-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 20

Po skyrybų su buvusiu partneriu likote artimi draugai? Psichologė atsako, ar tai gerai

Skyrybos paprastai visada asocijuojasi su neigiamomis emocijomis ir sunkiais išgyvenimais. Vis dėlto ne visada partneriai skirtingais keliais pasuka taip susikibirkščiavę, kad nė negali pažiūrėti vienas į kitą – pasitaiko atvejų, kai pora lieka artimi draugai. Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti kaip geras pasirinkimas, sutaupantis daug nervų – visgi psichologė Inga Leonavičiūtė paaiškina, ar taip yra iš tiesų.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Draugiškai skirtis verta dėl kelių priežasčių

Psichologė I.Leonavičiūtė savo aplinkoje mato įvairių skyrybų situacijų. Specialistė pastebi, kad dažniau draugiškai išsiskiria tos poros, kur abi pusės jaučiasi nusivylusios santykiais, jausmai išblėsę, o ateities sprendimai ir perspektyvos yra pakankamai aiškūs.

„Kartais būna taip, kad, išsiskyrus nedraugiškai, kai vėliau emocijos nurimsta, buvę partneriai palaiko draugiškus santykius ar kreipiasi vienas į kitą pagalbos“, – sako I.Leonavičiūtė.

Asmeninio archyvo nuotr./Inga Leonavičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr./Inga Leonavičiūtė

Anot psichologės, skyrybos yra sudėtingas procesas, reikalaujantis nemažai fizinių ir psichinių pastangų, todėl paprastai išsiskyrimą lydi daug nuoskaudų, susijusių su tuo, kad prarandami turėti svarbiausi santykiai gyvenime.

„Jeigu skyrybos vyksta dėl kurios nors pusės kaltės, pavyzdžiui, neištikimybės, nuoskaudų bus dar daugiau, – atkreipia dėmesį I.Leonavičiūtė. – Taip pat dažnai pasitaiko, kai vienas iš sutuoktinių ar partnerių nori skirtis ir ateities kartu nemato, o kitas vis dar turi jausmų.

Skyrybos kartu įpareigoja spręsti turto dalybų, gyvenamosios vietos, su vaikais susijusius klausimus, kurie irgi kelia daug įtampos ir pykčio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius