Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Požymiai, kad vyrų testosterono kiekis sumažėjęs

Vyriškumas ir hormonas testosteronas atrodo neatsiejami dalykai. Hormonai dalyvauja kone visose organizmo funkcijose. Beveik kiekvienas organas susijęs su endokrinine sistema. Pavyzdžiui, be skydliaukės, hipofizės, antinksčių išskiriamų streso hormonų, nesugebėtume prisitaikyti prie ekstremalių situacijų ir sąlygų.
Pora miegamajame.
Pora miegamajame. / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Seksas Vyras

Anot mokslininkų, hormonai yra tam tikros endokrininių liaukų išskiriamos aktyvios medžiagos, kurios reguliuoja medžiagų apykaitą, energijos kiekį, turi įtakos emocijoms, nuotaikai, darbingumui, charakteriui, figūrai, plaukuotumui, seksualumui, lytiniui potraukiui ir kt. Hormonai lemia ir kūno sudėjimą.

Taigi, testosteronas – tai varomoji vyrų jėga, turinti įtakos seksualumui, raumenų augimui, balsui, kaulams. Tačiau vyrams sulaukus trisdešimties, nepastebimai jo kiekis mažėja. Pavyzdžiui, JAV nuo žemo testosterono kiekio kenčia 2–4 mln. vyrų.

Kokie požymiai tai išduoda, kuriuos verta žinoti ir moterims?

TAIP PAT SKAITYKITE: 8 sekso pozos, kurios garantuos moteriai orgazmą

Sumažėjęs seksualinis potraukis

Dėl to galima kaltinti tiek psichologines problemas, stresą, depresiją, tiek fiziologinius niuansus – per mažai arba per daug dėmesio skiriama sportui, vartojamas alkoholis, tam tikri medikamentai, rūkoma ir pan. Tačiau nereikėtų nuvertinti ir tokio dalyko, kaip ir sumažėjęs testosterono kiekis.

Erekcijos disfunkcija

Dėl nepakankamo testosterono kiekio gali sutrikti erekcija ir sukelti ne itin malonių patirčių stipriosios lyties atstovams. Kadangi testosteronas atsakingas už kokybišką lytinį aktą, o jeigu jo lygis žemas, vyrams gali būti sunku patirti, išlaikyti erekciją, arba jos visai nebūna.

Chroniškas nuovargis

Chroniškas nuovargis labai dažnai painiojamas su stresu, persidirbimu ir kitais potyriais. Tačiau tikinama, kad jeigu toks nuovargis neišnyksta net tada, kai pakankamai ilsimės, tuomet tai gali būti ženklas, kad testosteronas nukrito žemyn.

Tada vyrams trūksta energijos įvairiose gyvenimo srityse, įskaitant ir seksą. Ir nors yra visokių gydymo planų, pirmiausia, ką galite padaryti kreiptis į specialistą: „Aš visada rekomenduoju atlikti nedidelius gyvenimo būdo pokyčius, kurie padidins jūsų aktyvumą“, – tikina profesoriaus asistentas Aaronas Lentzas. Jo nuomone, tinkama mityba, sportas, miegas gali padėti pagerinti situaciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ko nedaro sėkmingi žmonės, peržengę 20-ties metų amžiaus ribą

Nemalonūs pojūčiai genitalijų srityje: sustingimas

Vyrai, kurie skundžiasi žemu testosterono kiekiu, gali pastebėti, kad žemiau juosmens pojūčiai gerokai susilpnėję. Pasak dr. Abrahamo Morgentalerio iš Harvardo medicinos mokyklos ir „Testosterone for Life“ autoriaus, dažniausiai skundžiamasi, kad „genitalijų srityje kažkas ne taip“.

Beje, ne naujiena, kad vyrų organizme esantis testosteronas, kuris lemia vyrišką išvaizdą, atletišką kūno sudėjimą, per odą išsiskiria specifine medžiaga, vadinama feromonu. Anot specialistų, dailioji lytis pagal kvapą supranta, kuris vyras jai patrauklesnis. Genetiškai nulemta, kad moterį labiausiai traukia to vyro kvapas, kuris yra, populiariai tariant, kuo svetimesnis. Taip gamta apsaugojo mus nuo kraujomaišos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius