Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pražūtinga nauja mada – seksas pagal grafiką

Suplanuotas meilės aktas kažin ar gali būti pavadintas didžiausiu malonumu. Juk sekse labiausiai ir žavi nenuspėjamumas bei spontaniškumas. Taigi, kaip reikėtų vertinti kalendoriuje sudėliotas malonumams skirtas dienas?
Seksas pagal grafiką - prastas pasirinkimas
Seksas pagal grafiką - prastas pasirinkimas / Fotolia nuotr.

Žinia, kai sukuriate šeimą ir susilaukiate vaikų, laukinei aistrai surasti laiko vis sunkiau. Pridėkite ir tai, kad santykiai vystosi, keičiasi, todėl vis daugiau dėmesio skiriate ir jus supančiai aplinkai, o ne vien tik lovai. Bet kuriuo atveju, intymūs malonumai neturėtų dingti iš jūsų gyvenimo, štai todėl poros ir sugalvojo pasitelkti seksą pagal grafiką. Iš vienos pusės žiūrint, jis lyg ir užtikrina, kad nenutolsite vienas nuo kito, o iš kitos – varo nuobodulį, gimdo rutiną...

Seksologų nuomonė, seksas pagal grafiką – tai santykius ir aistrą žudantis įprotis. Nors savaime aišku, kad įtempta dienotvarkė mums leidžia užsiimti meilės žaidimais tik tuomet, kai turime laiko, o ne noro, visgi derėtų paieškoti kokios nors išeities. Pavyzdžiui, teigiama, kad naktimis poros mylisi net 13 kartų dažniau nei dieną. Apklausus 300 porų paaiškėjo, kad net 65 proc. seksas priimtiniausias naktį arba vėlų vakarą, 20 proc. – ryte, 10 proc. vakare, ir tik 5 proc. juo mėgautis gali tada, kai tik to užsimano.

Suplanuotas seksas gresia impotencija?

Spontaniškas ir emocionalus seksas kelia kur kas daugiau malonių potyrių. Korėjiečių atlikti tyrimai atskleidžia, kad suplanuoti malonumai gali kelti pavojų vyro potencijai bei ištikimybei, t. y. tikėtina, kad stipriosios lyties atstovai pradės žvilgčioti į kairę... Todėl tyrimo autoriai sako, kad poros, norėdamos būti laimingos, turėtų labiau sekti savo jausmais, instinktais ir nesistengti laikytis formalaus seksualinio gyvenimo. Žinote intuityvų valgymą? Tai ir mylėjimasis turėtų virsti panašiu reiškiniu ir procesu.

Kada geriausia mylėtis?

Didžiosios Britanijos mokslininkai nusprendė padėti grafikų išvargintiems įsimylėjėliams ir siūlo atsižvelgti į savo vidinį laikroduką, t. y. mūsų bioritmai signalizuoja, kad geriausias laikas užsiimti meile – ankstyvas rytas. Kuo gi jis ypatingas? Apie tai plačiau skaitykite straipsnyje „Rytinio greituko privalumai“. Verta žinoti, kad rytinis malonumas prabudina kur kas geriau nei kava ar žalioji arbata... Vienintelė bėda ta, kad ne visuomet partneriai sutaria tarpusavyje, kadangi dažnai vienas jų „vieversys“, o kitas – „pelėda“. Tokiu atveju reikia ieškoti abu žmones tenkinančio sprendimo.

Ir dar keli patarimai

  • Verčiau neplanuokite intymių malonumų, o leiskite sau improvizuoti. Tegu kalendorius lieka darbe, o asmeniniame gyvenime leiskite sau pikantiškai mėgautis malonumais nežvilgčiodami į ratus besukančias laikrodžio rodykles.
  • Jeigu įpratote prie grafiko ir viskas kelia žiovulį, metas paaštrinti savo seksualinį gyvenimą, tarkime, mylėkitės ne vien tik lovoje, kad ir kaip tai būtų patogu.
  • Venkite kalbėtis nemaloniomis temomis prieš intymų suartėjimą, kadangi gresia konfliktas ir susiraukę veidai. Apie aistrą ir šnekėti neverta – aistringoji dama išgaruoja kaip dūmas.
  • Jauskitės saugiai visomis prasmėmis, t. y. dažnai kokybišką seksą gadina baimė pastoti, todėl pasirūpinkite tinkamomis apsaugos priemonėmis ir leiskite sau atsipalaiduoti. O tam tikrai padės ilga ir geisminga preliudija...
  • Na, o jeigu vis dėlto nerandate kitos išeities, kaip tik suplanuotas seksas, tai pažvelkite tai į kaip laukiamą filmą ar atlikėjo koncertą. Juk žiūrėdami filmą, kurio tiek laukėte, malonumo patiriate ne mažiau nei jus būtų įsodinę ir nuvežę spontaniškai į kino seansą... Seksas pagal grafiką nevirs rutina, jei jo lauksite, jei skatinsite aistrą, jei laidysite užuominas, siųsite partneriui erotinio pobūdžio SMS ir nusiteiksite atominiam sprogimui. Atkurkite tą savijautą, kai nusiperkate naują suknelę ir laukiate momento, kai galiėsite pasipuošusi kur nors išeiti. Geras jausmas, tiesa? Tuomet ir suplanuoto sekso laukite lygiai taip pat!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius