-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologė-seksologė L.Butvilaitė. Valentino dieną savo seksualumu pasimėgaukite patys

Galim skaityti egzistencinę literatūrą ir mėgautis vienatve bei puikiai išjausti skirtumą tarp vienatvės ir vienišumo, bet tokios dienos kaip Valentino diena ar didžiosios šventės – jos tarsi egzaminas pas itin priekabų ir smulkmenišką dėstytoją – iš esmės išnarsto po kaulelį santykių statusą ir kaip mes su tuo savo santykių statusu sugyvename. Jei turime partnerį ar partnerę, ateina klausimų, kokie tie santykiai, ar jie tenkina abu, kaip ta diena būtų švenčiama, jei tikrai viskas būtų gerai. Jei partnerio nėra, kyla pamąstymų, kodėl taip yra, ar tai asmeniniai trūkumai, ar pasirinkimas, ar kitų kaltė, ar dar kas.
Valentino diena nepaisant santykių statuso
Valentino diena nepaisant santykių statuso / 15min iliustracija

Tiesa ta, kad santykių mezgimas ir palaikymas reikalauja itin daug darbo. Kai turime tą sklandantį įsivaizdavimą, kad viskas su manimi gerai, jei aš turiu „antrą pusę“, tai ir rezultatas toks, kad nemažai žmonių bet kokia kaina pradeda santykius ir būna juose, nors tie santykiai yra tokie nekokie, kad, jei taip jau visai atvirai, geriau jau jie nutrūktų.

Ir ne visiems žmonėms tinka būti tradiciniuose santykiuose. Žmonės skirtingi. Vieniems labiau tinka būti vienišiams visą gyvenimą ar tam tikrais jo laikotarpiais. Kitiems reikia tradicinių santykių – monogamiškos santuokos iki vienas iš sutuoktinių numirs. Dar kitiems labiau tinka kitokie pasirinkimai – nemonogamiškai santykiai, serijinė monogamija, paviršiniai neįpareigojantys santykiai, seksas už pinigus ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius