl to, kad norite atrodyti inteligentiška. Gal net teko rausti iš gėdos prasitarus, jog Madagaskaras yra prie Turkijos?

14. Vėlavome į susitikimą

Dažniausiai taip atsitinka ne dėl to, kad norime tiesiog madingai pavėluoti. Taip yra dėl to, kad esame išsiblaškiusios, neapsisprendusios ir darome daug dalykų vienu metu. Taigi, 30 kartų persirengėte, kol radote tinkamą variantą, paskui užstrigote transporto spūstyje ir dar pasukote ne į tą gatvę – štai ir pavėlavote jau nebe į pirmą pasimatymą.

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertai pataria: apie ką ir kaip kalbėtis su nauju pažįstamuoju

15. Dėvėjome nepatogią avalynę ar drabužius

Gal tai buvo nepatogūs aukštakulniai, kurie nutrynė pūsles ant kulnų, liemenėlė su išlindusia viela ar per maža palaidinė, kuri yra jums gerokai per ankšta. Viso pasimatymo metu tik ir stengėtės nekreipti į tai dėmesio ir mėgautis akimirka, tačiau dažniausiai vis tiek nesijautėte patogiai.  

16. Padauginome alkoholio

Buvote tokios įsitempusios arba pokalbis taip gerai slydo, kad netyčia tiesiog padauginote svaigiojo gėrimo? Tada nesiteisinkite naujam pažįstamajam, o pasivaikščiokite arba dar geriau – išsikvieskite kuo skubiau taksi ir važiuokite namo. Viena. Tą situaciją, jei toliau bendrausite su vyru, galėsite aptarti kitą kartą. O dabar geriau neprisicirkinti. Taksiii!

17. Permiegojome

Kur jau ten klausysi vadovėlių ar draugių, kad per pirmą pasimatymą geriau nesugriūti į lovą. Aplinkybės (vyriško glėbio ilgesys, ciklas, alkoholis, simpatija ir pan.) galėjo taip apsukti smegenis, kad jos tik girdėjo drugelių sparnelių brūžinimąsi pilvo sienelėmis, o ne perspėjantį vidinį balsą. Štai ir reziumė – pirmasis pasimatymas, perėjęs į horizontalią poziciją. Ar tai blogai? Atsakymą žinos tik jūsų drugeliai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius