-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 23 /2023 05 05

Psichologė-seksologė L.Butvilaitė – apie tai, kas daugeliui miegamajame vis dar yra tabu

Analinis seksas yra vienintelė sekso rūšis, kuri prieinama absoliučiai visiems – nepriklausomai nuo lyties ir genitalijų įvairovės. Tačiau požiūris į jį svyruoja nuo visiško tabu iki lūkesčio, jog viskas turėtų būti paprasta tarsi pornografiniame filme. Deja, žinių trūkumas ir neadekvatūs lūkesčiai neretai pakiša koją – skausminga reakcija atgraso nuo vėlesnių bandymų. Taigi ką reikėtų žinoti prieš pradedant analinius žaidimus?
Intymumas
Intymumas / 123RF.com nuotr.

Suprasti akimirksniu

Komunikacija

Visų pirma, nederėtų netikėtai imtis veiksmų siekiant „nustebinti“ savo sekso partnerius. Kai kuriems gal ir tinka neiškomunikuoti nauji žaidimai, tačiau, kadangi kalbama apie išties delikačią vietelę, geriau būtų aptarti tokių veiksmų galimybes – tik dėl to, kad partneris ar partnerė turi šitą kūno dalį, nereiškia, kad galime kišti pirštus ar penius ten neatsiklausę. Ir tai galioja visiems, nepriklausomai nuo lyties ar seksualinės orientacijos.

Analiniai žaidimai ir seksualinė orientacija

Įprasta manyti, kad analinis seksas yra išskirtinis homoseksualių ir biseksualių vyrų reikalas, tačiau tiesa ta, jog tai viso labo sekso technika ir ja gali džiaugtis visos lyčių kombinacijos. Kadangi analinėje angoje yra daug nervų galūnėlių ir ją stimuliuojant netiesiogiai liečiama prostata arba vidinės klitorio dalys, analiniai žaidimai gali būti itin maloni patirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius